icon

Rady pri problémoch s detským zadržiavaním stolice

Včera o 09:57

Ahojte viem, ze je tu vela prispevkov s touto temou ale su uz starsie. Moj syn je od februara "odplienkovany" teda odplienkovany ako odplienkovany chodi cikat pyta sa na nocnik nema problem ani zo zachodom, vycika sa aj tam, ani vonku nemame problem cikat do travicky. Ale kakat nechce,zadrziava aj 3 dni som uz zufala, niekedy mame take dni ze sme doobeda len doma lebo kazdych 10 minut sa mu chce a zadrziava,trasie sa az z toho a z toho ma potom mokre slipky alebo okakany zadok takze prezliekam ho stale. Obcas mu to ide cely den po kuskoch. Stolicu nema tvrdu aj ked zadrzi na tie 3 dni papa vela ovocia aj vela pije. Na von este mame plienku aj ked cikat sa pyta a prideme domov so suchou ale hlavne pre to kako. Ked sa viac otepli chcem uz aj na von bez plienky. Myslim si ze ma psychicky blok z toho ze mal raz tvrdu stolicu a od vtedy sa boji kakat alebo toho pocitu ked mu to ide von. Neviem uz co mam robit som zufala, vsetko som vyskusala. Ten kto to nezazil, nepochopi. Od septembra by mal ist do skolky ale neviem si predstavit ze by ho tam ucitelky kazdu chvilu prezliekali ako ja doma. Snazim sa byt trpezliva ale chce sa mi plakat uz od zufalstva. Prosim tie co mate skusenost dali by ste mi nejaku radu ktora u vas fungovala? Dakujem 🙏 Este doplnim ze v auguste bude mat 3 roky

vevesh
Včera o 10:04

@anonym_autor to dieta nie je psychicky pripravene na odplienkovanie. Na jednej strane chapem, ze ta tlaci cas, na druhej jednoducho tvoje dieta nema dozretu CNS a ani nicim to neviea urychlit....len navodit este vacsie problemy. Ja by som po svojich skusenostiach dala naspat plienku a skusala o mesiac opat, ci to nebude lepsie...

anonym_73e4d5
Včera o 10:05

riesili sme to do 8 roku. potom ako zacala viac jest, viac kaka. Najhorsie roky 3-4-5-, aj tyzden nebola. :( ( ale nam malo aj jedla, malo sa tvorila stolica, a ked bola, zadrziavala, davali sme cipky..) teraz kaka uz lepsie 2-3x tyzdenne.

autor
Včera o 10:07
@vevesh

@anonym_autor to dieta nie je psychicky pripravene na odplienkovanie. Na jednej strane chapem, ze ta tlaci cas, na druhej jednoducho tvoje dieta nema dozretu CNS a ani nicim to neviea urychlit....len navodit este vacsie problemy. Ja by som po svojich skusenostiach dala naspat plienku a skusala o mesiac opat, ci to nebude lepsie...

@vevesh skusali sme aj naspät plienku ale pocas dna ju nechce ked ideme von mu vysvetlim ze teraz dame plienocku ked sa nam bude chciet kakat ale na cikanie sa pyta povie ze mu treba

autor
Včera o 10:11
@anonym_73e4d5

riesili sme to do 8 roku. potom ako zacala viac jest, viac kaka. Najhorsie roky 3-4-5-, aj tyzden nebola. :( ( ale nam malo aj jedla, malo sa tvorila stolica, a ked bola, zadrziavala, davali sme cipky..) teraz kaka uz lepsie 2-3x tyzdenne.

@anonym_73e4d5 lenze jemu sa chce kazdy den kakat, vidim na nom ako zadrziava kolko krat aj cely den snazim sa ho posadzat na nocnik po ranajkach aj po obede ale bez vysledku postavi sa z nocnika a zadrziava, ked sa mu chce cikat stiahne si nohavice a sadne si sam a vycika sa pekne. Glycerinove cipky mu davam az na ten 3ti den ked uz je to kriticke. Ako ste to riesili pri nastupe do skolky prosim?

euka210
Včera o 10:14

@anonym_autor netlac na neho, brat mal s dcerou problem s kakanim, potom uz ani do plienky nechcela, lebo presne po zadrziavani mala raz tvrdu a nechcela vooobec...aj tyzden bola bez stolice, az museli davat cipky na kakanie.
Daj mu hoci plienku na kakanie, nech sa v klude vykaka.

vevesh
Včera o 10:16
@anonym_autor

@vevesh skusali sme aj naspät plienku ale pocas dna ju nechce ked ideme von mu vysvetlim ze teraz dame plienocku ked sa nam bude chciet kakat ale na cikanie sa pyta povie ze mu treba

@anonym_autor su plienky "pants"- to su ako nohavicky a dohodni sa s nim, ze bude ich nosit, dokym aj pipi aj kaka neskonci na wc. A potom bude velkac a nebude musiet nosit ziadne plienky. V tomto by som sa nedohadovala a dalej o tom ani nehovorila- nedoperies sa a furt budes musiet kupovat nove spodne pradlo. O tom, ze to zadrziavanie nevyriesi, pomlcim.

autor
Včera o 10:17
@euka210

@anonym_autor netlac na neho, brat mal s dcerou problem s kakanim, potom uz ani do plienky nechcela, lebo presne po zadrziavani mala raz tvrdu a nechcela vooobec...aj tyzden bola bez stolice, az museli davat cipky na kakanie.
Daj mu hoci plienku na kakanie, nech sa v klude vykaka.

@euka210 skusala som mu dat plienku na kakanie ale aj ked ju ma tak zadrziava, aj mu poviem ze do plienocky moze urobit kako. Stale vysvetlujem ze kako je dobre a je to zabava, potom ked sa mu podari tak je stastny tancuje spieva, za odmenu mame nalepky.

autor
Včera o 10:20
@vevesh

@anonym_autor su plienky "pants"- to su ako nohavicky a dohodni sa s nim, ze bude ich nosit, dokym aj pipi aj kaka neskonci na wc. A potom bude velkac a nebude musiet nosit ziadne plienky. V tomto by som sa nedohadovala a dalej o tom ani nehovorila- nedoperies sa a furt budes musiet kupovat nove spodne pradlo. O tom, ze to zadrziavanie nevyriesi, pomlcim.

@vevesh mame pants plienocky, ked sme sa k nim vratili pre to kakanie tak aj ked sa mu chcelo tak sa nevykakal do plienky a zadrziaval aj tak, naopak ked sa mu chcelo cikat stiahol si plienku a vycikal sa do nocnika. Citala som tu aj ze neriesit to vobec ale ja som uz zufala ze ked zadrzi vzdy cikne do slipov

euka210
Včera o 10:23
@anonym_autor

@euka210 skusala som mu dat plienku na kakanie ale aj ked ju ma tak zadrziava, aj mu poviem ze do plienocky moze urobit kako. Stale vysvetlujem ze kako je dobre a je to zabava, potom ked sa mu podari tak je stastny tancuje spieva, za odmenu mame nalepky.

@anonym_autor tak len podporovat pozitivne spojenia s tym, ked sa vykaka.

autor
Včera o 10:25
@euka210

@anonym_autor tak len podporovat pozitivne spojenia s tym, ked sa vykaka.

@euka210 to robime vzdy sme cela rodina stastna ked sa mu podari, chvalime ho motivujeme ho uz neviem co by sme viac mohli spravit. On sa sam tesi ked sa mu to podari a spieva si ze spravil krasne kakuso ale boji sa toho pocitu asi ked to ide von

parvinka0001
Včera o 10:48

Môj tiež dlhooooo zadržiaval len to chce čas . Koľko stoviek penazi šlo do klystírov ,cipkov lebo chudák vždy sa to snažil rozbehať . Len ho podporovať že super . Ja si teraz pamätám ako som mužovi fotky posiela že konečne ....len proste musel prísť ten správny čas. Teraz má skoro 8 a nikdy nemal v škôlke a v škole tiež nechce . Len doma

autor
Včera o 10:52
@parvinka0001

Môj tiež dlhooooo zadržiaval len to chce čas . Koľko stoviek penazi šlo do klystírov ,cipkov lebo chudák vždy sa to snažil rozbehať . Len ho podporovať že super . Ja si teraz pamätám ako som mužovi fotky posiela že konečne ....len proste musel prísť ten správny čas. Teraz má skoro 8 a nikdy nemal v škôlke a v škole tiež nechce . Len doma

@parvinka0001 my davame zatial cipky, ale aj to ked mu ide snazi sa zadrzat. Len neviem co teraz s tou skolkou? Dat ho o rok alebo co?

anonym_73e4d5
Včera o 10:56
@anonym_autor

@anonym_73e4d5 lenze jemu sa chce kazdy den kakat, vidim na nom ako zadrziava kolko krat aj cely den snazim sa ho posadzat na nocnik po ranajkach aj po obede ale bez vysledku postavi sa z nocnika a zadrziava, ked sa mu chce cikat stiahne si nohavice a sadne si sam a vycika sa pekne. Glycerinove cipky mu davam az na ten 3ti den ked uz je to kriticke. Ako ste to riesili pri nastupe do skolky prosim?

@anonym_autor chodila na 1/2 dna, ona ani nechodila tam na obedy, ja som hodne musela riedke polievky robit, speci strava

anonym_73e4d5
Včera o 10:57

este dodam, do 4 roka nosila plienky. Kakavala len tam, od 5 rokov sama presla na zachod, zacala kakat tam, a vtedy zacala potom aj castejsie kakat. Paradoxne , s cikanim sme nikdy nemali problem, ani raz sa nepocikala, ani v noci

cyberk
Včera o 11:04

Kup knizku "Čo je to hovienko?" nasej velmi pomohlo, ked videla, ze vseci kakaju a je to normalne 🙂

autor
Včera o 11:09
@cyberk

Kup knizku "Čo je to hovienko?" nasej velmi pomohlo, ked videla, ze vseci kakaju a je to normalne 🙂

@cyberk dakujem kupim, mame knizku Kubko chce cikat

nikuskaa92
Včera o 11:38

Moja zas nema problem zo zadrziavanim ale s tym ze ma tvrde kako ktore nevie vytlacit 😏 ale zas nechce vela pit asi aj tam bude problem..a mozno aj zadrziava ja neviem… musim jej davat kazdy den forlax vecer aby nemala tvrde a stym pekne kaka..

autor
Včera o 11:43
@nikuskaa92

Moja zas nema problem zo zadrziavanim ale s tym ze ma tvrde kako ktore nevie vytlacit 😏 ale zas nechce vela pit asi aj tam bude problem..a mozno aj zadrziava ja neviem… musim jej davat kazdy den forlax vecer aby nemala tvrde a stym pekne kaka..

@nikuskaa92 inak o tom forlaxe som citala ze niektore mamicky ho davaju aj pri takomto problem so zadrziavanim stolice, ze ak maju deti strach kakat ze to zmäkci stolicu a kako ide lahsie von lenze my zasa nemame tvrde aj ked zadrzi 3 dni

simona92101
Včera o 12:08

@anonym_autor dcera to mala rovnako,cikanie bez problemu no kakanie zadrziavala.odporucam bud sirup Lactulosa alebo Beba vlaknina z DMky v sackoch.nebude mat sancu zadrzat stolicu.po par dnoch potom postupne vysadit.nam to pomohlo.drzim palce

autor
Včera o 12:29
@simona92101

@anonym_autor dcera to mala rovnako,cikanie bez problemu no kakanie zadrziavala.odporucam bud sirup Lactulosa alebo Beba vlaknina z DMky v sackoch.nebude mat sancu zadrzat stolicu.po par dnoch potom postupne vysadit.nam to pomohlo.drzim palce

@simona92101 dakujem za odporucanie, urcite vyskusam

nikuskaa92
Včera o 12:32
@anonym_autor

@nikuskaa92 inak o tom forlaxe som citala ze niektore mamicky ho davaju aj pri takomto problem so zadrziavanim stolice, ze ak maju deti strach kakat ze to zmäkci stolicu a kako ide lahsie von lenze my zasa nemame tvrde aj ked zadrzi 3 dni

@anonym_autor
Skus ten forlax davat, a uvidis.. je to zazrak a vraj nenavykovy

nikuskaa92
Včera o 12:32
@simona92101

@simona92101 chcela by som skusit aj tu vlakninu miesto forlaxu..je to dobre?

taktotedanie
Včera o 15:44

@anonym_autor ja som to riesila
Vela slivkovej vyzivy, kiwi viac kusov denne, acidofilne mlieko 2x do txzdna
A pomohla beba care prasok z dmky s vlakninou
A ked neslo glycerinovy cipok
Je to obdpbie

parvinka0001
Včera o 15:47
@anonym_autor

@parvinka0001 my davame zatial cipky, ale aj to ked mu ide snazi sa zadrzat. Len neviem co teraz s tou skolkou? Dat ho o rok alebo co?

@anonym_autor určite vyskusaj do septembra ešte ďaleko . Možno uvidí druhé deti a pomôže to. Môj nekakal vôbec v škôlke nechcel už aj keď sa to upravilo

simona92101
Včera o 16:56
@nikuskaa92

@simona92101 chcela by som skusit aj tu vlakninu miesto forlaxu..je to dobre?

@nikuskaa92 nam to zabralo pri oboch detoch,je to bez prichute,staci do vody/caju zamiesat,dieta si nevsimne.

evkatk
Včera o 19:36

Ak bol úplne odplienkovaný neskoro, t. j. po 1,5 roku, môže to byť problém, že chce kakať do plienky. Niektoré deti to radi robia tak, že vlezú niekam, kde nie sú rušené, napr. pod stôl, ... a tam po vykakaní do plienky ešte takto pokakaní sa zdržujú a prežívajú v tom "mäkkom teple"údajne veľmi slastné pocity a nechcú sa dať ani prebaliť. Mali sme v škôlke také dieťa už 4 - ročné, ktoré tiež zdržiavalo, potrebovalo plienku, ktorú dostalo až doma. Toto mu vraj trvalo do 6 rokov.

rebellefleur
Včera o 20:04

Ahoj toto iste som mala ja s mladsim.. tiez odplienkovany, stolicu zadrziaval, plienky naspat nechcel. Tiez sme skusali kadeco, lebo sa blizil nastup do skolky, nepomohlo nic. Kedze skolku navstevoval aj jeho starsi brat, s vacsinou uciteliek som sa poznala a dopredu to s nimi riesila, ze je zial takyto problem. Vdakabohu, boli ochotni a vzdy, ked si uspinil slipy, vybrali mu zo skrinky, co som dala, ciste. Neviem naozaj, ci zaposobilo kuzlo kolektivu s trpezlivostou uciteliek, ale po nejakom case bolo po probleme. Ale dopredu poviem, mali s nim teda kopec roboty navyse a nebyt ich ustretovosti, v skolke by asi byt nemohol.

darius_a
Včera o 20:22

A komunikuje dobre? Keby si sa ho pýtala viac ako by mu to vyhovovalo? Prípadne cesta B., prestať úplne riešiť a nekomentovat. Zaujať sa iným, rozptýliť. Nemať kako hlavnu tému rodinnu