Rapídne zhoršenie zraku u 8-ročného dieťaťa
Ahojte, potrebovala by som sa poradiť, či sa niektorá z Vás stretla s niečím podobným. Minulý týždeň sme boli so synom na preventívnej prehliadke, kde mu robili základné vyšetrenia ako meranie výšky, váženie, meranie tlaku a došlo aj na očné vyšetrenie. Keď syn nevidel posledný riadok, tie najmenšie písmenká, tak som si povedala "dobre, veď sú naozaj malilinké, ani ja ich nevidím", keď nevidel ani tie väčšie a po nich tie ešte väčšie, už som sa začala obávať, ale znova si vravím "no nič, tak sa bude treba objednať k očnému na vyšetrenie", no moje obavy vzrástli, keď sestrička postupovala v tabuľke vyššie a vyššie a môj syn nakoniec nevedel prečítať ani to najväčšie písmeno, úplne na vrchu tabuľky! Sestrička aj doktorka úplne onemeli, že s tým sa ešte nikdy nestretli. Totiž na poslednej preventívnej prehliadke mal oči v poriadku, nevidel len ten riadok s najmenšími písmenkami. Na tej predchádzajúcej mal menší problém s pravým očkom, tak sme šli k očnému a ten skonštatoval, že oči má v poriadku a ak by mal v budúcnosti problémy v škole, že by ho bolela pri čítaní hlava alebo niečo podobné, tak máme prísť a predpíše mu okuliare na zaostrovanie. Problémy nemá pri čítaní ani pri bežnom živote, hlava ho nebolieva a napriek tomu toto! Dnes máme termín u očného lekára, doktorka naliehala, že vyšetrenie by malo byť urgentne vykonané, strašila nás termínmi ako vypálená sietnica alebo nález na mozgu, z ktorého mohlo vzniknúť také náhle poškodenie zraku....No tento termín, presne po týždni bol ten najrýchlejší, ktorý sa mi podaril vybaviť, aj to cez známosť, lebo tu v okolí ani v tom širšom ani dieťa s takýmto problémom rýchlejšie nevyšetria. Väčšina lekárov mi chcela dať termín o mesiac, o dva, a ešte väčšia väčšina ani nevyšetruje deti. Celý týždeň premýšľam a mám strach, čo sa môže so synom diať. Má niekto skúsenosť s niečím podobným, prosím? Ďakujem vopred.

prosim ako ste dopadli ideme riesit rovnaky problem 8 rocna dcera na prehliadke pravym okom precitala jak jastrab a lavym okom len prvy riadok tonoveovskw pismeno a dalej nic ze vidi rozmazane a neda sa precutat, doteraz sme si nikdy nevsimli ze by mevidel alebo by sa stazovala tak sme z toho v soku a v obavach