icon

Reflux od štvrtého mesiaca

marry144
31. mar 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať či môže reflux u babatka začať až v 4 mesiacoch. Môj synček v poslednej dobe trošku vyzvracia po papaní. to nieje az taky problem, ale dosť plače a prehyba sa v chrbte tak si myslim ze asi ho trapia kyseliny. Je možné že doteraz s tým problem nemal az teraz ked má 4 mesiace? stravu sme nezmenili, stale je kojený. postielke ma antirefluxny vankuš ale zaspava pri kojeni tak neviem ako to rieišit. viete poradiť? dakujem

pininka1
•
31. mar 2021

Treba kojit tak aby mal hlavicku vyssie a nedat ho ned lahnut po papani, niekto moze mat od mala len hranicny reflux a neskor sa to zhorsi. Urcite by som to ale spomenula lekarke. Mozno sa to zlepsi a o dost ked pridu prikrmy.

marianarem
•
31. mar 2021

@marry144 Nas mal reflux uz skor, ale najhorsi prave v tomto obdobi. Az ho bolelo pit mlieko. Vysvetlujem si to hlavne tym, ze v tom obdobi zacal travit podstatne viac casu na brusku, uz sa permanentne pretacal. Nie je to aj u tvojho tak? My sme mali aj naklonenu postielku a takych 20-30 minut po jedle som sa snazila, aby nemal ziadny tlak na brusko. No a radsej viac mensich porcii mlieka.

marry144
autor
•
1. apr 2021

@pininka1 dakujem, včera večer strašne plakal a prehybal sa. Aj to je príznak? nechce byť vtedy ani na rukach, ani v nosiči, ani papať, nakoniec len na lehatku sme ho ukludnili a zaspinkal

marry144
autor
•
1. apr 2021

@marianarem môj sa ešte nepretača, takže bud je na brušku alebo na chrbatiku podla toho ako ho polozim

marry144
autor
•
1. apr 2021

@marianarem v akej polohe si ho davala odgrgnut?

marianarem
•
1. apr 2021

@marry144 V polohe tigrika, ale davala som si pozor, aby som mu rukou netlacila na brusko. Inac to prehybanie moze byt z refluxu tiez, aj nas to robil. A aku mu davas prestavku medzi jedenim a polohou na brusku? Mne doktorka kazala az hodinu, ale to uz bol pomaly zase unaveny na spanie, tak tych 30 minut som sa snazila aspon.

pininka1
•
1. apr 2021

@marry144 ano moze, kludne