Reflux u dvojmesačného bábätka

macka909
22. dec 2021

Ahojte mamičky, je tu niektorá z vás ktorej bábätko má reflux? Môj skoro dvojmesačný drobec v noci nespí dlhšie ako dve hodiny vkuse ,stále sa budí s mrnčaním aj cez deň vidno že ho to trápi, taktiež pri kojení je nekludný. Taktież zvracia takmer po každom kojení ale priberá pekne takže doktorka to nerieši. Prosím vás máte nejaké typy čo by mohlo pomôcť , ako to prežiť , vyvýšenú postieľku máme aj ho kojim vo vyvýšenej polohe, málokedy sa stane že je počas dňa kľudný už som zúfalá 😟

amelie2017
22. dec 2021

U nas viac menej rovnako. Odkedy ma umele mlieko, trochu lepsie. Pospi aj 3, niekedy so stastim 5 hodiny. Uz ma 5 a pol mesiaca a stale rovnako. Uz som sa s tym zmierila. Uz len cakam, kedy si bude vediet sadnut a kedy bude jest normalne jedlo, nie len mlieko.

macka909
autor
22. dec 2021

@amelie2017 tak to si ma veľmi nepotešila ☹️ a umelé mlieko mu zmierňuje príznaky alebo je to len tým že je dlhšie sýty?

ivangeline
22. dec 2021

Po nadojceni ho daj cez rameno, aj 30min,aby grgal a aj zaspal..teda naj je satka/nosic. Potom zlozit. Tak by mal aspon 45min spat, 🙂 ked ho budes uspavat..a davaj na brusko. Vela! Aj nech spi na brusku.

alexandramb
22. dec 2021

@macka909 ahoj, môj syn mal tiež reflex, bolo to strašne po každom jedení gejzír mliecka von, prezliekala som ho 5x denne. Ako sme prešli aj na tuhsiu stravu, tak mu to postupne prestalo, ale dosť nam pomohol aj sirup gastrotus, ten je na to. Dávali sme do mliecka, bol na umelom, ale je aj umelé mliecko antirefluxne, len to je také hustejsie. Mne ho malý nechcel, ale ten sirup dosť pomohol, na čas, mám pocit kým si naň malý nezvykol.

macka909
autor
22. dec 2021

@ivangeline no na brušku by vydržal spať dlhšie to viem ale bojím sa ho dávať spať na bruško kvôli syndrómu náhleho úmrtia

macka909
autor
22. dec 2021

@alexandramb a ten gastrotus je na predpis? Neviem či si ho mám kúpiť sama alebo sa najskôr poradiť s doktorkou

alexandramb
22. dec 2021

@macka909 nebol na predpis a je to gastrotuss baby, aby si vedela presný názov keď pôjdeš do lekárne. U nás šiel ako teplé rožky, dlho sme ho používali, vtedy šiel aj dosť s cenou hore tak som sa rozculovala, ale teraz čo som kukala na dr. Max tak stojí ako na začiatku keď som ho začala kupovať tých 12 eur.

alexandramb
22. dec 2021

@macka909 skús sa spýtať dr, možno sa aj dá predpísať a budeš ho mať lepšiu cenu, synov a stará dr bola v tomto strašna, mala ma za neviem akú premotivovanu keď som jej tvrdila že to nie je normálne aby mi dieťa vracalo toľkokrát do dňa a v takých množstvách a ona tvrdila že to je normálne, nepoviem keby trošku vybehne po odgrgnuti ale to čo dával syn, tak to nebolo trošku. Vydupala som si gastro detské a tam mi dr poradila tento gastrotuss baby.

uriva
22. dec 2021

@alexandramb Gastrotuss baby tiež odporúčam všetkými desiatimi - a nie je na predpis, neušetríš. Nám potom dala doktorka na predpis nejaký Nutrilon, čo sa rozrábal do takej kašičky počas dojčenia. Ten sirup je super, moje dieťa užívalo po jedle až do tretieho skončeného mesiaca, potom už to prešlo samo. Ale poznám deti, čo sa trápili až do šiesteho a jeden do deviateho mesiaca. Držím palce, ale lepšie ako gastrotuss nebolo nič, ani tá vyvýšená poloha - i keď v tej spí stále ešte preistotu, keďže nemá ani pol roka ešte.

macka909
autor
22. dec 2021

@alexandramb ďakujem pekne za radu ,skúsim sa teda opýtať na ten sirup a ak sa môžem spýtať pomohlo to len na to vracanie alebo aj bolo bábätko kludnejsie a nemrnčalo toľko a nešponovalo sa

banalu
22. dec 2021

@macka909 my sme mali to iste, pokial pribera Dr. neriesila. Kupila som Bebu AR a od 7dmej vecer do 4tej rana dostava UM... ARkova Beba je hustejsia a od vtedy mala spokojne spinka v noci 3-4h. Kojim ju len cez den, lebo vtedy ju vladzem riesit, pyta si kazde dve hodky. V noci sme uz boli zreli na psychiatriu. Teraz si vypyta max dve flase v noci, robim jej 90ml a niekedy vypije celu, niekedy 50 ml. O 4tej uz citim naliate prsia tak ju nakojim, ale to uz musi medzi nas na vankus byt na sikmo, lebo uz ju budi, ze sa jej to vracia. A place mi v postielke.
Mala ma dnes 2 mesiace.

hanelka1
22. dec 2021

@macka909 ja len ta chcem povzbudiť, neboj, všetko prejde,,, úplne to prejde keď začneš prikrmovat, moje baby obe mali reflux, prešlo to pri prikrmoch samé.

zanetakovacsova
22. dec 2021

@macka909 ani naša nespala v noci dlhšie ako 2-3hod. Kúpili sme jej antirefluxový vankúš a od toho dňa spí do rána. Raz sa asi stalo že sa v noci zobudila.

ivangeline
23. dec 2021

@macka909 Neboj sa. Vsetky 3 deti mam živé a neverím, ze sa naňho nechodia každých par min pozerať. XD

sorayaardente
15. okt 2022

Otvorím túto tému, má niekto skúsenosť, že z refluxu to dieťa chrci, chrape ako keby malo zväčšené nosné mandle?