Prvý rok v škôlke: Zlepší sa detská imunita?
Je tu este nejaka mamicka,ktorej dieta vydrzi cca tyzden v skolke a je zasa chore?je to bezne?mam pocit,ze tie sirupy na imunitu su len marketingovy tah,a ze moje dieta je furt jedine z triedy tak casto chore ....zlepsi sa to niekedy?ci po cele 3r v skolke bude stale chory?
Inak otuzujeme,chodime von za kazdeho pocasia,papa ovocie aj zeleninu a nic z toho nezabera
Starsia chodi treti rok a je to furt rovnake... Mladsia od svojich 5 mes schytala vsetky choroby, ktore starsia doniesla zo skolky... Cakala som, ze po tych 2 rokoch uz bude mat aku taku imunitu, ked nastupi aj ona do skolky... Nastupila od septembra na pol dna a najdlhsie bola v skolke tusim 2 tyzdne vkuse... Od septembra bola chora asi 4-5x cize kazdym mesias cosi.... A to beru vitaminy aj imunoglukan a nic z toho len penazenka tenka 😁
Tebe vydrzi AŽ tyzden?🙈
@kristinka92 😄
Mojím na imunitu nepomáhalo nič,až keď si prešli všetkými hnusnymi chorobami,potom sa to zlepšilo. Dcéra posledne dva roky v škôlke nebola skoro vôbec chorá, syn chodí do škôlky teraz druhý rok a včera bol prvýkrát doma so soplom. Takzeee,chce to len čas 🙂
Nie vazne, pred asi dvoma týždňami nám vydržala v škôlke cely týžden (tých 5dni) a potom ochorela, ale s mužom sme si pripíjali nato v piatok večer…
môj je piatak na zš a tento polrok ešte nebol chorý!! Takže áno, zlepší sa to, hihi 😀 a tiež býval často.
@shee11 panecku kym pojde do 5teho rocnika ošivejem😅
@kristinka92 teraz je prvy rok v skolke?
Vynimocne niesu deti tak chore
My sme tiez boli noooonstop chori zo skolky obaja.
2 roky vkuse
Potom o cosi lepsie
Ako je v skole tak s chorobami akoby utalo, nikde nic
Zlepsi kazdym rokom, prvy rok bol u mojich presne takyto, ledva tyzden... druhy rok uz vydrzali aj 2- 3 tyzdne 😇
@miri211 kebyze je to ozaj tak
Ano nasrupil v januári a prvý pol rok to bolo zlé. Potom lepšie a teraz má tak ukarat sople 2-3dni inak nič. Ale my sme chodili do kolektívov ešte pred skolkou, rôzne krúžky detské centra a pod. Čo sa týka imunity august september október davam arkodefense, ked na neho niečo lezie laktoferin a m33 od medveďa a každý den omega3
Áno od septembra. Ale podľa mna to je naozaj normálne, lebo vidím že prvý tyzden ich bolo v triede 19 a minuly tyzden 5deti… všetko choré
Bude to lepšie, sama som neverila už.. ale bolo to tak, dokonca už druhý polrok, od apríla do juna chodil celý čas. Druhý rok chybal len týždeň z celeho roka. A teraz ako predškolák tiež chýbal len dva dni zatiaľ kvôli grcačke. Teraz zas mám prvý rok s dvojkami a to tiež su chore furt, naposledy síce vydržali dva týždne, ale zas su doma
želám ti samozrejme aby toto čarovné obdobie nastolo čím skôr 🙂) inak, synovi, ked už bol fakt často chorý predpisoval dr. Broncho-vaxom a to som mala pocit, že fakt pomáha.
Aby som neznela tak depresivne 😁 tak ano ako pise
@mamickalisticka od aprila uz je to lepsie... Ale september az marec nic moc...
Na to ti nikto neodpovie. Každé dieťa je iné. Moja dcéra je prváčka na ZŠ a je rovnako často chorá ako prvý rok v škôlke, celé 4 a pol roka z choroby do choroby, už keď si kychne, chytajú ma mdloby. U nej každá choroba trvá dlho a bez antibiotík ešte dlhšie. Syn je v škôlke od septembra a bol chorý raz, týždeň, ani som s nim nemusela ísť k lekárke, vyliečili sme to sami. On ma citeľne oveľa lepšiu imunitu ako dcéra, od bábätká sa od nej nakazil párkrát a vždy to u neho prešlo rýchlo a bez antibiotík, dcéra sa ešte aj z obyčajného sopla lieči 2 týždne.
Je to bežné a zlepší sa to. Len vydržať. Veľa síl
môj bol až do 2. triedy ZŠ, keď som vtedy neskončila na psychiatrii tak už nikdy 🙂 a skúsili sme ozaj všetko (okrem operácie mandlí)
pomohlo, jasne
a co pomohlo najviac? roznoroda strava, vela cistej vody A OTUZOVANIE.
ziadne vitaminy ani nedavam. na co.
Prvý rok nebýval syn chorý, bol doma raz. Teraz od septembra bol v škôlke dokopy možno mesiac. 2 týždne doma, 3 dní škôlka atď. Na porazenie.
Aj u nás je to tak.ledva vydrží týždeň🥴už ani neviem ako to vykrývať.
Od septembra sme to mali presne rovnako. Že týždeň v škôlke, týždne doma :D ... Ale posledné 3 týždne sa držal 💪 Ale dnes už ma sople znova, takže už to znova prichádza :D ... Nemám typ na zlepsenie, len teda že nie si v tom sama :D Ale verme tomu, že raz to prejde!
Je to strasne ,v praci sa uz citim zle ,manzel nemoze byt s nim lebo je na vsetko sam aj s veducou a stary rodicia pracuju
U nas trochu pomohlo vyplachovat nos kanvickou, teraz pocas zimnych mesiacov, kazdy den v ramci vecernej hygieny.
Dcere pomohlo az vybratie nosnej mandle, s nou to bol extrem. 3-4dni v skolke, 2-3 tyzdne doma. Dokolecka takto 2 roky. Okrem letnych mesiacov. Druhy syn lepsie, od sestry v malom veku pochytal kadeco, do skolky uz isiel "zocelenejsi", chory tak raz za 2-3 mesiace. Co sa tyka sirupov, u nas sa najlepsie osvedcil echinaceovy stop bacil. Samozrejme brat dlhodobo.
Áno zlepši sa to, je to dosť individualne ale vidim to v ambulancii že už predškolaci chodia menej s chorobami a školáci už ani nevravím 👍 sama mám dvoch a prvé 2 roky v školke bol masaker 🙈 bola som zrelá na psychiatriu 😁 keby nemám muža s flexibilnou prácou, mamou ktorá vie deti pripadne postrážiť keď muž nemože, tak by som nemohla chodiť do práce 🙈
My tiež tak. Viac doma ako v škôlke. Tiež má 3 roky. U nás v škôlke je ale viac takých deti čo sú často choré. Už také detičky ktoré majú starších súrodencov sú na tom lepšie, asi si tými chorobami prešli spolu so súrodencami staršími

Ano sirupy, ktore obsahuju mnoho vitaminov je len marketingový ťah, to neznamená, že v zimnom období nie je potreba vitamínu D a doplniť vitamínom C, ale nie naraz
A áno zlepší sa to po nejakej dobe, záleží od toho, akú imunitu má dieťa..