"Puberta" u dvojmesačného bábätka
Ahojte
V prvom rade si robím srandu s tou pubertou 😅
Malý má dva mesiace a koliky nás trápia vo veľkom ( zmena potravín nejako zázračné nepomohla ) ale už sme si zvykli. Režim sa mu snažím dodržiavať ale posledné dva dni ( chápem dieťa sa mení každý deň pre očami ) len poplackava a akoby sa mu niečo nepáčilo a potom je ok a v podstate prevažuje to mrncanie. Viem že to je aj komunikacia z jeho strany ale či ste s tým mala skúseností a prípadne či sa to updatovalo na ďalšie emócie alebo to je len medzičasom obdobie ?
Ďakujem
A inak pls žiadne hejty snažím sa bábätku porozumieť ale toto je u nás novinka aj keď je napapany, prebaleny...
Dikes🙂
je úple normálne, že dieťa môže mať pár "uplakaných" dní, ono ti nevie povedať že ho niečo trápi alebo bolí. Pokiaľ nevieš zistiť, čo za tým je, tak sa mu snaž byť aspoň nablízku, držať ho, mojkať, takto malým deťom aj to veľmi pomáha, keď cítia mamu. Môžu to byť len 2-3 zlé dni, môže to byť niečo iné. To sa naozaj nedá takto povedať.
@kandelabra ahoj áno to presne robím nosim hrám sa s ním prihováram. Síce kolikujeme ale toto je zvláštne obdobie. Aj šatku som aj skúšala
@diamond007 aj keď je na rukách. Možno to bude aj že chce spať a sám sa samozrejme nevie tak unaviť k spánku. Na rukách mi zaspí a potom ho uložím do postieľky
Je to len OBDOBIE 🤣 ktoré nikdy neskončí, dnes som akurát hovorila mame ze 3 ročný vkuse za všetko mrnci a plače ci to je ôk? 🤣 Toto nikdy neskončí 🤣
@ariannazara no akoze ja som sa začala tešiť že sa usmieva smeje a vyska od radosti ale toto je novinka 😅 do toho ho učím na fľašu a aj popri Tom si hundre 😅
@effy777 2 mesacne babatko este nema "obdobia". Pravdepodobne mu nieco vadi, co mu doteraz nevadilo. Mne napr 6 tyzdnove posledne 2 dni v nosici reve. Doteraz bolo dobre. No az dnes som zistila, ze nechce chodenie ale hojanie zo strany na stranu v nosici 🤦🏼♀️😀
Musis len skusat co ti chce povedat
2mesačné bábätko ešte dozrieva, nemá obdobia..dozrieva tráviaca aj nervová sústava, tak jasné, že sa to všetko stále mení, raz je dobre, o chvíľku celé zle 🙂
@effy777 hlavne neviem aky rezim chces dodrziavat u takeho babatka. Riad sa jeho aktualnymi potrebami a tomu podriad svoje dni. Raz babatka viac place,raz viac spia,raz by chceli cele dni len papat. Urcite sa nemuc dodrziavanym nejakych casovych harmonogramov,dolezitejsia je rutina ako prisny rezim.
@effy777 @effy777 ja sice neviem preco mrnci, a viem, ze si nepytate radu na koliky, ale tak neda mi to, mozno pomozem babatku...Aj nas syncek mal koliky, ale len par dni. Zaviedla som totiz mega prisnu dietu (rozumej chleba s maslom a dojcensky caj, voda, od rana do vecera,a nie, neprisla som o mlieko) postupne som zaviedla dietnu salamu atd. Kravske mlieko este stale nepijem, a to bude mat uz 4 mesiace. Niekolko x do dna sme cvicili s nozkami, tak dlho, kym sa nezbavil plynov v crievkach. Podvever a vecer pred spanim dostaval babycalm a espumisan. A rano Biogaia probiotika. A cuduj sa svet, koliky su prec.
@erinka90 O mlieko si sice neprisla ale vyzivova hodnota mlieka je slaba.
https://www.hipp.sk/mlieka/sprievodca/tipy-pre-...
@erinka90 ja deto,prísna diéta. Skúšala som čaje čo odporúčajú naše mami( fenikel a rasca) a práveže nič takže som len na čistej vode a žiadne veci čo nafukuju ale malý má stále kolíky i keď vie už pracovať s kolienkami, stále cvičíme a vie aj sám poprdkat
, Prípadne veľké kako. Ale úprimne teším sa na to obdobie kedy to prejde. Paradox je že nám prichádza kolika nie na večer ale nad ránom a počas dňa trochu
ked pises ze sa trha na koliky (skor sa trha ked prechadza z jednej fazy spanku do druhej), urcite odporucam skusit ulitku alebo perinku na spanok aby sa ti nebudil na ten moorov reflex...a hlavne pomaha dieta nosit na tigrika...je to ulavova pozicia pre creva...navyse si dieta pri tom cvici svaly na krku a dvihanie hlavicky...a presne ako pises vsetko je nove a hlavne vsetko raz prejde...pekny den...PS a ver mi ze toto nie je puberta, ak daka bude, hned budes vediet ale bude to skor vzdor 🙂
@sonicka19983 ďakujem za milé slová. Malý spi v mimi takže tam má ruky aj všetko pekne stiahnute. Tigrika sme skúšali ale že by to veľmi pomohlo. Skôr nosenie a ešte kolotoč keď ho vidí tak kope nozkami. Vám kedy prešli koliky?
@effy777 skusila si kvapky proti kolike?? Coliprev alebo babycalm tie sucisto orirodne mne sa pozacati uzivania zmenilo hystericke dieta na anjela 😇 a to som bola na samom pokraji zrutenia ked mi to ktosi poradil tej isobe som este po 8rnesmierne zaviazana ♥️
@kulumulu123 my máme sabsimplex a biogaiu pomáha. Ale i tak no evidentne to je len obdobie keď to prejde ale závidím keď niekto povie že nemal koliky alebo také že si trošku poplakal
@effy777 vazne skus tie kvapky jedny alebo druhe lebo to co zazivas je tyrania nie len pre teba ale aj pre dieta poznam to bola som na tom rovnako mala som dieta ktore dokazalo velku cast dna nie ze preplakat ale doslova hystericjy prevrieskat 😭😭
@effy777 sabsimplex a biogaju sme mali aj my od pediatra u nas to nemalo ziadny alebo iba minimalny efekt... Ako chces skus nam to nesmierne pomohlo drzim palce ✊✊✊✊✊
@beata_k tak neviem, moze byt ze bola slabsia, nemam o tom nic nastudovane. Teraz je to uz jedno. Mne bolo dolezite aby nevrieskal 3 hodiny vkuse kazdy vecer od bolesti v krcoch. Tie dni boli katastrofa. 2-3 tyzdne zbehli ako voda, a uz som sa postupne rozjedla, dokonca krasne priberal aj ked som mala dietu.
@ariannazara hehe nasa ma 10 rokov a reve jak tur, ked nieco ... hlavne odkedy mame mladsiu uz 7 rokov, stale tak vyjadruje svoju ziarlivost ked nieco

@effy777 a čo robí keď mrnci? Máš ho na rukách? Ak nie, tak si pýta tvoju blizkost