icon

Pubertálne akné 12 ročnej dcéry

kamajka
15. sep 2015

Ahojte, obraciam sa na Vas, pretoze ja skusenost nemam...v puberte som nemala takmer ziadne vyrazky... no moja takmer 12r dcera to schytala na plnej ciare.. zo zaciatku to bol iba nos, pred mesiacom sa pridalo celo,brada a tvoria sa jej aj skarede tvrde vriedky o velkosti asi 0,5 cm, je to hroza. Tie hrcky vnutri su pohyblive, na dotyk velmi bolestive. Neviem co s tym, zacala chodit do novej skoly, normalne s takym vredom mam problem ju tam poslat, rozmyslam, ze zajtra skocime na kozne. Myslite,ze je to opodstatnene? Ci z toho robim zbytocne vedu? Dakujem za odpovede.

dai
15. sep 2015

@kamajka ahoj, je fajn ze sa o nu staras... ja som mala cysticke akne a ti poviem ze trauma riadna... a prave v takom citlivom obdobi☹
mna mama nakoniec zobrala k lekarke - ta mi predpisala antibiotika plus antibioticke maste, navstevovala som aj ustav lekarskej kozmetiky - mne sa toho bali na normalnej kozmetike dotknut co to bolo take skarede...
ak sa ti to da zakryt tak jej to skus normalne nejak make upom dobrym zamalovat - ja som sa s tym tiez hambila chodit, som si nato capala ten dermacol ale to bolo strasne - dnes su omnoho lepsie krycie kremy ktore zaroven neupchavaju pory...mne asi najlepsie z tej dostupnej kozmetiky zabrala la rochey possay kozmetika rada effaclair... samozrejme ze najlepsie ucinky maju tie antibioticke zalezitosti prip. na tie naozaj tazke pripady accutane ( akurat ten ma aj vela vedlajsich ucinkov☹ ) - toto je ale len na predpis

hameeda
15. sep 2015

@kamajka : určite choď ku kožnej, zbytočne sa trápiš ty aj tvoja dcera, akne je veľmi nepríjemné, viem o čom hovorím, mala som ich a má ich aj moja dcera, všetky dostupné prípravky su v podstate na nič, najlepšie je ak kožná predpíše, ja som bola s dcérou a do mesiaca to máme o 80 percent lepšie, dala nám najskôr také tabletky a antibiticky roztok a potom rsb roztok je to super, vôbec sa to nevyrovná prípravkom z drogerie, alebo ak nemáš čas s ňou isť na kožné ja odporúčam ten rsb roztok dá sa kupiť voľne v lekárni je veľmi účiný

kamajka
autor
15. sep 2015

@dai no ved praave, ona je dost uzavrety typ, teraz si buduje nove priatelstva, lebo v prvych rocnikoch to absolutne nevyslo a verim, ze by ju to trapilo, este ak by sa jej nedajboze niekto zacal posmievat... zajtra nabehneme ku koznej a uvidime.. dakujem zienky🙂
@hameeda na ten roztok sa spytam, koznu zajtra vybavim🙂 co uz, bude mat volno v skole 🙂