icon

Pupok 10 dňového novorodenca

25. jan 2021

Ahojte,
Malý má dnes 10 dní, včera mu odpadla tá suchá časť pupčeka.
Pupček mu zostal vydutý a v strede mu zostala taka hneda chrastička, ktorá troška mokvá, je to normálny priebeh, či mám kontaktovať pediatričku?
Nepotierali sme liehom ani ničím, v nemocnici tak kázali. Ďakujem za skúsenosti.

paulinkaa2
•
25. jan 2021

Ahoj. No nam kazali vytierat pupik liehom pokial to nemala pekne zahojene. Tak radsi mu to vytrite aby sa mu nezapalil. 🙂

alikal
•
25. jan 2021

mokvat by to nemalo, aj u nasej to tak bolo, nechcelo to ani za svet odpadnut, az na nejaky 16sty den, a tiez to bolo take mokre a trosku hnisu slo, doktorka dala tu fialovu vodicku na to, potom behom dvoch troch dni sa to zahojilo. radsej to dajte skontrolovat

lechtivka
•
25. jan 2021

Ja som vytierala liehom. Ale doteraz má v pupku znamienko🙈

henka123123
•
25. jan 2021

Mne kazala doktorka nepotierat nicim.ze to ho moze boliet ked sa liehom vytiera.ma sa to vela vetrat len

nikpa
•
25. jan 2021

Dezinfikovat by sa to malo, v nemocnici to malému striekali liehom, ziadne chytanie. Mali to v takom rozprasovaci, po kazdom kupani prisla sestrička, nastriekala a bolo. Doma mi kazali uz nechať tak, hlavne s nicim nečochrat ked tak len postriekat..

selest
•
25. jan 2021

Aj my sme taky mali. Kazali tiez nechat tak
Vela vetrat pupcek a sam sa pekne zahojil za chvilku.

livka283
•
25. jan 2021

Aj môjmu drobcovi pred pár dňami odpadol a mne moja pediatrička kázala prísť sa ukázať, sestrička dočistila liehom a zasypala framykoinom, aj v pôrodnici kázali s liehom na gáze prikrývať... ešte pár dní po odpadnutí to mal mokvavé a krvavé trocha,to som dočistila s liehom, poriadne som natiahla pupček, malý neplakal, po troch dňoch sme boli ok