Pruh v pupku u 7 mesačného dieťaťa
ahojte, maly ma pruh v pupku . Som z toho na nervy, nemate s tym skusenosti? Ci sa to operuje alebo aky je postup
Sice este nemam dieta, ale ked som bola taka malinka,tiez som mala pruh. Mamina mi ho lyzickou zatlacala, pomohlo. Potom sa mi ale opat objavil, ked som mala 5 rokov, a to ma uz museli operovat.
Moja dcera mala, prelepovali sme tak ako nam ukazala pediatricka, ale nepomohlo, v 13.mes ju operovali, je to maly kratky zakrok, ale v celkovej anesteze, avsak keby ze sa mam rozhodnut znova, tak pockam kym by bola vacsia, zle znasala anestezu, ale tak to je individualne a nakoniec to moc pekne nema, proste nema pupok ako my vacsina, trci je tam taky pipik.
Pupkovy pruh nie je az tak nebezpecny ako v trieslach, alebo ma vajickach u chlapcov
Synovi sa objavil pupočný pruh keď mal cca 9 mesiacov,bol sledovaný ale operáciu odporučila chirurgička až po 3.roku. Tak sme ju aj absolvovali,o ďalšie 3 roky už mal za sebou ďalšiu operáciu- pruh na slabine a aj to dopadlo ok. Ale má 6 a 1/2 roka a 2 operácie (=anestezy) za sebou.

Dávala som mincu do gázičky,priložila a prelepila,odporúčané pediatrom,upravilo sa.