icon

Má môj syn závažné príznaky pri vracaní

9. jún 2025

Baby poradte. Neviem ako vyzera clovek kef vracia ale vyhaluzila ma umela inteligencia.

Syn 8 rokov dnes siel do skoly, ucitelka volals ze mu je zle. Doma vracsl. Teplotu ma do 38,5 nic nezjedol, len par piskotov.

Vecer zaspal a ako spal, zacal grcat a ja som si vsimla, ze mal akoby oci dohora. Mohlo to byt ze este nebol uplne prebraty? Alebo z toho ze ked vracal, nejak inak sa namahsl zaludok a mohlo to toto spravit?

Syn je inak v pohode az na to, ze teda evidentne na neho ide nejaka brusna viroza. Mam utekat na pohotovost? Napil sa vody a teraz zaspal, bojim sa.

nika11103
•
9. jún 2025

Počkaj , co ti tu skúsenejšie baby poradia , ale ja som teda stresmen a mne keby dcéra začala vracať zo spánku a ešte k tomu ako píšeš by mala oči do hora , no ja by som minimálne na pohotovosť volala …. Ale opakujem ja stresujem , no nečíta sa to ani len dobre , že vracal a mal oči do hora …

autor
•
9. jún 2025
@nika11103

Počkaj , co ti tu skúsenejšie baby poradia , ale ja som teda stresmen a mne keby dcéra začala vracať zo spánku a ešte k tomu ako píšeš by mala oči do hora , no ja by som minimálne na pohotovosť volala …. Ale opakujem ja stresujem , no nečíta sa to ani len dobre , že vracal a mal oči do hora …

@nika11103 pisala som cez tu appku meddi ale nic, ze ho mam sledovat a keby sa to opakovalo, ist na pohotovost ale ze to mohol byt aj reflex na to davenie

patka06
•
9. jún 2025

Pokojne to mohlo byť preto, že nebol prebratý.
Piškoty sú pri zvracaní úplne nevhodné.
Kým zvracia žiadne jedlo ani vodu.
Môžeš dať po lyžičkách mierne osladený čierny čaj,
U nás ale najlepšie zaberá klasická Coca-Cola s trochou soli

autor
•
9. jún 2025
@patka06

@patka06 dakujem. Myslim ze aj ako vracal to mnozstvo obsahu zo zaludka to mohol byt daky prirodzeny reflex ako “vytlacit” to von.

princezna_bosorka
•
16. jún 2025
@patka06

@patka06 dieta, ktore zvracia, potrebuje vela pit. colu radsej nie. podla mna ale aspon volaj na pohotovost, vracanie zo spanku by
vydesilo aj mna.

kuggis
•
16. jún 2025

Práveže minule jeden doktor mal video na Facebooku je to český pediater a ten vysvetľoval, že pri vracaní sa nemá podávať tekutina , niekoľko hodín, tuším 3 , nie som si istá....pri vracaní nehrozí dehydratácia, pri hnačke treba dopĺňať tekutiny

patka06
•
16. jún 2025
@princezna_bosorka

@patka06 dieta, ktore zvracia, potrebuje vela pit. colu radsej nie. podla mna ale aspon volaj na pohotovost, vracanie zo spanku by
vydesilo aj mna.

@princezna_bosorka počas zvracania nemôže veľa piť, lebo bude zvracať ešte viac
Prvé 2-3 hodiny sa vôbec nedáva nič - žalúdok sa potrebuje vyprázdniť a upokojiť
Aj Cola sa dáva až potom a je fakt účinná, odporúčajú ju aj na pohotovosti
Tekutiny /najlepšie mierne osladený čierny čaj/ sa podávajú v malých množstvách 5 max. 10 ml naraz