icon

Registrácia u detského pediatra pred termínom pôrodu

17. máj 2022

Ahojte, ako prebieha registrovania dietatka ktore este nie je narodene ? O 2 mesiace mam termin tak rozmyslam ci treba ist osobne ku doktorke nieco vypisovat, alebo sa staci len ohlasit telefonicky , pripadne treba nieco ine ohladom toho ? Dakujem 🙂

veronika_sk000
17. máj 2022

ja som len volala a potom po porode sa nahlasuju udaje, tiez telefonicky a potom dali termin poradne

lilienkah
17. máj 2022

Stačí len zavolať a spýtať sa či ťa vôbec zoberú (nahlásiš im meno, termín adresu..) a potom zavolas po pôrode kedy máš prísť na prvú kontrolu

motylik21
17. máj 2022

ja som bola osobne u pediatričky, ktorú sme si vybrali, sa spýtať, či nás vezme.... zapísala si na nás kontakt a predpokladaný termín pôrodu.... potom sme jej volali, keď sme šli z pôrodnice, na druhý deň prišla malého skontrolovať domov.

elis248
17. máj 2022

Treba zavolať, príp. poslať mail a dohodnúť sa. Mne potom hovorili, že keď nás pustia z nemocnice po pôrode, že mám zavolať a dali nám termín prvej prehliadky asi tak o 2 dni. V nemocnici si aj pýtali meno detskej doktorky a zdá sa mi, že jej potom z nemocnice poslali všetky dokumenty.

pribinak
17. máj 2022

Zavolaj a ak sa bude dať a doktorka bude mat čas, tak osobne stretko. Aspoň sa porozprávate.

selena_luna
17. máj 2022

Ja som tiez len zavolala, nie je to moja spadova, ale je to moja dr z detstva. Poznacila si ma a ja sa mam ozvat po porode. V porodnici potom treba len nahlasit meno dr. a adresu, vysledky vysetreni poslu rovno jej.

autor
17. máj 2022

@lilienkah je to nasa spadova takze nas musi zobrat vraj 🙂 ....uz sa mi podarilo vyhrabat nejaky email na nu tak som napisala a uvidime. Urcite maju toho vela, tak nerada vyvolavam.

nika0204
17. máj 2022

Pridam sa k diskusii ak mozem,kolko dopredu ste volali?ja mam termin o tri mesiace.

autor
17. máj 2022

@nika0204 ja som pocula ze idealne 2-3 mesiace pred porodom, ze ked clovek vola na poslednu chvilu , akurat mu vynadaju :D

nika0204
17. máj 2022

Okii😀ja som sa bala ze ma vysmeju ze tak skoro volam😀😀

evica17
17. máj 2022

@nika0204 staci mesiac dva vpred, tri mesiace je skoro.

zuzanka.zuzu
17. máj 2022

skoro? toto bolo ako PRVÉ čo som "kúpila" pre bábo 😀 kým iné v termínovkách začali obzerať bodyčka, ja som sa zahlásila k pediatričke... o 2 mesiace už prestala z kapacitných dôvodov brať novorodencov (ja som vtedy bola ešte len v 5-6 mes. tehotenstva) takže ak máte nejakú vybratú, neváhajte 😉

potom už stačilo len v pôrodnici zahlásiť meno a zavolať si na prvú poradňu s bábom

lenuska9999
17. máj 2022

Ja som sa len dohodla s lekárkou, že ho vezme. Až v nemocnici sa ma potom pýtali ku ktorej lekárke pôjde a tam poslali aj papiere z novorodeneckeho. Po narodení dieťatka máš nejakú lehotu na vybavenie zdravotnej poisťovne pre neho a keď budeš mat už to vybavene môžeš ísť na prvú prehliadku. My sme išli až po tých 28 dňoch, rovno nám vypísala papiere k tej pôrodnej dávke.

nika0204
17. máj 2022

@lenuska9999 no pokial viem do 24hod od prepustenia sa treba hlasit u pediatra a nie do 28dni ci? Aspon tak som to vsade citala

denden77
17. máj 2022

ja som sa nahlasila u spadovej mesiac pred porodom.. povedala, ze mam volat potom z porodnice, ked sa narodi.. spravy z porodnice som jej poslala mailom a 1x malu videla asi 2 tyzdne po narodeni 😊

zuzanka.zuzu
17. máj 2022

@nika0204 nieee netreba sa hlásiť, to nie je polícia 😀 info pediatričke treba dať, že sa drobec narodil a ona si už bude manažovať - moja spolubývajúca išla rovno z pôrodnice lebo majú doma staršieho a na ten deň mali vybavenú babku na stráženie aby muž mohol odviezť z nemocnice tak rovno vyriešili aj toto, my sme išli až o vyše týždeň...

nelca84
17. máj 2022

my sme nic nevybavovali dopredu, v porodnici nas priradili k spadovej a ked nas prepustili, tak som jej zavolala...

dada0902
17. máj 2022

Zavolala som danej pediatricke ci berú nové detičky a nahlásila termín tiež mi povedala ze stačí zavolať keď sa malé narodí a dá mi termín

tulipanicek
17. máj 2022

Nepotesim ta, nemusí ta zobrať ani spaldova. Nás nezobrala. Riešila som v poisťovni a povedali, že nemusí..

selena_luna
17. máj 2022

@tulipanicek za spadovych lekarov su ale zodpovedne zupy, poistovne s tym nic nemaju. Treba to riesit s VUC