Repelenty a deti

kaja2000
16. júl 2013

Ahojte,
Pri dnesnej navsteve dermatologa kedze mala Karolinka (5 rokov po nastriekani repelentom po celom tele alegricku reakciu som sa s panom doktorom rozpravala o inych moznostiach prevencie. Vzhladom na to ze Samko (nas najmensi) ma iba 10 mesiacov, ma zaujali naramky proti komarom ktore je mozne iba zavesit na kocik.
Na trhu je vsak velmi vela rozdielnych naramkov o ktorych viez ze urcite nefunguju.
Najvyhodnejsie mi pridu naramky z bezkomarov.sk kedze maju 4 tyzdnovu vydrz, su vodeodolne a su 100% prirodne.
Chcem sa spitat ci mate niekto uz skusenosti s timito naramkami (presne tie z bezkomarov.sk) ako aj s danym internetovim obchodom ?

Dakujem.
Kaja.

angua27
16. júl 2013

ahoj, možno budem mimo tému, ale skúsim: ja som začiatkom leta začala tiež riešiť repelent. akosi mi tie komerčné smrdia a vedomie kopca chémie mi tiež nie je príjemné. tak som trošku googlila a našla som veľmi jednoduchý recept na repelent proti komárom: 160ml Alpy, 40 klinčekov (korenie) a kôra z polky citróna. zmiešať nechať stáť 48 hodín a zliať. repelent krásne vonia po klinčekoch a komáre neštípu. boli sme v lese, kde bolo komárov strašné kvantum a ani jedno bodnutie. synovy tým striekam šaty a šiltovku, snažím sa vyhnúť priamemu kontaktu s kožou.
ak si nechcela takúto radu, potom sa ospravedlňujem. 😉

kaja2000
autor
16. júl 2013

Ahoj znie to zaujímavo, ale musim sa priznať, že ja na babské recepty moc niesom 😉 .
Ja som minulý rok skúsila nejaké schránkove náramky ale tie boli iba na 2 dni a pravdupovediac pomahali tak prvy deň 😖 . Preto hľadám skúsenosti zrovna s náramkami z bezkomarov.sk

lenusa16
16. júl 2013

Ahoj, náhodou som presne na henten natrafila v lekárni v Eurovei, tak som zobrala jeden na skúšku, a musím povedať že fakt som bola bez štípancov. Och zase kecám blbosti, idem k veci; skúšala som to pre moju neterku, lebo tiež máva často alergické reakcie na repelenty. V lekárni mi povedali že je nezávadný lebo sú tam iba éterické oleje. Upozornili ma ale, že ak je niekto alergický na jednu z tich rastlín môže dostať alergiu, ale že zatiaľ sa im nikto nesťažoval. Na tej stránke bezkomarov.sk sú tie raslinky vypísané. Vaneska ho nosí rada, síce mala pár štípancov, ale tak ktorá ochrana je sto percentná 😝 Ale každý deň sme na kúpalisku, komárov je tam hojne, takže veľká spokojnosť. S tou výdržou to bude asi pravda, máme ho už 2 týždne a furt ho cítim, naštastie vonia pekne, lebo som mala taký čo strašne smrdel 😖 . Ďalšie som objednávala z tej stránky a boli doma na druhý deň, no sice som z BA.