icon

Psoriáza u 1,5 ročného dieťaťa

sheila72
7. okt 2014

Ahojte babeny, mám 1,5 ročnú dcérku, ktorá trpí týmto ochorením. Je tu niekto taký, kto ju tiež má od detstva? Diagnostikovali jej to len prednedávnom, takže veľmi o tomto ochorení neviem. A najmä sa obávam, ako budú iné deti reagovať, že sa jej budú smiať alebo sa s ňou nebudú chcieť hrať. Keďže je to neliecitelne, chcela by som sa dozvedieť, či sa dá nejak obmedziť rozsah lupienky, napr.životosprávou...a či sa vám stalo v určitom období vášho života že by to nebolo vidno a naopak, kedy to bolo vidieť najviac a hlavne ako ste sa s tým vysporiadali. Budem vďačná za vaše skúsenosti a rady.

Strana
z2
huginko02
15. apr 2022

@sheila72 Ahoj..ako ste na tom teraz??Ja nemam psoriazu a moje 2 deti od 6 rokov...budem vdacna..za kazde info...Dakujem.Sy dostal 4broky dozadu..ma 10 rokov a dcera teraz..6 rokov...som hotova z tohoo.Lucka

zlatkale
15. máj 2022

@sheila72 treba veľa trpezlivosti, neskrývat to, veľa vysvetľovať, naučiť sa s tým žiť. Čo najskôr tým lepšie to bude pre vás. Veľkú úlohu zohráva psychika a stres, pri tomto ochorení. Môjmu synovi bola diagnostikovaná v šiestich rokoch, mierna forma psoriázy. Boli obdobia vysevu a obdobia kludu- aj rok napr.mal čistú pokožku. Zhoršila to až teraz puberta,prvy krát využijeme o mesiac kúpeľňu liečbu v Smrdakoch. Tri týždne.
Malé deti to neriešia, viem že syn vysvetľoval až na druhom stupni, čo má na lakťoch. Vraj sa spolužiak odtiahol s tým, aby ho nenakazil. Hneď mu ale povedal, mám to už sedem rokov, často sme spolu a nakazil si sa? Nie. No vidíš....úplnou náhodou potom preberali na biológii kožu, jej vrstvy a ochorenia, a tam im aj učiteľka všetkým vysvetlila, čo je to psoriáza ako a prečo vzniká. Syn bol hrdým modelom na hodine.... Takže je to aj o tom ako sa sami k tomu postavite.....držím vám palce a prajem veľa síl a trpezlivosti a pozitivizmu. nakoniec si možno tiež poviete, vďaka Bohu má iba psoriázu, na to sa neumiera

luciabacia
28. jan 2023

@lucianak prosím vás, ako dopadli tie vyrážky? Riešime teraz veľmi podobný problem

erikad82
9. sep 2023

Ahojte! Prosím čo poviete na takéto fľaky,môže ísť taktiež o psoriázu? Už to má mesiac, najskôr lekár povedal že alergia vymenili sme dva druhy krémov. Nič len sa to zhoršilo. Ideme znova k dr.v pondelok....

erikad82
9. sep 2023
erikad82
9. sep 2023
Strana
z2