Psychologický a emočný problém s udržaním stolice dieťaťa
Ahojte. Máme už nejaký čas taký problém, že dcéra (takmer 5 ročná) občas neudrží stolicu. Väčšinou to nie je “plná dávka” a potom ju normálne posadim na záchod. Deje sa to najmä v škôlke, hanbí sa vypýtať. Mám pocit, že je to psychicky problém, a nie fyzicky. Čoskoro k nej pribudne súrodenec. Premýšľala som, či to nemôže byť tiež nejaká reakcia na stres. Občas sa jej to ale stane aj doma, ale to skôr ojedinele. Deje sa to aj niekoľko krát do týždňa. Potom je obdobie, že aj 2 týždne nič. Mám zvážiť psychológa, alebo ako by ste postupovali ? Máte nejakú skúsenosť ?
je to už veľké decko na aby sa posr@la tak často
@anonym_47892e to je primitivny komentar, je ti to jasne?
Už dávno ste mali byt u psychológa keď máš dojem že je to na báze psychicky
Načo čakáš? Kým sa jej začnú deti smiať?
poznam take pripady, treba zistit pricinu, v jednom pripade bola pricina privelmi tuha stolica a ta zvysna voda akoby sama vytekala mimovolne( uplne laicky pisem) a pomohol lekar, ktory nasadil liecbu prasok, ktory stolicu trosku zmakcil a problem zmizol, v dalsom pripade psychika kde dieta potrebu vylucne sa balo vykonavat inde ako doma...
Zial poznam aj pripad kde matka ktora pracuje na vysokej pozicii na dceru vrieska za to a dcera sa boji kontroluje ju a problem pretrvava
skor to riesit cez pediatra a ist asi vylucovacou metodou
@anonym_autor vysvetlovat a stale vysvetlovat, ze sa nema bat vypytat sa na zachod. Mozno by to stalo aj za debatu s ucitelkami, aby jej venovali viac pozornosti. Ale psycholog by tiez mohol vypatrat, kde je dovod a potom budete pracovat. Mozno zisti viac ako sa dozviete od nej.
Máš jasnú príčinu, hanbí sa vypýtať. Treba zo odbúrať a vysvetľovať, že na záchod chodí každý, sú na to aj knižky.
@anonym_autor stačí ak má dieťa raz tvrdú stolicu a bolestivé vyprázdňovanie, vtedy zadržiava zo strachu z bolesti. Treba dozerať na stravu, pravidelné vyprazdnovanie, chce to veľa trpezlivosti, vysvetľovania...

je to už veľké decko na aby sa posr@la tak často