Rady pre vyšetrenie očí nespolupracujúceho dieťaťa
Ahojte, ako prebieha vyšetrenie dieťaťa ktoré nespolupracuje? Dcéra má 2,5 chodí blizko k tv a zo 2 dni u nej sledujem že jej zabieha očko tak by som s ňou rada zašla na očné, ale je ako z divých vajec 😐
@fialka255 nas 2,5 rocny nespolupracoval. Ani hracky ani prijemny pristup nepomahal. Nasilu sme ho skusili tiez schmatnut a 4 spoteni sme boli, ja s muzom a lekarka so sestrickou. Nic mu poriadne nevedeli vysetrit (ocne pozadie po rozkvapkani), len ze dioptrie asi nema. Ani zrkadielkom z 2m dialky si nenechal zasvietit do ocka. Tak cakame, ci sa spolupraca vekom zlepsi.drzim palce.
@januska12323 “natrénuj si správanie u lekára “
😅😂😂
Prepáč,musím sa smiať
@fialka255 akuste sa doma zahrat na lekara. Vysvetli hej, co jej lekarka bude robit a nejako zaujimavo to podaj. Napr. Slniecko ti zasvietivdo očka. Na mojho to super zabera a ked je pripraveby, vydrzi vsetko. A tiez odnena (obrazok, lizatko... To je jedno). Vyskusaj a uvidis. Oni su uz zvyknuti. Drzim palce
@fialka255 my sme boli s nasim s rovnakym problemom na ocnom, jedna lekarka to uzavrela, ze nebude ho vysetrovat lebo nespolupracuje. Isli sme k druhej, vysvetlila nam ako ho mame pripravit, vyclenili si na neho cas a nakoniec mu aspon dioptrie zmerali. O pol roka sme sli na kontrolu a to uz bolo nieco uplne ine.
no moja vydzala lekarov ked ich poznala, ja som riesila tak, ze vsak pryv krat sa otocime :DDD napr. u zubara. Druhykrat uz v pohode. Cize to chce asi skusenost a prax. U pediatricky, ktoru poznala od malicka aj pri odberoch (na ktoryhc bola dost casto v 1,5-3,5r) drzala aj ked so slzou za odmenu :D kinderko, 2,3,4... :DDD fornetti a tak... za trhanie zubov sme sli do dracika ale to uz bola starsia.
Cize hlavne pokoj a nerob si nervu, ja by som urcit ezacala tym ako @ailiba radi.
A chodi blizko k tv? to robi vela deti... treba to vypnut. Kym sa nenauci. U nas, prisla k telke, vypla som, odisla, zapla som... a tak :D Ale to nemylim, ze bude mat taky vplyv na zrak...
Najskor chod k pediatricke, pozrie, a posle vas ak bude treba
@dennissa16 ja viem, že je to nízky vek ale ako inak sa dá pripraviť? Nasilu schmatnut? To by som riešila v krajnom prípade.
@fialka255 so zabiehajucim očkom chodíme na očné od 10 mesiacov, v troch rokoch sa ako tak nechal pomerať na normálnych prístrojoch a teraz v štyroch už úplne spolupracuje ukážkovo. Do tých troch rokov mu merala pani doktorka zrak na takom prenosnom prístroji pre deti. Záleží samozrejme on prístupu lekára, nás nikdy nevrieskal a nerobil scény u doktorky, ale je veľmi tvrdohlavý a museli si ho získavať k spolupráci. Teraz sa už na tom smejeme čo sme si s ním zazili
@fialka255 chodíme od cca 2,5 roka, tiež som si všimla že uteká oko a bola z toho krátkozrakosť a 2 dioptrie. Prvé vyšetrenie bolo náročné aj keď doktorka a sestrička boli veľmi milé a vedeli to s deťmi. Len syn na to nebol pripravený. Rozkvapkanie urobili tak, že ležal na mne, sestrička mu ukazovala obrázky a doktorka kvapla. Potom som mu v čakárni vysvetlila čo sa bude diať, tak už potom syn celkom spolupracoval.
Teraz má 4 roky a pred každým vyšetrením mu doma v dostatočnom predstihu vysvetľujem čo sa bude diať. Nechá si v pohode rozkvapkat oči a pekne spolupracuje vo všetkom.

Natrenuj s ňou doma správanie u lekára a nedovoľ pozerať TV zblízka.