Psychogénny kašeľ
Ahojte mate niekto skusenosti so psychogennym kaslom ? Po prekonani zapalu priedusiek dcera uz 2 mesiace oddrhava . Vsetky vysetrenia ok , pfiedusky ciste nezaberaju ani antihistaminika . Akonahle zaspi neoddrhne ani raz . Preto je tu pofozrenie na psychogenny kasel ci taky oddrhavaci tik .
Za kazdu radu dakujem
@enigmaenie ahoj mozem sa este prosim opytat na gastre ste boli? mojmu zatial vzali vyter a krv a vsetko okej ale citala som si na nete a zistila som ze by mohol moj mat reflux. Zistili sme ze sa mu vracia jedlo spat do ust a ze uz sa skoro par krat povracal (ale nikdy nam to zatial nespomenul az ked som sa na to spytala), ma horkost v ustach, zapach z ust a k tomu patri to odrhavanie a casty kasel. Dakujem
@veroniq85 ahoj na gastre nie ale ona nekasle len oddrhava a je to tik lebo ked ma uplny stres prestane , ked sa napr nudi pri telke tak oddrhava alebo ked ma stres taky ze vie ze rano ide do skolky ale nieje to akutny stres oddrhava , rovnako ked sa na nieco tesi ......
@enigmaenie okej dakujem pekne za info. Aj moj napr. cely januar len oddrhaval ale aj to som to nasla medzi znakmi refluxu ale moj aj posledny pol rok vela pokasiaval (nie stale, ale casto). Ale aj mladsi nastupil do skolky tak clovek nikdy nevie ci nieco nenosi odtial. Pekny den
@enigmaenie aj moja dcéra to ma. Ide mat 8 rokov. V noci nič, len cez deň. Dakedy sa to nedá ani počúvať, vraví ze ju štekli v hrdle ale pochybujem. Je to taky stekavy kasel
@ineeez ahoj no my sme mali mesiac pokoj po chorobe sa to zas zhorsilo . Pomaha kraniosakralna terapia a uz mame odledovane ked sa moc tesi alebo rozrusi ci pri tablete sa to vzdy prejavi .
@enigmaenie aj ja to pozorujem ze keď je pri PC tak to robí skoro furt🙈
@lissiak ahoj mame za tym :( . Kraniosakralna terapia nam veeeelmi pomohla . Zvladli sme to bez liekov a mala si uz sama dokazala potom uvedomit ze to vie ovladat . Nebolo to lahke ale dalo sa
@lissiak ak budes chciet v profile mam pri inzeratch telefonne cislo kludne zavolqj alebo napis IP . Viem ako sme sa my s tym trapili
@enigmaenie dobrý deň, my máme rovnaký problém syn 12 ročný už 6 týždnov kasle, dusivý kasel bez prestania pri každom nádychu,v noci klud. Už sme z toho nervózny,krv,rentgen,plucne v poriadku,ešte nás čaká alergologia. Pediatrička už vyskúšala rozne lieky,do školy celú dobu nechodí :(,vždy ked si myslíme že by už mohol,tak zrazu začne ešte viac kašlať,až sa drhne. Pýtame sa ho ,či sa niečoho nebojí,či je tam všetko v poriadku a vraví, že áno. Vôbec nevieme ako ďalej
@majusik33 doporucujem kraniosakralnu terapiu ak ide o tik tak je to na dlhu trat . My sme sa tesili ze je koniec zacala chodit na krasokorculovanie a tiky su spat akonahle je pretazena . Ale uz si yo uvedomuje a snazi sa s tym pracovat
Zdravim ,viem ze uz je to dlhsie,ale zaujima ma ako s ana dcera.Mam pocit,ze mame nieco podobne
@jannet07 no my mame diagnostikovanu tikivu poruchu takze raz lepsie raz horsie....... nastastie sa nzm zatial dari bez liekov
@jannet07 no my mame diagnostikovanu tikivu poruchu takze raz lepsie raz horsie....... nastastie sa nzm zatial dari bez liekov
@enigmaenie som rada za vas.Nam uz ten kasel presiel,ale som si ista,ze to bolo psychogenne.
@enigmaenie som rada za vas.Nam uz ten kasel presiel,ale som si ista,ze to bolo psychogenne.
@jannet07 no u nas sa po rokoch a nahlom zhorseni stavu riesi podozrenie na PANDAS . Po chorobe sa zrazu zrutila tiky horsie plus uzkosti a OCD .

@enigmaenie ďakujem 🙂