icon

Problémy v tehotenstve: Ako úzkosť ovplyvňuje dieťa?

4. sep 2026

Ahojte ani neviem preco to tu píšem. Pred tehu som sa liečila 2 roky na úzkosti. Brala som Ad. Cítila som sa fajn, lekarka povedala ze môžem lieky postupne vysadiť. Pri vysádzame som zistila ze som tehu. Asi do 4 mesiacov bolo všetko ok. Potom prišli silné úzkosti. Sla som za psychologickou odmietla mi dat lieky. Tak som sa trápila až potom mi nasadil šetrili iny lekar. Dieta sa narodilo v 37 tt s nižšou hmotnosťou. Dcerka ma 5 rokov a nechce komunikovať s detmi. Je dosť citlivá. Ja cítim vinu. Preto chcem iba povedať, že ženy ktoré majú psychické problémy nech si dobre rozmyslia ci chcú mať deti. Teraz neviem ci dcerka je taka z tych liekov, či z tej úzkosti...

anonym_bbca9d
4. sep 2026

Dcérku videla psychologicka ?

anonym_b93284
4. sep 2026

lekári sa ti nepýtali na lieky v tehu? Zvyknú sa pýtať pri problémoch u dieťaťa

autor
4. sep 2026
@anonym_b93284

lekári sa ti nepýtali na lieky v tehu? Zvyknú sa pýtať pri problémoch u dieťaťa

@anonym_b93284 mne psychiater dal sertralin 20mg. Povedal, že su to slabé lieky ktoré a beriem malé množstvo ze to dieťaťu neublíži. Skôr si myslím ze ci mu neublížili tie stavy bez liekov. Pýtali ale nic nato nepovedali.

anonym_b93284
4. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_b93284 mne psychiater dal sertralin 20mg. Povedal, že su to slabé lieky ktoré a beriem malé množstvo ze to dieťaťu neublíži. Skôr si myslím ze ci mu neublížili tie stavy bez liekov. Pýtali ale nic nato nepovedali.

@anonym_autor stavy bez liekov nie, skôr lieky.

svetlonos
4. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
A ja dúfam, že sa ti ozvú mamy rovnakých deti, ktoré majú super tehu a boli bez akejkoľvek dg. Môže to byť aj povahou. Robila si najlepšie ako mohla a vedela, neohrozila si dieťa vedome alkoholom ani drogami. A keby náhodou to aj bolo tvojimi úzkosťami, vieš koľko žien zažíva z rôznych dôvodov ťažké šťavy aj bez dg? Netráp sa zbytočne, radšej to ries s odborníkmi a tak dcérke najlepšie pomôžeš ♥️🙂.

euka210
4. sep 2026

@anonym_autor ja som mala tiez uzkosti v 3.tehu, az v8.mes dostala escitalopram, ale to problemy neriesilo. Rovnako som sa zamyslala nad tym istym, lebo 2 starsi mali cez 4kg a 54cm a on mal len 3150g a 49cm. Ale ja som mala uzkosti aj potom po porode. Velmi citlivy je, od mala mu vadili silne zvuky, ale aj mixer, vysavac, s cudzimi az teraz v 10r je schopny odpovedat im. Ale to moze byt aj povahou, lebo aj prvy bol citlive dieta a tiez mu vadil velky hluk, hoci nie az tak. Uz ma 15r a teraz uz sam robi hluk 😀
A uzkostlivu povahu moze mat rovnako po tebe. U nas su povahovo 2 po mne a 1 betar po manzelovi 😀
Takze take jednoznacne to nie je a nedavaj si to za vinu. Robis veci najlepsie ako vies.

anonym_c7e36a
4. sep 2026

Ja som pri dvoch deťoch brala AD, dokonca to isté, čo ty a obe sú v poriadku. Syn už na strednej, výborne sa učia , dcéra je športovkyňa.

autor
4. sep 2026
@anonym_c7e36a

Ja som pri dvoch deťoch brala AD, dokonca to isté, čo ty a obe sú v poriadku. Syn už na strednej, výborne sa učia , dcéra je športovkyňa.

@anonym_c7e36a celé tehu si brala lieky?

autor
4. sep 2026
@euka210

@anonym_autor ja som mala tiez uzkosti v 3.tehu, az v8.mes dostala escitalopram, ale to problemy neriesilo. Rovnako som sa zamyslala nad tym istym, lebo 2 starsi mali cez 4kg a 54cm a on mal len 3150g a 49cm. Ale ja som mala uzkosti aj potom po porode. Velmi citlivy je, od mala mu vadili silne zvuky, ale aj mixer, vysavac, s cudzimi az teraz v 10r je schopny odpovedat im. Ale to moze byt aj povahou, lebo aj prvy bol citlive dieta a tiez mu vadil velky hluk, hoci nie az tak. Uz ma 15r a teraz uz sam robi hluk 😀
A uzkostlivu povahu moze mat rovnako po tebe. U nas su povahovo 2 po mne a 1 betar po manzelovi 😀
Takze take jednoznacne to nie je a nedavaj si to za vinu. Robis veci najlepsie ako vies.

@euka210 ďakujem.

autor
4. sep 2026
@svetlonos

@anonym_autor
A ja dúfam, že sa ti ozvú mamy rovnakých deti, ktoré majú super tehu a boli bez akejkoľvek dg. Môže to byť aj povahou. Robila si najlepšie ako mohla a vedela, neohrozila si dieťa vedome alkoholom ani drogami. A keby náhodou to aj bolo tvojimi úzkosťami, vieš koľko žien zažíva z rôznych dôvodov ťažké šťavy aj bez dg? Netráp sa zbytočne, radšej to ries s odborníkmi a tak dcérke najlepšie pomôžeš ♥️🙂.

@svetlonos keby som vedela ze tak blbo mi bude v tehu tak by som do toho nikdy nešla.

michaela329
4. sep 2026

To bud skôr povaha, asi to máte v rodine jednoducho. Mám kamarátku, brala lieky na depresiu v druhom trimestri a jej syn je teda povaha divoká, športovec - celý dedo. A naopak som už zažila nejedno tiché a citlivé dieťa, ktorého matky sa mi sťažovali, že nevedia po kom je (učím).

2691
4. sep 2026

@anonym_autor vôbec sa neobvinuj.
Urobila si to, vo bolo správne.Mysliš, že by bolo bývalo lepšie trápiť seba i nenarodené bábätko
silnými úzkosťami? Ani náhodou! Dcérka je jednoducho citlivejšia povaha.
Normálne si s ňou užívaj radosť zo života a hlavne ju smeruj hlavne k optimizmu a k sebadôvere.
Odľahčím to s humorom: "Zuza, nerob paniku"

anonym_c7e36a
Včera o 07:55
@anonym_autor

@anonym_c7e36a celé tehu si brala lieky?

@anonym_autor celé tehotenstvo a ešte aj počas dojčenia.