icon

Rehydratácia a starostlivosť o 3-ročné dieťa pri vracaní

5. nov 2025

Prosim o rady skusenejsie maminy. Syn 3 rocny mi na obed zacal zvracat asi 4x tak kratko za sebou. Po cca 45 minut som zacala davat rehydratacny roztok 1 malu lyzicku kazdych najskor 15 minut a potom 10 minutach. Po 2 hodinach znovu dva x vracanie. Nechala som hodinu bez zasahov nech sa mu ukludni zaludok..zas rovnaky postup…zas zacal za dve hodiny vracat. Tak sa to zopakovalo treti x.
O 19 znovu vracanie, o 20 som mu dala zas lyzicku roztoku a zaspal.
O 21 som mu dala napit vody z flase trosku lebo zacal moc plakat a bala som sa ze z nervov vyvracia zas vsetko.

V noci ho mam budit pravidelne aby sa napil? Alebo nechat spat? Vecer aj dva krat cikal, moc mal iba mierne nazltly.
Aj som rozmyslala ze zavolam na detsku pohotovost ze sa poradim ale ten moc ma trosku ukludnil ze asi volat nejdem.

Kedy by ste dali zajtra prve nejake jedlo ak nebude vracat a co? (Suchu ryzu mi nezje, moze zacat piskotami alebo bananom?.)
Dakujem.

soraya25
5. nov 2025

Ak cikal môžeš si vydýchnuť, ja by som v noci ponúkala z fľaše - sosak slamka, aby sa neprebral moc

anonym_ac1c27
5. nov 2025

@anonym_autor ak sa zobudí, daj mu piť, ak sa nezobudí, tak ho kvôli tomu budiť nemusíš v noci, aby si v prípade zvracania bola pri plnom vedomí. Pripadne mu daj piť teraz, kým nespíš.

anonym_9ca73b
5. nov 2025

@anonym_autor vracanie nie je taký pruser čo sa týka dehydratácie ako keby ho preháňa. V klide

sajmonka_1216
6. nov 2025

Ja som to riešila s mojou 3 ročnou pred 2 týždňami - v noci zvracala každých 10 min, ráno už aj hnačkovala.. vyzvracala mi aj vodu.. išli sme hneď ráno k dr., dala jej injekciu na zastavenie a od vtedy to bolo dobré... len kým opäť začala jesť a piť, trvalo to pár dní..
a to, že ciká, neznamená, že nie je dehydrovaný. mne kázali robiť dcére tie prúžky, ktorými testuješ moč, čo majú na ambulanciách. A vždy jej tam vyšli vysoké hodnoty ketónov = čiže bola dehydrovaná..