Rady pre výber hracej konzoly pre deti
Ahojte, u nas doma je elektroniky veľmi malo a vobec sa nevyznam, čo iné deti hravaju a na com, co teraz fici. Aj by som čoskoro niečo kupila, ale potrebujem poradiť. Syn ma 8 rokov. V sucasnosti už 9 ročni programuju a na prvom stupni mavaju sem-tam úlohy,ktoré treba robit na tablete.Mediam, elektonike, hram sa nedá vyhnut, nebudem sa do 12tich tvarit,že to neexistuje alebo zakazovat. V podstate nemám nič proti, skôr si myslim, že by bolo dobre niečo mat a nastavit hranice.
Čo take kupit? Tablet,kde bude mat svoje aplikacie (scasti vyuziva jeden rodinny, kde ma vlastny profil)? Laptop? Hry na stolny pocitac? Ja sa priznam, že ani neviem, aké sú vyhody a rozdiely roznych konzol. Od spoluziakovych rodicov som pocula, že Minecraft je na logicke myslenie- je to pravda,či to je len take ospravedlnenie toho, že to hraju? A nehraju sa vlastne vsetci aj tak len na mobiloch a xbox a spol sa nevyuziva?
A ešte, aký je zdravy limit pre 9 rocneho? Kedy ste si povedali, že uz ma asi príliš vela screen time? Na internete som našla "5-17 years old: Generally no more than two hours per day, except for homework." To my príde pre 5 rocneho vela , pre 17 rocneho malo, keď sa zarata aj mobil, PC.
Pripadne, ak je niekto vyslovene proti elektornike - dokedy vám to vydržalo a v akom veku si už našli cestu nejako inak (na spoluziakovom mobile a pod)?
Minecraft sú prevažne stavacky. Má to logické myslenie a kreativitu. Ale to m XYZ ďalších hier. Sú to hry aj na Pc, aj na Xbox aj na PS. Aj pohybové hry si na všetko z toho, dokonca aj virtuálna realita má všetko z tohto. Otázkou je, čo tvoje dieťa chce, čo ho baví a čo plánuje robiť. Niektoré hry nemajú cross konzoly - takže pri niektorých sa nemôže hrať človek s Pc s človekom na xboxe.

Minecraft hrajú na počítači, občas aj online so spolužiakmi, plus ešte jednu hru, názov mi nenapadne teraz. ja mám Nintendo, tam závodíme v MarioKart, alebo tancujeme na Just Dance, takže pri tom nesedia, ale hýbu sa, na videá staršia uprednostňuje počítač, prostredný tablet a najmenšia mobil. a najstaršia ešte vo veľkom využíva Spotify. Oficiálne majú limit na hodinu denne na mobiloch, ale občas predlžujeme, lebo si tam robia aj úlohy a sledujú Edupage, počítače majú po povinnostiach, podľa dohody, tam sme časovače vypli. a keď vybehneme napr. na nákup, že nejdú s nami, púšťajú si youtuberov na telke. deti 11, 10 a 4.