Okuliare pre trojročnú

sinda11
19. okt 2020

Ahojte. Malej dnes na očnom zistili vyššie dioptrie na jednom ocku,ktoré jej zabieha. Ma to zrejme po mužovi on má to isté. Máme kúpiť okuliare a prelepovat očko. Akú máte skusenost,môže sa ešte nosením oko vylepšiť či už bude mať okuliare stále?

Ďakujem

danka56
19. okt 2020

@sinda11 oko sa stále vyvíja. Okuliare fungujú nie len ako pomôcka, aby dieťa videlo tak ako malo ale aj ako kvázi lieky. Vďaka nim sa oko vyvíja správne. Naša nosí od ôsmych mesiacov. Vďaka okuliarom nezačala škúlit a podla doktora sa oči úplne super vyvíjajú, až nakoniec môže okuliare dat preč. My to máme v rodine a brat so sestrou po puberte dali veľmi veľa dioptrií dolu.

eriksonka1234
19. okt 2020

@sinda11 dcéra začala nosiť ako 5 ročná, teraz ma 9 a už nepotrebuje

ukulela
19. okt 2020

@sinda11 hlavne dodrzujte odporucania - urcite prelepujte, ak bude treba cvicit, cvicte .... okuliare nie su tragedia, ja nosim od 2 rokov. moja sestra ale po case z nich vyrastla a nepotrebuje.

alexandra2010
19. okt 2020

@sinda11 bude mat pravdepodobne stale. oci prestanu sa namahat zaostrovat lebo tam budu okuliare co zanho spravia. Nie moj nazor ale nazor spickovych oftalmologov-kolegov. Oni by nedali svojmu dietatu v takom veku.

vierka0508
19. okt 2020

Aj syn nosi uz mesiac okuliare, ma 3 roky. Tiez preto lebo mu prave očko obcas ubieha smerom do vnutra. Dioptrie nema, dali mu na to jedno oko specialne upravene sklíčko, ktore ho bude "nútiť" pozerat sa rovno. Tak laicky nam to pani doktorka vysvetlila a vraj sa to vie takymto malym detom rychlo napravit. A ram okuliarov na taky gumeny, takze sa im nic nestane. Bala som sa toho, ale nosí ich rad a je v nich podareny 😘