Prudká zmena správania ročného syna
Ahojte,pisem sem lebo si uz naozaj neviem dat rady zo svojim rocnym syncekom. Posledne tri tyzdne je ako vymeneny. :( od narodenia bol slaby spac,ale posledne noci je bez srandy 20x hore,place zo sna,stona,prehadzuje sa. Vzdy bol papkac,no teraz ledva zje polievku na obed a cely den mi odmieta jest. Je nervozny,place bez zjavnej priciny,mava zachvaty zlosti. Jeho ziva povaha je fuc a to co predvadza je podla mna extremna hyperaktivita. Zubky mu nejdu,nic zle nezazil,kazdy den mame program,chodime plavat,kocikovat,hrat sa na ihrisko,no neunavime ho. Uz si pomaly zacinam mysliet,ze je to reakcia na mmr ockovanie.Prosim baby radte co mam robit. ?
@charlie1980 presne, a toto som celý čas vravela a písala. Nedá sa len napísať, že je to z očkovania. Súhlasím s tým, že by sa toto všetko malo brať do úvahy, urobiť aspoň nejaké komplexné vyšetrenia, odbery, a naozaj určiť, či to alebo ono dieťa môže byť očkované. Možno by sa mali vyvinúť iné vakcíny, menej drastické a agresívne, neviem, tomuto nerozumiem, čo je na tomto poli výroby vakcín možné a čo nie, aby aj skutočne pomohla a mala čo najmenej vedľajších účinkov.
@libawet len okrajovo..na sarlach sa nikdy neockovalo a bezne sa vyskytuje..moj ho mal minuly rok 3 krat...je to betahemolyticky streptokok..je to bezna angina s vysypom a supanim koze..treba viac asi studovat...a TBC je tu stale tiez..vakcina chranila len pred mozgovou a kostnou TBC..nie plucnou ..a epidemie mumsu su tu stale..v cechach pomaly ako na bezicaom pase a aj u ockovanych..
@evittam no ale toto napíš, že neveríš DNEŠNÝM vakcínam, no nie očkovaniu ako takému. Ja som to tam aj písala, že je to jeden z x faktorov - sú dnešné vakcíny horšie ako napr. za mojej generácie? Je tam viac " svinstva " ? O tomto sa bavme, nie, že očkovanie je zlé a spôsobuje to a to. Vakcína a princíp očkovania je rozdiel.
@libawet Ockovanie ako idea je urcite fajn. Napr.by ma zaujimalo, preco sa mmr neposunie napr.na 20.mesiac, ked tvrdia, ze 1,5r je zlomovy pre autistu a zacne sa vselijak prejavovat, ale ze je to v case ockovania, tak to nepripustaju 😉 Verim tomu, ze tie, ktore sa dovtedy neprejavili, tak by sa prejavili v tom 20.mesiaci.
@kaja73 na šarlach sa očkovalo, no dávno, moja mama ešte proti nemu očkovaná bola. Áno, už sa neočkuje. TBC tu je, no hlavne u bezdomovcov a podvyživených ľudí, alkoholikov, teda u soc. slabších vrstiev obyvateľstva. Vakcína nedokáže zabrániť nákaze, no jednoznačne dokáže zabrániť vzniku jej najťažších foriem - TBC mozg. blán a rozsiatej forme TBC.
@charlie1980 presne, toto sa pýtajme -nedá sa vek dieťaťa posunúť ? Prečo to tak je? Prečo je dôležité očkovať malé deti, prečo nie staršie? Prečo sa nedá vyvinúť taká vakcína, ktorá by to umožnila ? Atď....toto je cesta, nie odmietanie očkovania.
@libawet neockovalo sa na sarlach nikdy...mama si to myli s niecim inym..na bet.hem strep .neexistuje vakcina a nidy neexistpvala..komplikovany stav sa v minulosti riesil pendeponom..co je injekcny penicilin....tbc je najviac plucnej..ta je rizikom ..a na tu sa nikdy neockovalo... http://choredieta.sk/index.php/infekcia-ochoren... -nieco o sarlachu..
@libawet S TBc si to vystihla..bezny clovek sa nou nenakazi ani pri kontakte s nou.treba dlhodoby konktk s TBC aby sme sa nakazili a nakazime sa len v case oslabenie ...teda cestou v autobuse urcite nie...ani v cakarni..to je kratkodoby kontakt..len spoluzitie v domacnosti je rizikove,plus podvyziva k tomu alebo iny chron.problem musi byt......a maminy sa opytaj,ale ludia si vakciny casto pletu..ved si pogoogli na nete...maminu potom vyved z omylu..ja osobne so 2r brala pendepon po sarlachu a bolo to pred 40r...
@libawet Vedela by som ti poslat xy fotiek pred mmr (par dni) a par dni po....a ten ocividny rozdiel 😉 Nemusel byt v takom stave.....cize, az take neskodne to ockovanie nie je, ako o nom hovoria 😉Dnes mohol byt mozno daleko inde...ale to su otazky, na ktore odpoved uz nedostanem.
@charlie1980 tak potom musíme kričať, aby sa robili iné vakcíny, žiadať ich rozbory, čo je v nich, prečo sa to deje len niektorým deťom a iným nie, žiadať prehliadky pred očkovaním náchylných jedincov alebo určitej skupiny detí...nebezpečné je tu to, že ľudia nedávajú zaočkovať a hotovo, no nehľadá sa iná cesta - očkovať, no inak, inými, lepšími vakcínami. No nemôžeme zostať ticho, určite nie, lebo na to neočkovanie potom doplatíme všetci.
@libawet Cesta je taka, ze k mmr pridaju aj ovcie kiahne (doteraz nepovinne) ako povinne a teda 4 druhy virov naraz. To je ich cesta. Pritom prave mmr poskodila nejedno dieta, teraz nepisem len o autizme. Resp.spustila nieco, co by mozno nikdy nic ine nespustilo. A mozno aj ano.
@libawet no kvoli tomu sa dava ta mmr tak skoro malym detom a vlastne aj tie ostatne ockovania, ze male dieta ti nevie povedat, ze ma nejaky problem, ze ho nieco boli a ze sa s nim nieco deje a tiez je to tazke aj zistit. ked napr davaju dospelym ludom vakciny, napr taky gardasil, tak to s auz lahko da zistit, ze nieco nie je ok a ze na vine je vakcina. proti gardasilu vystupuje verejne vela poskodenych zien, jedna taka akcia proti bola aj u nas v irsku. proste takym ludom uz nezavries usta, zatial co pri malych detoch povedia, ze sa tak narodili, ze to museli zdedit, ze matka nema pravdu ked dava vinu na vakcinu...
@kluska Tak, tak ....a 14 mes a 20mes u dietata je obrovsky skok vo vyvoji, aby to uz nebolo nabeton iste 😉 Preto to ani menit nebudu. Radsej budu poskodzovat dalej tych "slabsich" jedincov.
bohuzial vsetko je o peniazoch, velkych peniazoch, momentalne sa podplacaju vo svete vlady, farmafirmy podplacaju europu, GSK uz podplatilo len nedavno taliansko, kde musia vsetky deti byt ockovane aj ked prekonali danu chorobu prirodzene, to nevadi, aj tak ho zaockuju, lebo ockovanie podla vlady je bezpecne uplne! a ked rodicia protestuju, nezoberu deti do skoly, skolky, prip im odoberu detske pridavky alebo pride socialka... toto sa deje, aj u nas v irsu uz vladu dotuje pfizzer, zatial je ockovanie nepovinne, ale postupne sa bude pritvrdzovat, to nepochybujte. Treba si uvedomit, ze zodpovedni za dieta su len a len rodicia, nikomu nezalezi na cudzich detoch a ked sa nieco stane, tak vsetko zostane len na rodicoch bohuzial. fakt peniaze a peniaze, napr institucia zdravia tlaci na doktorov, z emaju nizke percenta zaockovanosti svojich pacientov a ze nedostanu pekne peniaze za to, normalne maju za kazdu vakcinu love, ale ked napr jedno dieta nezaockuju uplne, napr tu mmrku dane dieta nedostane, tak doktor strati peniaze aj za ine vakciny a dostane iba malu cast, cize su plateny hlavne ked si splnia cely ockovaci plan a to sme v krajine, kde ockovanie nie je povinne, ale ked ta institucia tlaci na doktorov a ti tlacia zase na matky a otcov, tak to je velmi ok, aj ked je to len a len na rozhodnuti rodicov. Takze treba otvorit oci, na ockovacoch latkach sa da super zarobit a ci ide o dobro ludstva, tak neviem neviem, nech si zrobi kazdy svoj vlastny nazor.
Ja poviem aj skúsenosť z inej strany - moje obe deti majú všetky očkovania, bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, práve naopak, v tom 15. mesiaci po očkovaní konečne u oboch nastalo pokojnejšie obdobie, a začali v noci spávať.
@kikiballa ako mozes povedat ze nejdu zuby? Tie sa posuvaju vo vnutri v dasnach aj ked prave este nevyliezli na povrch... moj napr od roka do 21mes bol uplne zly spac, kazdu noc sa budil o 2ej v noci s jacanim, potom bol do piatej rano hore... v roku mal 8zubov a ked sli dalsie - najma ocne a stolicky, tak to bol iby brutal - nejedol nic len vyzivu, polievky a mlieko... nervozny aj sam so seba 🙂 uspavala som v kociku, na rukach...ako to len slo, len aby zaspal... ale obdobie preslo, spanol zacal byt kludnejsi 🙂 a nastupilo obdobie vzdoru...deti maju vzdy len obdobia...vsetko prejde...
Inak, nebolo to z ockovania, to sme mali posunute na neskor 🙂
Mojej malej zacalo priserne obdobie vzdoru 2 dni pred MMR vakcinou,takze keby to bolo o 2 dni neskor,tak tiez podlieham panike. Nakoniec to boli ocne zuby 😉
@kluska tak najlepsi bol dokument z danska o gardasile. V Dansku bol gardasil zadarmo. Zaockovali pol miliona dievcat. 1000 z nich malo nasledky ako odpadavanie, neustaly spanok atd. atd. Niektore z nich mali ZTP. Nedokazali normalne fungovat, boli neustale unavene. Ministerstvo zdrav. aj farmaceuticka spolocnost najskor cele roky tvrdila, ze sa to musi presetrit. Pretoze dievcata nemali vsetky rovnake priznaky a z tych priznakov ktore mali nemali jednoznacnu chorobu - ktora je uz zapisana, tak sa to cele nejako minalo. Po par rokoch dostali podporu v tom, ze vsetky ktorym je blbo po vakcine sa budu liecit v jednom spolocnom centre, aby sa vedelo o pocte a problemov po vakcinacii. Minister zdravotnictva na koniec dokumentu povedal, ze aj keby sa preukazalo ze tie neziaduce ucinky su z ockovania, vakcinu by nestiahli, pretoze vakcina je dolezita - moze zlikvidovat rakovinu krcka. V preklade - co je par dievcat voci pokroku v medicine ako je vymietenie rakoviny krcka 😨 Co mi na tom najviac vadi je, ze muzi su roznasacmi bakterii pre rakovinu krcka. Preco plosne nezaockuju muzov aby chorobu neroznasali. Sovinizmus.
@kittykat22 nemaj boja, napr. U nás v Kanade sa ockuju aj chlapci, mame to v očkovacom kalendári...
Nasa mala susedka mala po MMR priebeh: od 8 dna zmena spravania znovu sa objavila separacna uzkost za matkou, nervozita, neutichajuci plac, tento stav presiel po mesiaci. 14-16 den horucky, od 18 dna vysyp. Do mesiaca teda bola od ockovania uplne v pohode. My sme isli ockovat syna 2 mesiace po nich. Velmi som sa bala lebo som vedela co to s nou porobilo. A moj syn ani nevedel ze bol ockovany.
@rohypnol1 myslim ze presne toto je ten problem... v tomto veku prichadza z milion dovodov k zmenam spravania - prijat fakt ze je to normalne je pre niekoho tazke, samozrejme este tazsie ak sa prejavi choroba ktora sa zjavne skorej prejavit nemohla... ludia zial maju tendenciu hladat za vsetko vinnika - a to ockovanie sa ukazuje ako super vinnik za vsetko☹
Mne napr. Maly do 6tich mesiacov spal tak ze na krmenie som ho musela budit plus hi stimulovat aby sa prebral a nieco zjedol, potom mal zrazu par mesiacov totalnej aktivity, po roku sa jeho povaha nasla niekde v strede... ale teda tie zmeny spravania boli fakt vyrazne... a podla mna uplne normalne a v poriadku kedze mu dozrievala nervova sustava a on rastol a spoznavsl veci okolo seba.
Co najskor ist za neurologom
@sisaka v EU - nehrozi

@libawet Tiež som mala mumps-ziadne extra komplikácie, len som opuchla a nudila som sa doma lebo som nikam ist nemohla.
Najdi si clanok ako dostali mumps kanadský hokejisti hned po očkovaní.
Ja proti očkovaniu nemám vôbec nic a ano malo svoj prínos. Neverím však dnešným vakcínam.