icon

Psík a dieťatko

fronculka
13. apr 2014

ahojte babulky 🙂 urciete mate niektora doma psika a preto vas ziadam o radu.
mame psika ktory je neskutocne dobry ku detom ale mam len mesacne dietatko tak ho este nepustam do izby kde sme a kde bol snami stale aj on. nechcem aby chytil neake bacilky aj ked je kupany vonavy aj tak mam strach. od kolkych mesiacov mozem pustit hafka ku malemu respektive do nasej izby? mala by som sa niecoho obavat? on je totizto velmi smutny ze uz tak casto snami nieje a ja ho mam takisto velmi rada.... 🙂
dakujeeem 🙂

sabina1975
13. apr 2014

@fronculka ja mam dvoch yorkov a su pri malej od mala ked sme ju priniesli domov tak som ju vo vajicku polozila na zem a oni ju nuchali a aj teraz ked lezi v lehatku ( ma 5 mesiacov ) tak ju ovonaju a idu dalej

zlte_kuriatko
13. apr 2014

@fronculka jasné, že ho môžeš púšťať, chudáčika. ak je očkovaný a odčervený nemáš sa čoho báť. my mame aj psa aj mačku a naša dcéra vyrastá s nimi od narodenia a nič jej nechýba. 😉 akurát má vzťah k zvieratám a lepšiu imunitu.

zita19
13. apr 2014

Pusti ho cim skor. Aby nezacal ziarlit na votrelca. My mame 20 kiloveho krizenca a ked sme doniesli vnuka hned sme mu ho nechali onuchat nech sa zoznamia. Teraz ma vnuk 2 mesiace a Maxik ho chodi strazit a zachranovat ked place. Ale nenechavame ich samych spolu bez dozoru. Predsa to je velky pes a neuvedomuje si, ze by mu mohol ublizit.

luba28
13. apr 2014

@fronculka pust ho ,lebo raz sa potom moze nieco stat,..pes bude ziarlit este viac a ublizi potom,...nech si zvykaju na seba,ze to male neni pre neho hrozba,ale novy clen ,.....aj my mame civavu a od mala je s malym,....

lalaboo
13. apr 2014

skor ochorie pes od cloveka ako opacne 🙂 ak je cisty, ockovany a odcervovany, neni o com, treba im budovat vztah co najskor!

lenka1993
13. apr 2014

Mame dvoch psikov a dokonca spolu spime v posteli. Psiky samozrejme pri nohach stale a mala hore medzi nami 🙂 ( dcerkama dva mesiace)

trogir
13. apr 2014

@fronculka . Ja som mala bišonika, ale ked som bola v deviatom mesiaci, dali sme ho do dobrych ruk. Mohol by malej ublizit aj nechtiac. Skratka psa by som pri babatku nenechala nikdy!!!!!! Ked je uz dietatko vacsie, tak ano, ale tiez velmi zalezi od plemena. Aj domace zlaticko moze fatalne ublizit dietatku.....vid pravidelne spravy. Takze ja v ziadnom pripade. 😒

mirjam82
13. apr 2014

Cim dlhsie ho budes izolovat, tym viac riskujes, ze bude na babo ziarlit. Po zdravotnej stranke sa niet coho bat (ak je psik odcerveny a ockovany). Ak mas strach, zajdi za veterinarom nech hafana skontroluje.

povuma
13. apr 2014

@fronculka vobec ste ho nemali izolovať ...normálne fungovať všetci spolu, na začiatok trochu opatrnosti, nenechávat samých bez dozoru,..........my máme drobca 4mesačného a fenku 4ročnu a v pohode su od začiatku, už ho vyoblizovala pár krát... 😝 😝 zo začiatku bola trochu zmätená, ale uistili sme ju, že sa nič nemení a pohoda
zbytočne mu tou izoláciou sposobuješ stres navyše, okrem dieťata je aj zmena vo vašom správaní,aby potom o to viac nežiarlil.. 😉

rebecca16
13. apr 2014

Mame dvoch psov v byte. Od prvého momentu sú s mojim synom v kontakte. Ovoniavacky, hladkanie, z času na cas obliznutie. Syn má 2,5roka a nikdy mu nic nebolo. Dokonca pediatricka na návšteve, u nás doma ked mal syn asi týždeň povedala, že je len dobre, že sú spolu....že maly bude o to imunnejsi voči kadejakym bakteriam a pod - aaaa mala pravdu🙂

silaviat
13. apr 2014

zachvilu aj ja budem mat mimino a neviem si predstavit ze by som moju babu zrazu vyvrela a vobec ju k malej nepustila.. ako ju poznam tak by sa urazila a nemala by mimco rada ..nech si zvyknu od novoti na seba.. pes je cisty a ockovany .. keby som chcela mimco tak urputne chranit pred vonkajsimi vplivmy tak to by som ku nej ani navstevu nevpustila kym by si poriadne nevydrhli ruky a nevymenili oblecenie- tam je mnohokrat viac bakterii ako na psovi 😀 😀 ako sa vravi-co sa za mladi naucis ... 😝 😝

mimikas
13. apr 2014

Zalezi od teba ako to citis, ja osobne neznasam akekolvek zvierata v byte, ale ak ty mas pocit ze budu spolu v pohode a psik je zdravi tak kludne psika pusti k dietatu, akurat by som ich na zaciatku nenechavala samich. Rob to co citis ze je spravne pre teba a vsetkych clenov domacnosti 😀

katka0905
13. apr 2014

@fronculka u nas tiez ziadna izolacia nebola a zatial ani ziadne choroby u malej, pri ktorych by sme museli k lekarke... myslim, ze psik v byte je praveze dobry pre imunitu dietata. A nechavat ho vedla, ked je smutny, to podla mna nie je dobre, moze zacat ziarlit.

dobromila1111
13. apr 2014

My sme dali onuchat hned po prichode z porodnice.Nas psik je velky salo a od zaciatku bol nasim prvym dietatom,tak si mal na co zvykat,najma co sa tyka pozornosti.Napriek tomu si maleho stale strazi🙂
Dolezite je,aby bol zaockovany a odcerveny psik

nae
13. apr 2014

Máme veľkého psa (35 kg) a k deťom mohol od chvíle, kedy sme si ich priviezli z porodnice. Psík si deti očuchal a viac ich neriešil. Nebojím sa ich nechávať spolu samých, psík má super povahu, je vychovaný a miláčik. To skor psa chránim pred deťmi, niekedy už treba zasiahnuť 😉 Deti nemali žiadne zdravotné problémy, ani my dospeláci.