icon

Pruh u 2 mesačného chlapca

fergie23
31. jan 2013

Ahojte chcem sa vas opýtat mojmu 2.mesačnému synčekovi sa urobil pupočný pruh.Má ho asi mesiac a teraz sa mi zdá byt vačší doki mi kazal nechat to tak,že v 90%sa mu to vráti spat.Nemali to vaše detičky?Vratilo sa im to spat??

veron24
31. jan 2013

dietatko ie, ale mne pocas tehotenstva vyskocil, rodila som prirodzene a po porode sa mi sam vratil spat, takye by som sa na tvojom mieste ay tak nebala, ked ti to povedali,...

rebroza
31. jan 2013

@fergie23 a kde ma ten pruh? bezne mavaju pruh male deticky v oblasti slabin. nas syn ma menej bezny na brusku, cca v strede trupu (v strede aj na vysku aj sirku). skoro od narodenia tam ma hrcku, ked krici, hneva sa a podobne. ked je v klude, strati sa. tak to nie je uplne pruh, len sa na tom mieste moze spravit. ak to dobre chapem. chodili sme na kontroly a povedali, ze proste mame na to kukat a ak by tu hrcku tam mal stale, alebo by sa nahle zvacsila, mame ist k dokrorovi. inak to neriesia.
a podobne je to aj na tych slabinach. kolega spominal, ako so synom behali na pohotovost a kym tam dosli, hrcka zmizla... ale nakoniec mu to operovali.

kobrtko
1. feb 2013

náš to mal hneď po narodení (30. tt),2 slabinové a jeden na pupčeku. Nesmel sa rozšuľovať a plakať, lebo slabinové mu vchádzali do semenníkov a to ho veľmi bolelo. Potom sme museli vajká stláčať, kým to nevošlo späť. no nemám príjemné spomienky na toto obdobie 😢
Potom mi ho (keď mal 4 mesiace, vlastne správne len 2)- operovali a krásne sa to zahojilo, zatiaľ sa to nevrátilo (klop klop klop). Zoperovali všetky 3 hernie, keď už bol uspatý. 😀 takže mi máme takúto skúsenosť

kobrtko
1. feb 2013

@kobrtko bože, ten pravopis...som chcela napísať, že MY máme skúsenosť 😅

luciaalex
1. feb 2013

Ahoj, aj moj maly to mal, a tak do mesiaca a pol sa mu to same vratilo do povodneho stavu. Neboj

fergie23
autor
1. feb 2013

@rebroza ten pruh ma na pupku,teraz sa mi zdá,že je trocha vačší,ale ho to nebolí,lebo mu ho stláčam tak je makkučký

rebroza
1. feb 2013

@fergie23 u nas je ta hrcka tiez makka. na zaciatku ked sme si to vsimli a zacali riesit (okolo 3 mesiacov mal), poslala nas dr. na sono - tam povedali, ze to nie je pruh v tom zmysle, ze nema dieru vo svalstve. a potom sme nejaky cas chodili na chirurgiu, cca raz za 2-3 mesiace a asi po tretom raze dr. povedal, ze zbytocne tam chodime, bo sa s tym nic nedeje (ani nezvacsuje a ani nezmensuje), tak mame doma kukat a keby nieco, mame sa prist ukazat.
tak by som na tvojom mieste asi pozorovala a na najblizsej poradni to povedat dr. ale ak by sa mu to nejak dramaticky a nahle zvacsilo, radsej asi pohotovost.
drzim palce, nech to mate v pohode.