Reflux trojtýždňového bábätka

ivanak49
12. júl 2020

Prosím vás o radu sme už bezmocní ma niekto skúsenosti z refluxom? Naša malá ma 3 týždne skúšali sme jej dat bebu no zvrackavala teraz sme prešli na sunar zvrackava.... No každý deň sa nam zdá ze zvrackava viac a viac dnes jej všetko vybehlo cez ustocka aj noštek co sa nám začala dusiť lenže krmim aj z prsníkov aj dokrmujeme lebo mala je náucená na fľašku z pôrodnice a nechce nám ťahať len z prsníkov niektorý hovoria ze zvracanie môže byť aj tým ze sa tieto mlieka miešajú do kopy mate niekto skúsenosti???

zara2017
12. júl 2020

@ivanak49 Dobry vecer. Ja by som na Vasom mieste ziadala sono zaludka, aby ste vylucili pylorostenozu. Je to geneticka vada, ktora sa prejavuje u babatiek od narodenia do cca 6 tyzdnov. Moji obaja synovia tym presli. Riesi da to chirurgicky. Nenechajte sa odradit. Za to nic nedate.

goodidea
12. júl 2020

No neviem ako to je keď kombinujes ..ale my sme na reflux brali BEBU A.R. a dosť pomohla dokonca nám poistovna preplacala niečo

luba41
12. júl 2020

@ivanak49 skor je to tým, že z "každeho" sa inak saje, z dovodu nesprávnej manipulácie pri krmení..

limetka69
12. júl 2020

Nas mal reflux do 8.mesiaca, denne sme ho stale dookola prezliekali, dost pomohol nutriton na zahustenie, potom to preslo. Ked grcka ako opisujes, tak to asi reflux nebude. Pri refluxe grckaju deti prúdom. Zosilneju brusne svaly a bude to ok.

majamat
13. júl 2020

reflux je u babatiek casty, treba robit antirefluxne opatrenia - zvysena poloha po krmeni., my sme museli aj hodinu, lebo dcera si nevedela odgrgnut do 6m, tak ju to dlho tlacilo, tiez sme pouzivali Nutriton. da sa davat samostatne, ale my sme presli na odsavanie ( co samozrejme netreba, len u nas to tak bolo ), pri kojeni tiez najst polohu, kedy bude vyssie. po nakrmeni s nou moc nemanipulovat - neprebalovat a pod. iba podrzat vyssie a prebalit neskor,a k treba. mna ucili v porodke prebalovat pred papanim a ak by bolo treba ja po, tka to chvilu vydrzi. a aj ked spinka, davat do zvysenej polhy. su take lony do postielky pod matrac. a odporucam aj monitor dychu do postielky.

majamat
13. júl 2020

@limetka69 moja grckala prudok na zaciatku, ked lezala, ale ked sme robili opatrenia,t ak vygrckavala len normalne, po troske. prakticky to preslo az neikedy v 10m. tiez sme mali nutriton. a tiez sa nam usila, lebo mlieko vbehlo do nosteka. boli to tazke chvile.

majamat
13. júl 2020

na to mlieko v nosteku pozor, treba mat po ruke odsavacku, takto amle babatko ustami dychat neviem, moze sa dusit,

zara2017
13. júl 2020

Tteba sa uistit, ci ide naozaj iba o reflux. Sledujte, ci babatko pribera, ci jej neubuda z hmotnosti, pocet mokrych plienok a ci nie je prilis spave, apaticke.

touareg8
26. júl 2020

1) Treba ist na sono bruska (bezbolestne vysetrenie) - ten vyluci/potvrdi, ci ide skutocne o reflux. 2) Ak nie, moze ist o intoleranciu na laktozu/BKM. Tam je to uz s vysetreniami zlozitejsie