Rana na nohe - viac ako rok
Prosím Vás, neter má na nožičke ranu už vyše roka a nemôže sa jej zahojiť. Rana jej stále mokvá, niečo jej z nej vyteká. Lekári už nevedia, čo s tým. Zakaždým jej kážu nohu len mastiť ale to vôbec nepomáha. Dievčatko od narodenia nemá cit v nohách. Prosím, ak máte niekto podobnú skúsenosť, alebo viete niečo poradiť, prípadne dobrého lekára, budeme veľmi vďační.
Cim natierate? Betadine ste skusali?
@erika511 okrem betadinu s ktorým by som u dieťaťa radšej opatrne je dobré aj striebro. Buď masť, alebo plátky nasiaknuté koloidným striebrom. Tieto plátky sú určené na dekubity (preležaniny). Ja mám ale osobnú skúsenosť, že pomáhajú aj na mokvajúce rany a lepšie ako masť. Najlepšie zaberie keď sa kombinuje betadin s týmito plátkami. Yalugen myslím tie plátky. Sú na predpis, ale dajú sa kúpiť aj bez neho len sú potom dosť drahé. Alebo iné plátky postriebrené ak nedajú tieto bez predpisu. Na plátok yalugen treba dať trošku betadinu a dať na ranu a potom na to dať gázu a prelepiť leukoplastom. Meniť aspoň raz denne.
@erika511 okrem betadinu s ktorým by som u dieťaťa radšej opatrne je dobré aj striebro. Buď masť, alebo plátky nasiaknuté koloidným striebrom. Tieto plátky sú určené na dekubity (preležaniny). Ja mám ale osobnú skúsenosť, že pomáhajú aj na mokvajúce rany a lepšie ako masť. Najlepšie zaberie keď sa kombinuje betadin s týmito plátkami. Yalugen myslím tie plátky. Sú na predpis, ale dajú sa kúpiť aj bez neho len sú potom dosť drahé. Alebo iné plátky postriebrené ak nedajú tieto bez predpisu. Na plátok yalugen treba dať trošku betadinu a dať na ranu a potom na to dať gázu a prelepiť leukoplastom. Meniť aspoň raz denne.
@miriam3334 ja som bola zdravotnikom upozornena, ze naplaste so striebrom sa nemaju kombinovat s Betadinom 🤷🏼♀️
@erika511 dieta ktore nema cit v nohach, s mokvajucou rocnou ranou by som zasadne neliecila podla rad tu. Ked tak poziadaj o radu v skupine zdravotnici
Šla by som na chirurgiu do iného mesta, alebo na kožné a kľudne by som cestovala sj cez pol Slovenska

U iného dr ste boli? Alebo ste stále u toho jedného istého?