icon

Prvý epileptický záchvat u dieťaťa

1. okt 2025

Dobrý večer.Chcela by som sa vás opýtať o skúsenosť radu .Dcéra v sobotu dostala záchvat 7 ročná prvý krát .Z nico nič ranajkovalana na gauči sedela pozerala rozprávku bola som pri nej pozerala rozprávku odskočila som odniesť tričko do skrine vrátim sa do obývačky a videla som ju ako je v krči neprítomný pohľad.Zlakla som sa že sa dusi rýchlo som ju začala búchať po chrbte hlavu dole nič nepomohlo po minúte prišla ku sebe začala tak chrčať dýchať ale stále bola mimo volali sme rzp vzali nás do nemocnice .Odbery z krvi ok nasadili infúziu diazepam bola hospitalizovana 2 dní na pozorovanie záchvat už nebol všetko v poriadku prepustili nás domov .Dnes sme boli na detskom neurologickom vyšetrení spravili eeg v poriadku .o 2 týždne kontrola .Ale ja som aj tak z toho v strese prečo? Že niekedy sa stane taký jednorazový záchvat stalo sa to už niekomu z vás ? Není v strese škola ju baví .ďakujem za rady a skúsenosti nemala žiadnu teplotu ani chorá nebola nič proste z ničoho nič záchvat úplne ju vyplo nepomočila sa ani ju netriaslo len taký kŕč mimo bola neprítomný pohľad

anonym_854199
1. okt 2025

Ahoj, verím,musela si sa zľaknúť
Ja mám dcérku s epilepsiou ,liečenú
na eeg tvojej dcérke vyšla epilepsiu výboje? Či ako to uzatvoril neurológ ?

anonym_ac1691
1. okt 2025

Ja som ako dieťa mala 3 alebo 4 takéto záchvaty, posledný v 5 rokoch, ale mala som aj nález, brala lieky. V puberte sa nález stratil a odvtedy som zdravá.

danielad9
1. okt 2025

Mne sa to stalo prvý krát v roku 2022-23 netuším predné vyšetrenia všetko v poriadku. A potom druhý krát teraz niekedy v júli a tiež nič. U mňa to však môže spôsobovať psychika. Mám totiž veľmi zlu psychiku. Kolegyňa ma syna a ten mal x takých záchvat práve z psychiky. Držím palce nech sa to dá doporiadku

anonym_939c27
1. okt 2025

@anonym_autor a bol to skutočne epileptický záchvat? Nebolo to len dusenie sa s kúskom potravy? Čo povedal neurológ?

autor
1. okt 2025
@anonym_939c27

@anonym_autor a bol to skutočne epileptický záchvat? Nebolo to len dusenie sa s kúskom potravy? Čo povedal neurológ?

@anonym_939c27 nebolo to dusenie lebo by bola pri sebe ona bola mimo oči dohora bola mimo a v krči potom keď prišla ku sebe tak začala zaspávať že to bol záchvat

anonym_892eb6
1. okt 2025

dcéra dostala epi záchvat prvý vo veku 12 r. z ničoho nič po obede. mysleli sme že zomiera. zavolali sme rzp a dostali od nich vynadané že NAČO sme ich zavolali že to je epi záchvat. V nemocnici nič nezistili po 3 dňoch išla domov.
ďalší záchvat bol o rok.
neur. predpísal lieky a odvtedy sa liekov nevieme zbaviť. berie ORFIRIL 300 + 150 mg./2 krát denne.
kamarátkina dcéra mala prvý záchvat v 17r. bojujú s tým, berie aj lieky. ale epi záchvaty má pomerne často.v lete sa kúpala v bazéne a zrazu dostala záchvat. takmer sa im utopila.

autor
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_939c27 nebolo to dusenie lebo by bola pri sebe ona bola mimo oči dohora bola mimo a v krči potom keď prišla ku sebe tak začala zaspávať že to bol záchvat

@anonym_autor neurológ povedal že sa môže stať taký jednorazový záchvat bez príčiny že veľa sú také prípady ale ja nie som s tým spokojná že všetko je ok podľa eeg magnetickú zatiaľ neodporúča keď nie sú opakované záchvaty

autor
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neurológ povedal že sa môže stať taký jednorazový záchvat bez príčiny že veľa sú také prípady ale ja nie som s tým spokojná že všetko je ok podľa eeg magnetickú zatiaľ neodporúča keď nie sú opakované záchvaty

@anonym_autor a pozorujem u nej takú hyperaktivitu ona bola vždy kľudná ustrachana a teraz je taká hyperaktivna nebojácna

autor
1. okt 2025
@anonym_854199

Ahoj, verím,musela si sa zľaknúť
Ja mám dcérku s epilepsiou ,liečenú
na eeg tvojej dcérke vyšla epilepsiu výboje? Či ako to uzatvoril neurológ ?

@anonym_854199 eeg bolo v poriadku čisté bez vybojov syn sa liečil tiež ako 8 ročný dostal ale on mal také stopky nie že odpadol druh petit mal liečený na orfiril long 10 rokov s pubertou to odznelo už je bez liekov a dcéra dostala záchvat ako 7 ročná prvý krát bolo to strašné ja som myslela že mi v rukach umrie nevedela som čo sa deje hrdlo som jej prešla s prstom či tam niečo nemá jedlom to nebolo bol.to záchvat ale weg čisté o 2 týždne kontrola spánkové eeg je to hrozne nevedieť prečo a čakať či sa to nestane znova

anonym_939c27
1. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak áno, držím palce, nech sa z toho dostane

alickapusinka
1. okt 2025

Sa chcem opýtať že či jej už dali lieky.Aj napriek liekom sa záchvat môže opakovať.Verím že si sa zľakla ved to msuelo byť strašne len si na to človek spomenie.Ja mám epilepsiu viem čo je to.

autor
1. okt 2025
@alickapusinka

Sa chcem opýtať že či jej už dali lieky.Aj napriek liekom sa záchvat môže opakovať.Verím že si sa zľakla ved to msuelo byť strašne len si na to človek spomenie.Ja mám epilepsiu viem čo je to.

@alickapusinka nedali jej lieky dali mi len buccolam v prípade záchvatu že ak by sa opakovali záchvaty tak potom magnetická sa spraví a ďalšie vyšetrenia eeg nič nepotvrdilo epi

kiki68
2. okt 2025

Pozorovat, neblikalo nieco v rozpravke ? Rychla zmena obrazov? Kamoska ma iba tento typ epi, ked nieco rychlo blika. Nema silny zachvat, Ale tiez iba taky krc