icon

Problémy so štítnou žľazou u detí

modraplaneta10
18. nov 2025

Ahojte
10 rocna slečna, zvysena cinnost stitnej zlazy
Ma niekto takyto problem?

anonym_8ba188
18. nov 2025

@modraplaneta10 endokrinológia a nastavenie liečby

modraplaneta10
autor
18. nov 2025
@anonym_8ba188

@modraplaneta10 endokrinológia a nastavenie liečby

@anonym_8ba188 to viem
Chcem konkretny pripad, priebeh, liecba

anonym_8ba188
18. nov 2025
@modraplaneta10

@anonym_8ba188 to viem
Chcem konkretny pripad, priebeh, liecba

@modraplaneta10 klasika odber krvi na hormóny štítnej žľazy, usg krku, liečba s l-thyroxínom, nič hrozné

kollarovci
18. nov 2025

@modraplaneta10 ahoj neviem ako je to u deti ale urcite je lepsie keby bola znizena cinost.Tak zvysena cinost sa lieci tusim thyrozolom tam sa chodi casto na krv aby sa sledovali biele krvinky .Ja som sa tiez liecila na zvysenu nebola som natom moc dobre😒.Behom mesiaca 15kg dole a kopu ineho radsej sa ktomu ani nechcem vracat.Znizoval mi hodnoty tym thyrozolom ked sa mu podarilo znizit odstavil ma od liekov po 3 mesiacoch som isla na kontrolu a zase zvysena tam uz len odstranenie celej stitnej.Neviem ako je to u deti ja som vtedy mala 30.

modraplaneta10
autor
18. nov 2025
@kollarovci

@modraplaneta10 ahoj neviem ako je to u deti ale urcite je lepsie keby bola znizena cinost.Tak zvysena cinost sa lieci tusim thyrozolom tam sa chodi casto na krv aby sa sledovali biele krvinky .Ja som sa tiez liecila na zvysenu nebola som natom moc dobre😒.Behom mesiaca 15kg dole a kopu ineho radsej sa ktomu ani nechcem vracat.Znizoval mi hodnoty tym thyrozolom ked sa mu podarilo znizit odstavil ma od liekov po 3 mesiacoch som isla na kontrolu a zase zvysena tam uz len odstranenie celej stitnej.Neviem ako je to u deti ja som vtedy mala 30.

@kollarovci ach Boze
Vystrasila si ma
Ide o moju vnucku, som hotova z toho😥
Dnes bola na vysetreni, brali jej krv na hormony, ze o mesiac uvidia, ci bude brat lieky
A odstranili ti ju?
Dufam, ze lieky jej pomozu🙏, zacina pubertu

pribinak
18. nov 2025
@modraplaneta10

@kollarovci ach Boze
Vystrasila si ma
Ide o moju vnucku, som hotova z toho😥
Dnes bola na vysetreni, brali jej krv na hormony, ze o mesiac uvidia, ci bude brat lieky
A odstranili ti ju?
Dufam, ze lieky jej pomozu🙏, zacina pubertu

@modraplaneta10 počkaj, dnes je už liečba veľmi moderna a dieťaťu určite nebudú vyberať štítnu žľazu
Bude chodiť na kontroly a bude nastavená na lieky

modraplaneta10
autor
18. nov 2025
@pribinak

@modraplaneta10 počkaj, dnes je už liečba veľmi moderna a dieťaťu určite nebudú vyberať štítnu žľazu
Bude chodiť na kontroly a bude nastavená na lieky

@pribinak ach, ani nevies, ako mi odlahlo, zo❤️ dakujem
Potrebujem potesit, som hotova, stresujem

kollarovci
18. nov 2025
@modraplaneta10

@pribinak ach, ani nevies, ako mi odlahlo, zo❤️ dakujem
Potrebujem potesit, som hotova, stresujem

@modraplaneta10 to bolo pred 20 rokmi od vtedy je liecba uplne inde .A vobec neviem ako prebieha liecba u deti neboj bude dobre 😉

modraplaneta10
autor
18. nov 2025
@kollarovci

@modraplaneta10 to bolo pred 20 rokmi od vtedy je liecba uplne inde .A vobec neviem ako prebieha liecba u deti neboj bude dobre 😉

@kollarovci dakujem za povzbudenie ❤️

unicornlady
18. nov 2025

@modraplaneta10 tiež si nemyslím, že takej malej budú vyberať štítnu žľazu, ešte sa vyvíja, všelijako sa jej to bude meniť; aj závisí od toho, ako veľmi má zvýšené tie hodnoty, protilátky, či má uzly na štítnej atd..

mne inak tiež vyoperovali štítnu cca pred 10 rokmi, mala som 26r, takže niekedy to proste inak nejde, ale ja som mala ten autoimunitný Graves-Basedow typ, mne to aj na oči malo zlý vplyv