icon

Rady na zmiernenie bolesti bruška u 6-ročného dieťaťa

10. dec 2024

Ahojte chcela by som sa poradiť. Dcérka 6r.. Nikdy nebola veľký jedák je chudučká no podľa Dr je v norme vzhľadom na to že je nižšia. Dcérka často hovorí že ju bolí bruško. Niekedy to povie keď je hladná niekedy keď je prejedená inokedy keď jej treba kakať čiže reálne neviem do akej miery ide o bolesť. Aj v noci za mnou chodila že nemôže spať že ju bolí bruško išla na wc trochu mala redšiu stolicu ale potom spala do rána v kľude a ráno keď som sa jej pýtala nebolelo ju už nič odkedy bola na wc. Včera nejedla a nepila nič. Všetko odmietala v škole vraj zjedla obed a z desiaty 1 croissant a kapsičku. Chlebík nechala. Vypila 2 šálky čaju čo je v podstate nič. Bolo síce Mikuláša ale nejak extra toho nepojedla čiže tým by to nemalo byť.
U Dr sme boli 2 mesiace dozadu lebo tiež ju bolelo bruško v škole ale na druhý deň jej nebolo nič. Z krvi sa nezistilo nič robili sa aj testy na helicobaktera nakoľko staršia dcéra ho mala aj keď dávnejšie začiatkom roka. V noci som nič nespala neskutočne hnusné myšlienky som mala. Ono dcérka neplače kvôli bolesti to zas nie. Na dotyk ju nebolí nič. Podľa Dr je v poriadku.
Prosím vás poraďte nejaké vitamíny a čaje prípadne iné tipy a triky. Poprosím z LEKÁRNE. Je to dieťa nechcem na nej skúšať farmassi nu skin a podobné značky. Nejaké probiotiká alebo čosi pre správne fungovanie trávenia? Ďakujem 🩷

lesiaoldi
Autor odpoveď zmazal
autor
10. dec 2024

@lesiaoldi ďakujem ti ani nevieš ako dobre mi toto padlo prečítať 🩷upokojila si ma. Ze je to možno nejaký strach psychika atď. S tým martankom to je super 😃tých pozna. Musím nájsť inú placebo značku 😃🩷🩷 Prajem malej nech je zdravucka nech si už ani nespomenie na bolesť 🩷

januska12323
10. dec 2024

No neviem ak to trvá dlhodobo zvážila by som gastro. Môže mať rôzne alergie, potom ju bolí brucho a potom pre istotu neje len to nevie pomenovať.

sims4
10. dec 2024

možno nejaké gastro by bolo dobré alebo aspoň testy na intoleranciu. kolegyninej malá takto plakávala že ju bruško bolieva a zistili jej histamínku.

vevebono
10. dec 2024

Mňa bolievalo brucho, napokon ma zachránil brat pri bitke (mala som 5r), kopol mi do brucha a hneď som zvracala krv. Bol to slepák. dva mesiace na to nikto nevedel prísť a to mama so mnou stále behala ku dr aj na pohotovosť