Problémy s umelým mliekom a krvavý hlien u bábätka
Milé mamičky,
dcérka má 8 týždňov. Prvé dva týždne som kojila a dokrmovala Nutrilonom Profutura. Približne do 3.–4. týždňa bola už len na Nutrilone, ale mala stolicu veľmi málo, asi každé 3–4 dni, a veľmi sa trápila. Mala bolesti bruška počas pitia mlieka a bola veľmi nepokojná.
Z tohto dôvodu som sa rozhodla prejsť na Kendamil kozie mlieko. Dávame ho už asi 5 týždňov a doteraz bolo všetko skvelé. Myslela som si, že problémy odišli a že jej je konečne dobre. Kakala každý deň. Má síce mierny reflux a sem-tam trochu vygrcká, ale neprišlo mi to ako veľký problém.
Tento týždeň v pondelok sa však objavil krvavý hlien v stolici. Pediatrička mi povedala, že to môže byť v poriadku a že sa nemám báť, že možno len silno zatlačila a praskla nejaká cievka. Keďže to ale pokračovalo aj ďalšie dni, v stredu sme išli k lekárke na výter z konečníka. Na výsledky čakáme do pondelka.
Od stredy kaká veľmi často, možno aj viac ako 15-krát za deň. Nie je toho veľa, ale vždy počas pitia alebo po pití mlieka tlačí a viacmenej to z nej vyteká a má veľmi riedku stolicu. Krvavý hlien už skoro vôbec nie je.
Som z toho zúfalá. Doktorka povedala, aby sme prešli na Hipp Duo Combiotik a že by to malo byť v poriadku. Mám ale obavy, či jej ďalšia zmena mlieka ešte viac nerozhádže žalúdok.
Neviem, či tieto problémy môžu byť z aktuálneho mlieka, keďže viac než mesiac na Kendamile problémy neboli a všetko vyzeralo super. Je možné, že až po 5 týždňoch zle zareagovala na mlieko? Myslíte, že problém môže byť v mlieku? Mám počkať do pondelka a až potom zmeniť mlieko alebo ny ste už menili??
Veľmi sa trápi a ja jej chcem dať to najlepšie, len neviem, či mlieko zmeniť alebo zostať na Kendamile. Budem vďačná za každú radu.
Ak má aktuálne takéto veľké problémy, určite by som zmenila. Sestrinmu malému menili veľakrát, každé skúšali dva týždne. Nakoniec našli také, ktoré sadlo.
@carolina37 ahoj, môže sa prejavovať ABKM ale môj synček mal tiež s tým problém po očkovaní proti rotavirusom. Ja som dojčila, mala som prísnu bezmliecnu diétu a po ďalšej dávke vakcíny mal znovu krvavý hlien v stolici. ABKM ma vylúčené, boli sme na testoch kvôli ekzému. Potom sa to už neopakovalo.
@carolina37 hlavne rieste tu hnacku,do pondelka je daleko.nasadte Tasectan kids na hnacku.
Ja si nemyslim ze sa jedna o ABKM,reakcia na mlieko po mesiaci je nestandardna.dcera mala ABKM a tam bola hnacka,krv a bolesti okamzite.moze ist aj o virus
Ak dcérke podávaš Vigantol, okamžite na pár dní vysadiť a potom prejsť na inú značku vitamínu D.
Ja som si s dcérkou prežila peklo, ako píšeš, riedka, až tekutá stiekajúca stolica aj 15 krát za deň, kŕče, bolesti, plač…
Nie som jediná s negatívnymi skúsenosťami, vyhľadaj si staršie diskusie.

@carolina37 moze to byt aj alergia na kravske mlieko.