Reakcie na antibiotiká Klacid: červené fliačky po tele
Prosim o radu.mam 5mesacneho tomaska ma zapal priedusiek a dostal antibiotika klacid cely sa mi obsypal cervenymi flackami po celom tele doktorka mi kazala vysadit a dala fenistek kvapky a calciovu masticku ale je uz to druhy den co ho natieram ale nevidim ze sa mu to polepsilo skor naopak, co mam robit.
Urcite zajdi k doktorke. Moze to byt alergicka reakcia.
ahojte takže bola som pri doktorke a ona mi povedala, že sú to petechie. Dosť som sa zľakla, lebo že ak ich bude mať viac tak nás zavrú do nemocnice, lebo vraj by mohol mať málo trombocytov. Ráno nám vzala krv, aby sme zistili že čo a ako. Môžu však vzniknúť aj z väčšieho tlaku a keďže to mal na tváričke tak to mohlo vzniknúť buď zo silného kašľa alebo zvracania no náš drobec skôr veľmi silno fúkal noštek, tak som to pripisovala tomu. Krv bola v poriadku a petechie postupne zmizli žiadne ďalšie sa neobjavili a s antibiotikami to nemalo nič spoločné našťastie . Už sme ich aj dobrali a Nikolasko sa pomaly dáva do normálu.
Ahojte, dcerka 3r teraz brala klacid cca 10 dni a vobec nezabrali. Mala skaredy vlhky kasel a vraj anginu. Neviem, dcera sa na hrdielko nestazovala. Nemala ani teplotu, ani sopliky. Brala jej aj krv na mozne chlamydie alebo mykoplazmy plucne, ale nepotvrdili sa. Ale teraz je na tom horsie. Kasle stale, uz ma soplik, zatiahlo ju abuz mala rani aj v ociach hnis 😞 Ja uz neviem. Nechcem jej dat dalsie atb
Klacid bral môj syn cca 5 dní, všetko prebiehalo v poriadku až na 6 a 7 deň keď už prestal užívať Klacid sa mu začali robiť červené fľaky na tvári a uškách a aj na chodidlách, tam ho to svrbí chudáka. Takže alergia na Klacid , inak hovoril keď to užíval že mal strašne horké v ústach (má 7 rokov), pri iných ATB sa nesťažoval. Nasadili sme teraz Fenistil kvapky a potieram mu to aj Fenistil gélom tak dúfam, že to prejde. Vyzerá to inak dosť nechutne tie fľaky.😢
@margotka_ja ahoj. Tak tam ani nemal ist Klacid ale skor nejake penicilinove ATB.
@majkabest
@viktoryy alergická reakcia na lieky my sme s týmto ležali 3x v nemocnici jedna vec sú červené flaky a vyrážky druhá neviete čo to robí dnu v organizme co není vidieť
@viktoryy masticka na to nepomôže ak sa mu zhoršuje treba ísť k Dr nám sa to aj v nemocnici dali kortikoidy a trochu sa zlepšilo a na 3den odznova sa začala vysypavat není to sranda dcéra bola hotová malatna začala z toho hnackovat aj teplotu dostala no my máme také reakcie na penicilin a penicilinovy rad liekov
@kormelia11 peniciliny su vseobecne tazsie pre organizmus, aj alergie castejsie. I ja sama mam tento problem...makrolidy su ok u mna.
@dr_janka dcéra celkovo chémiu znáša ťažko ma alergiu aj na fungolov, nurofen nerobí jej dobre ani fenistil, dithiaden trifed
@kormelia11 bola som s ním u Dr. nasadili sme Fenistil kvapky a našťastie prechádza mu to...Syn je už alergický aj na Cefzil, Penbene, Megamox...alergolog povedal že sa máme oblúkom vyhýbať celkovo ATB...lenže keď má teploty 39, a kašel 2 týždne a sfarbený soplík asi ťažko sa im vyhneme 😕 fakt neviem čo by mu už Dr. mali dávať...😕
@majkabest poznám veľmi dobre a najhoršie je to v škôlke týždeň v škôlke a 2 týždne je doma a hocičo brat tiež nemôže ale dcérka mala horšie reakcie jej sa to zhorsovalo flaky, vyrážky, od hlávky po päty sa vysypala tvar ako keby až naliatu mala malatna spáva teploty sa pridruzili aj bruško no katastrofa väčšinou sa nám to vyhodilo až po vybratí antibiotík ale po amoksiklave sme boli po 1 tabletke už v nemocnici
Ahojte mate niekto skusenost z ATB Zinnat?
Ahojte baby… mám 1,5 ročného syna z dvojičiek a pred včerom začal mať znicoho nic horucky 38.5 vcera som sme ho brali na pohotovost lebo mam nechcel jest a ani pit, predpisal nam pan doktor antibiotikum Ospen 400-ku dávame ho od včerajška 5ml ale dneska sa nám vyhádzal podobné ako osýpky neviem s čoho by to bolo maly ste podobný aj vy ? Som vdačná za každú odpoveď.

ahojte ozývam sa aj ja práve berieme klacid už 3 deň a dnes ráno som u syna spozorovala na tváričke také červené bodky asi by so to vyrážkam nepripisovala podobá sa to ako keď vám praskne žilka ale je to len bodka červená a nie vypuklá stretli ste sa s tým niektorá?