Rektálna rúrka - zápcha
Ahojte. Prosím vás o rady - mám 6 týždňového syna. Je už prikrmovaný mliekom Milumil od Milupy. Kedže už mám málo materského mlieka, a mliečko ho zrejme trochu zapeká, nevie sa vykakať sám, bez rektálnej rúrky. Zmenila som aj mliečko na Babylove - nepomohlo. Dávam mu aj kvapky BabyCalm, aj BioLac Baby, - nepomáha. Prdká pekne bez problémov, ale kakať sám nevie. Aj ked ho nechám potrápiť sa, skončí to strašným krikom aj na pol dňa - bez výsledku. Každý mi nadáva , že som ho zvykla na rúrku a je to moja chyba - ale inak to naozaj nejde :((( Skúsili sme už aj teplý kúpel, masáž bruška, čajíky, .... Odvykne si sám časom od rúrky, keď bude papať ovocie ? alebo je to nebezpečné a môžem mu častým používaním rúrky spôsobiť trvalé následky ? čo radíte ? :(((
My sme tiez pouzivali rurku cca do 5 mesiacov....tiež mi vraveli ze sa na to nauci a nebude sa vediet sám vykakat...vlastna skusenost - blbost maly teraz kaka sam a ziadne problemy ani trvale nasledky nema...a to sme pouzivali rurku kazdy den, lebo som vedela že ak sa že cely den nevykaka tak o polnoci spusti taky plac že koniec....
co to tu citam? zavislost na rektalnej rurke?? 😝 zas agenturna sprava agentury JPP???
ked pominu novorodenecke koliky, odpadne aj potreba pouzivat r. rurku...
ked mali chalani zly den, rektalnu rurku som im nechala zapichnutu aj na 2-3 hodiny v ritke, zabalila do plienky a bolo vystarane.
naco trapit dieta, len aby ste si mohli povedat, ze aj napriek kolikam a bruchabolu by ste nic take ako RR nepouzili?
niekto tu rurku vymyslel na nieco a spravil moooc dobre 😉
a ze mozu mat problemy v 5-6 roku veku dietata? tak tuto spravu povazujem za naj kacicu modreho konika za mesiac maj 2014 😉
@kacicka248
Presne ako u nas. Tiez mi lekari mudrovali, ze to nemame robit, ze pouzivame rurku a kazdy den- to uz vôbec nie, ze si na to zvierac zvykne a pod. A houbeles, uz 5 mesiacov kakaju pekne sami.
A presne ako pises, pokial som videla, ze cely den v plienke nic- v noci by bolo ine predstavenie pre susedov, keby pred vecernym spanim sme nepouzivali rurku.
Ahojte žienky, moja 6mesačná dcerka ma problem sa vykakať.VIem že plne kojene detičky nemusia kakať aj dlhšie ale my sme jej už dva mesiace nenašli pokakanu plienku. Vždy sa vykaka ibas nasou pomocou a s rektalnou trubkou. Doktoka mi povedala že to je normalne, no mne to normalne neripada. Najnovšie ked začne plačkať a prdkať, ideme jej dať trubku a ona sa strašne rozplače ked má tlačiť. neviem si rady, je mi jej strašne luto ked tak strasne placka. Začala som aj s príkmami, doktorka mi tak kazala, ževraj sa to uraví, ale neviete mi dať nejake rady vy? vopred Dakujem

@bancanka
Ano, je to tak, to aj vsetci lekari tak hovoria. Chlapci maju "lenivsie" crievka a zvyknu mavat castejsie problemy s kakanim.