Rečový vývoj u 13-mesačného syna: Je to normálne?
Dobrý deň, syn bude mať čoskoro 14m, nikdy nepatril medzi detičky,ktoré veľa a rýchlo blabotali. Cca pred 2t bol schopný po mne zopakovať mama,baba,tata,dede...čo neviem či je dostatočne alebo nie na tento vek, ale dajme tomu,že zvládol toto bez problémov....
Odvtedy odmieta čokoľvek povedať,keď skúšam,či niečo zopakuje.... nič, za celý deň iba mama a aj to iba keď chce na ruky...je možné,že by to mohlo mať súvis, že sme vo fáze učenia sa chodiť....trvalo to dlho ,ale od včera našťastie sám začal chodiť...
Ďakujem za rady .... prosím,ak mi niekto napíše,či chcem , aby riešil už derivácie a kvantovú fyziku odpoveď je nie..
začne neboj...
ja som bola aj u ped. s týmto problémom. sestrička mi povedala že dcéra asi nemá o čom...
mala asi tak tých 13- 14 m.
Sústredil všetky svoje síly a schopnosti na samostatnu chôdzu
Teraz si dá oddych a potom začne riešiť bľabotanie
@deti95060810 ďakujem za odpoveď.... dúfam,že to tak bude
@pribinak ďakujem! Asi musím byť trpezlivá
Nas starsi blabotal dost malo na zaciatku a opakovat slova vobec nechcel. Ale pohybovo siel velmi rychlo- v 7m sedel a stvornozkoval, v 10m chodil. A potom po roku sa zacala rozbiehat rec. Najprv mal dlhsie par svojich slov a potom doslova zo dna na den riadne pokroky, v 18m uz vedel vela slov, v 2r uz pocital do 10, rozpraval vo vetach. Mladsia teraz to iste. Ma rok, povie mama, tata, ato (auto), ham. A to je asi vsetko a tiez celkovo malo si "rozprava". Ale v pohybe ide presne ako jej brat- 7m sedenie lozenie, 10m chodila. Tak verim ze aj rec sa rozbehne.
treba si uvedomit ze dieta sa v komunikacii neuci len vyslovovat ale aj porozumeniu a teraz mate fazu kedy sa uci lepsie tejto oblasti ako vyslovnosti ono sa to prelina postupne na etapy daj tomu cas a medzi rec sa u deti povazuju aj citoslovcia (papa, bum, ham...) a tak tiez gesta su povazovane za komunikaciu
@zdenkak87 vždy som si myslela,že to takto nejako býva. . že proste niektorá tá oblasť je silnejšia a iná nie...ale ako vravím chodiť začal len teraz
@kacena4 ďakujem krásne....mám pocit,že rozumie...aj v knižke pekne ukazuje,jednoduché pokyny tiež... aj papa a gestá zvláda....noc ďakujem za vysvetlenie

Jasne prejavy autizmu… u teba. Ved uz nehladaj vsade chyby, ma 13m a nie 13r 🙄