Pupočníková hernia u 9 mesačného dieťaťa
Ahojte. Mala 9 mes ma od cca jedného mesiaca vyduty pupček tzv pupočníková hernia. Kvôli tomu chodíme každé 2 mesiace na kontrolu do Martina. Nakoľko nemáme autom absolvujeme vždy 2 hodinovú cestu vlakom tam a aj naspäť. Teraz k veci ;) o 2 mesiace tam máme ísť zas. Môžem jednoducho na tu kontrolu s malou neísť? Kontrola vždy trvá 2 min a ja tam a späť cestujem aj s malou 4 hodiny
@axinka111 ahoj, moj syncek ju mal tiez od narodenia. Pukok sa nam krasne stiahol vdaka cviceniu. Cvicime vojtovu metodu. Dnes mame skoro 4 mesiace
@axinka111 my sme boli raz a dalsiu kontrolu az v roku, mladsie ako tri roky neoperuju, pride mi zvlastne, ze vas tak prehanaju, aku ma velku tu herniu?
@magmolatus naša malá nemá vôbec žiadne ťažkosti len to ma mierne vydute asi 2-3 mm
@senta_sofia aj mne to príde zvláštne ze chodíme takto hore dole kvôli ničomu v podstate. Pupok je vyduty asi 2-3 mm
@axinka111 mladsi to mal asi ako vlassky orech vydute a chirurg ho videl asi 6 tyzdnoveho, so starsim sme boli tiez tak a potom v roku, cize podla mna by sa nic nestalo, keby nejdes

@axinka111
Mi ju mame tiež, ale na margo toho ze manzelka kojila do 13 mesiacov dovtedy sa o tom s nami lekari ani nechceli bavit.
Z casu na cas mavala mala strasne ako to nazvat krce, strasne revala, zrejme vtedy ak dostala cosi co ju naduvalo a malo to spojitost s herniou a jej to vadilo. Pomahalo nam ak sme ju dali do teplej vody a tam sa vzdy nejak skludnila a preslo to, inak to trvalo aj hodinu co sa zvyjala. Casom sme vylucili potraviny kotre sposobovali problemy, ako jablka, vajicko, rohliky. Chlieb bez rasce a podobne nevadil.
Pokial si pamatam jej velkost bola 3x2 cm.
Kontroly su v rozmedzi kazdeho pol roka. Malej sa to stiahlo zevraj na tretinu ale planuje sa ze ju budu neskor operovat.
Tazko ti povedat ci musis, asi zalezi aj od velkosti hernie. Ale v podstate asi plati to ze v takom veku ako mas ty operacia nehrozi, asi iba v pripade ze by to bolo ozaj nevyhnutne.