icon

Prvé ochlpenie u 8 ročnej

4. máj 2022

Ako ste riesili prve ochlpenie vasich dievcat? Dcerka ma 8 a začínajú jej rast chlpy pod pazuchami. Ona sa za to hanbi, niesu nejako extra viditelne ale cez leto, ked si da saty/tricko na ramienka, bude to vidno a idu aj v juny na plavecky. Mam jej ich oholit? Niesom s tym veľmi stotoznena. Tvrdi mi, ze sa jej v skole kvoli tomu smeju.... Je na svoj vek velmi vyspela... Dakujem za nazory

Strana
z2
aesculap
Autor odpoveď zmazal
markus1
Odpoveď bola odstránená
puticka7
5. máj 2022

Nooo tak teraz tie deti dospievaju skor, to si vsimam na okoli coraz castejsie, no ja by som ju tymi chlpmi netrapila. Chuda isto je z nich proste nestastna

markus1
Odpoveď bola odstránená
liesik
5. máj 2022

@markus1 heh tak baby sú v tomto proste zas len popredu :D

maribell
5. máj 2022

@76california napríklad my sme sa na prednáške o somatickom vývine dieťaťa pýtali nášho vyučujúceho konkrétne na to, prečo dievčatá majú skoro menštruáciu..a on nám povedal, že je to najmä našim životným štýlom, všetkého máme dostatok. Menštruácia znamená, že v tele prebieha ovulácia, a teda je možné tehotenstvo. Tehotenstvo ale aj samotná menštruácia je pre telo veľmi zaťažujúca, takže samo rozhoduje o tom, kedy je na to pripravené. (Napríklad aj dievčatá ktoré trpia podvíživou strácajú menštruáciu najmä preto, lebo ich telo nemá dostatok živín na možné tehotenstvo) .. takže takto nejak nám to vysvetlil, že je to v dôsledku veľkého dostatku jedla, vitamínov, ovocia, zeleniny, mäsa. Keďže v minulosti nemali ľudia takú hojnosť v jedle, preto dievčatá nemali ani dostatok živín na to, aby mohli teoreticky otehotnieť. 🤷 ..

babydesire
5. máj 2022

Urcite dat prec..metodu neviem odporucit ktora je prenu vhodna ale z vlastnej skusenosti prec..moja mama bola proti a detska okolo mna mala dalsi dovod na sikanu (akoby ich nemali dost - okuliare, strojcek, nadvaha, skareda a este aj chlpy) moju dcerku takto nenecham trpiet ! Vies ake to je v lete nosit dlhe rukavy a teplaky ? Tajne pinzetou si trhat chlpky ci otcovou ziletkou ? Smutne

babydesire
5. máj 2022

@charaka nie nie,pomoz jej stym, , nenechaj ju trpiet,nieje to detsky ci pubertalny vymysel.deti su zleee velmi zlee - tie co sikanuju. Sama som to zazila.

sono2
6. máj 2022

@jarmila2010 to fakt? Sa nebojíš že tam bude mať neskôr strnisko?

sono2
6. máj 2022

Ináč ja osobne, nemám tmavé chlpy ale ruky teda požehnane. Fakt nepoznám človeka, čo toľko ma a ako dievča ma nikdy nenapadlo to holiť. Neskôr som dokonca počúvala, že to je sexi. OK
Mne nebolo. Ale v lete boli Fakt bledé.
Mňa zase nikdy nezaujímali žiadne reči dookola.
Nikto si ani nedovolil.
Jasne poznámky boli, ale nič čo by som riešila.
Možno by trebalo zapracovať na sebavedomí nie hneď všetko odstraňovať, lebo veď deti spomenuli.

jarmila2010
6. máj 2022

@sono2 ja som sa o tom bavila v tom salone,kde som sa pytala na laserove odstranenie..tam mi vlastne navrhli odstranovat kremom a ze neskor,moze si dat natrvalo odstranit laserom...a mne sa zda,ze jej tie chlpky,co jej teraz vyrastaju,su menej viditelne..neviem,ci struktura zostava jemnejsia alebo farba sa meni...inak,co tam vies pouzit?po holeni by jej rastli ostre chlpky..to vobec nepripada do uvahy...jasne,ze najlepsie by bolo,keby som jej nic nedavala,ale vonku ju nato upozornili chlapci...ze ma fuzy..vies,aka prisla nestastna?! uz sa hanbila ...nechat ju tak,by bolo podla mna horsie pre jej psychiku...

deginko
6. máj 2022

@jarmila2010 presne viem o čom hovoríš, ja som to tiež zažívala..od detstva celú školu..moja má má a to tiež neriešila..a ja čierne vlasy čierny fúzy..nechcem NATO ani spomínať.Teraz mám 5,5rocnu dcérku,ktorá je tmavovlasá po mne a tak neskutočne jej poslednú dobu stmavli fyziky..úplne husté a čierne...total má to trápi..a nvm ako jej to odstrániť...ešte chcem počkať kým nechodí do školy...v škôlke zatiaľ deti neriešia..ale hľadám rôzne alternatívy už teraz ,že čím to odstrániť..či vosk,či krém..či použiť len zosvetlovac chĺpkov...keď krém aj zosvetlovac je chémia...vôbec nvm čo robit

sono2
6. máj 2022

@jarmila2010 ja to fakt chápem!
Nie holenie vôbec!
Ale mne príde táto metóda na úplne rovnakom princípe ako holenie len že sa nepoužíva žiletka.
Mňa len toto napadlo, že aby to nebolo neskôr ešte horšie ako teraz. No a to je taka tmavá?

jarmila2010
6. máj 2022

@sono2 nie je nejaka cierna,ale s tym ochlpenim bude mat problem a je dost viditelne aj na ich castiach tela...paradoxne,nohy alebo pazuchy to zatial nie su...ale napr v hornej casti chrbta ma chlpky tmave...a holenie,kde chlp,len utnes,je uplne ine,ako to chemicke narusenie struktury a rozpadnutie ...kupila som na citlivu plet a nema ziadnu reakciu nan

domireb
6. máj 2022

@76california ja sa úplne stotožňujem s tým, že deti dnes tak skoro dospievajú kvôli hormónom v mäsa. Veď si len pozrime, čo akcia v Lidli, čo gastro, čo školská jedáleň, to najmä poľské mäso. Všetko napichané hormóny, antibiotiká, veď úprimne, kto si dnes môže dovoliť poctivé mäso z farmy za 15€ kilo,anie to ešte dáke školské zariadenie.. . Mám kamarátku, má 12 rokov, od jej cca 9 rokov si všímam, že ona aj jej kamošky prichádzaju fyzicky nejako skoro do puberty, keď idú deti/mládež po ulici, ja absolútne nedokážem odhadnúť, koľko môžu mať rokov.
@autorka mne mama veľmi nechcela dovoliť oholiť si to strnisko pod pazuchami, ja som sa strašne hanbila, v škole to videli,chlapci sa smiali, dievčatá šuškali, potom som zobrala žiletku a oholila sama.

sense
6. máj 2022

@domireb vieš čo moja 9r dcéra toho mäsa moc nezje 1-2x do týždňa mäso na obede v dkoke aj to nie vždy keďže jej nechuti a na obed v škole chodí len v pondelky a utorky a 1-2x ryby, a už vôbec nekupujem mäso v akcii. A tiež je na svoj vek vyzorovo vyspelá výškou a váhou podľa tabuliek 12r, jej otec je vysoký, ja mam 172cm a tiež som bola ako dieťa vždy najvyššia a vtedy sme tiež mäso jedli max 2x do týždňa, 3x len keď ostalo z nedele.
Skôr si myslím ze je to ako už niekto spomínal spôsobené tým, ze dnes sa majú ľudia až príliš dobre.

Strana
z2