Psoriáza u 1,5 ročného dieťaťa
Ahojte babeny, mám 1,5 ročnú dcérku, ktorá trpí týmto ochorením. Je tu niekto taký, kto ju tiež má od detstva? Diagnostikovali jej to len prednedávnom, takže veľmi o tomto ochorení neviem. A najmä sa obávam, ako budú iné deti reagovať, že sa jej budú smiať alebo sa s ňou nebudú chcieť hrať. Keďže je to neliecitelne, chcela by som sa dozvedieť, či sa dá nejak obmedziť rozsah lupienky, napr.životosprávou...a či sa vám stalo v určitom období vášho života že by to nebolo vidno a naopak, kedy to bolo vidieť najviac a hlavne ako ste sa s tým vysporiadali. Budem vďačná za vaše skúsenosti a rady.
@sheila72 treba veľa trpezlivosti, neskrývat to, veľa vysvetľovať, naučiť sa s tým žiť. Čo najskôr tým lepšie to bude pre vás. Veľkú úlohu zohráva psychika a stres, pri tomto ochorení. Môjmu synovi bola diagnostikovaná v šiestich rokoch, mierna forma psoriázy. Boli obdobia vysevu a obdobia kludu- aj rok napr.mal čistú pokožku. Zhoršila to až teraz puberta,prvy krát využijeme o mesiac kúpeľňu liečbu v Smrdakoch. Tri týždne.
Malé deti to neriešia, viem že syn vysvetľoval až na druhom stupni, čo má na lakťoch. Vraj sa spolužiak odtiahol s tým, aby ho nenakazil. Hneď mu ale povedal, mám to už sedem rokov, často sme spolu a nakazil si sa? Nie. No vidíš....úplnou náhodou potom preberali na biológii kožu, jej vrstvy a ochorenia, a tam im aj učiteľka všetkým vysvetlila, čo je to psoriáza ako a prečo vzniká. Syn bol hrdým modelom na hodine.... Takže je to aj o tom ako sa sami k tomu postavite.....držím vám palce a prajem veľa síl a trpezlivosti a pozitivizmu. nakoniec si možno tiež poviete, vďaka Bohu má iba psoriázu, na to sa neumiera
@lucianak prosím vás, ako dopadli tie vyrážky? Riešime teraz veľmi podobný problem
Ahojte! Prosím čo poviete na takéto fľaky,môže ísť taktiež o psoriázu? Už to má mesiac, najskôr lekár povedal že alergia vymenili sme dva druhy krémov. Nič len sa to zhoršilo. Ideme znova k dr.v pondelok....

@sheila72 Ahoj..ako ste na tom teraz??Ja nemam psoriazu a moje 2 deti od 6 rokov...budem vdacna..za kazde info...Dakujem.Sy dostal 4broky dozadu..ma 10 rokov a dcera teraz..6 rokov...som hotova z tohoo.Lucka