icon

Pyridoxín - vitamín B6 u deti

alexandra1104
28. jan 2015

Skúsenosti je to v hodne alebo nie

saurian
28. jan 2015

@alexandra1104 ci vhodne alebo nie vo vseobecnosti neviem povedat, nas maly mal predpisany pyridoxin lekarom do takmer 2r.

alexandra1104
autor
28. jan 2015

@saurian prečo ste ho pouzivalli ak sa smiem opitat

bonaqa2013
28. jan 2015

Mojej dcére ho predpisovala neurol.

vso10
28. jan 2015

mne ho predpísala alergologička v 17r, kvôli tomu, že som mala nedostatok bielych krviniek a taktiež slabšiu imunitu. mala som ho brať len 2 mesiace a choroby ma pekne obišli 🙂 inak predtým som bývala chorá každý mesiac, max každý druhý mesiac aspoň na týždeň...

liebling98
28. jan 2015

@alexandra1104 môj syn ho bral ako bábätko, keď mu zistili ľahkú anemiu.

maca283
28. jan 2015

Ak sa nepozdavaju lieky Ja odporucan narosan čučoriedkový Je to chutný sirup a je po prirodný produkt od firmy just www.just.sk Multivitamínový sirup s vyváženým obsahom účinných látok obohatený železom, meďou a peľom.

Okrem iného kryje Narosan čučoriedkový zvýšenú potrebu železa a podporuje dobrý zdravotný stav. Vhodný pre všetky vekové skupiny. Bohatý na vitamíny A, B, C, D, E, biotín a železo. Je ideálny ako posilňujúci prostriedok. Bez lepku.

Sirup je vhodný pre všetky vekové kategórie, pre športovcov, zvlášť vhodný pre diabetikov a celiatikov.

Dávkovanie: 1 PL (8ml) 3x denne samotného, alebo vo vode zriedeného sirupu, deti čajovú lyžičku 3x denne. Pred použitím pretrepať.

Obsah: 500 ml

Katalógové číslo: 4416

Odporúčaná cena: 42,60 €

kiwi82
29. jan 2015

moja staršia berie pangamín, to sú tiež Béčka. ževraj je dobrý pri nechutenstve.

saurian
29. jan 2015

@alexandra1104 neviem presne, predpisovala nam ho na ambl.rizik.novorodencov, kde mu vzdy robili aj krvne testy. pravdepodobne ako nasledok zltacky a naslednej hemol.choroby - tazkej anemii. myslim ze skor to suviselo s tou anemiou.

biba2014
19. dec 2015

@saurian ahoj, aj moj syn mal po porode boj s hemolytickou chorobou novorodenca, prosim ta čo vy ste vy mali fototerapiu či aj transfuziu? ty si mala v tehu protilatky proti plodu?

saurian
19. dec 2015

@biba2014 len fototerapiu a "obycajne" transfuzie kvri, ale to neskor.
avsak vymennu transfuziu (tu ze vymenia vsetku krv) mal uz naplanovanu, uz mu pripravovali krv s tym, ze ak do 6 hodin neklesne, menia ju - ale teda bilirubin klesol.
mne v tehu ziadne protilatky nezistili, vlastne ani nezistovali, kedze som Rh pozitiv, a tu len zriedka dochadza k rh-izoimunizacii, dokonca ani v porodnici ked uz bol na svete nevedeli ze moze k tomu dojst, to sme sa dozvedeli az ked ked nas previezli na kramare.
vy ste mali aj transfuziu? ake stare mas dietatko? mate nejake problemy? ppc ze sa pytam ale som zvedava 😉

biba2014
19. dec 2015

@saurian ja som bola tiez na kramaroch, maleho hned po porode previezli na patologickych novorodencov, ja som rh negativ a mala som velmi vysoky titer protilatok, maly mal velmi zdlhavu fototerapiu, celkovu vymenu krvi nemal. transfuzii sme sa vyhli kedze sa podarilo zlepsit krvny obraz. maly ma teraz 15mesiacov, vyvojovo je sikovný, no len tak jeho imunita je slabšia, ma alergiu na kravsku bielkovinu, je taky drobnejsi, nie moc velky jedák? chodili sme chvilku aj na rehabku mal hypotomiu, slabsi chrbatik. a vy ako?

saurian
19. dec 2015

@biba2014 super, sa tesim ze je drobec sikovny, hypotonia pokial nie je nejaky silny stupen je ok, a ake ste mali hodnoty bilirubinu? co znamena "zdlahavu" - boli ste vela dni v nemocnici?
aj nas je hypotonicky, lahsieho stupna 🙂

katka1981
19. dec 2015

Moja dcera berie kvoli zelezu polovicku denne. Tuto davku mala ako 3,5 rocna aj teraz ako 6 rocna

autumn11
2. jan 2016

moj syn bral od narodenia, pretoze bol predcasne narodeny, ale myslim si ze mu to dali
aby sa mu doplnilo zelezo. Bral to do konca stvrteho mesiaca spolu s maltoferom a kyselinou listovou.
Problemy pri brani nemal nastastie ziadne a po dobrati sa mu pekne upravil krvny obraz.