icon

Riedka stolica u bábätka

adriana9263
20. apr 2016

Zdravim vsetkych. Nasla som tu o tomto probleme vela tem, kde bola vsak pomenuta zapcha (tvrda stolica u babatka), avsak nikde nie je spomenuta tato tema. Moj syncek bude mat o par dni 2 mesiace a zhruba do 1 mesiaca kakal skoro do kazdej plienky bez problemov i ked sme si presli bolestami bruska. Zaciatkom toho druheho mesiaca prestal kakat. Ani by som to neriesila, kedze je plne kojeny a viem, ze MM sa dokaze plne spracovat a ze babatka nemusia kakat aj niekolko dni, avsak u neho je to tak, ze on kakat chce. Vacsinu dna sa puci, tlaci, ocervenie, kope nozickami a nejde mu to. Vacsinou kakaval pri kojeni a tak je tomu i teraz. Myslela som si, ze sa odtahuje pd prsnika a place preto, ze mam asi slabsi alebo silnejsi tok alebo menej mlieka, avsak tym to nebolo tok mliecka mam normalny a mam ho dost, tak som mu raz skusila dat rektalnu rurku pekne sa vykakalna, vyprdel a nasledne sa bez problemov napapal a zaspinkal. Ale stale to tou rurkou riesit nechcem. Klasicke cvicenie nozickami, masaz bruska, dat kakat nad vanu nepomaha. Mame podozrenie na intoleranciu na laktozu. Mame nato kvapky Coliprev a ja som na tyzden vysadila mliecne produkty a po par dnoch sa to zlepsilo a opat kakal sam. V nedelu rano o 10 som si vsak skusila dat jogurt do ovsennych vlociek, ci to je ozaj ta intolerancia na laktozu a od nedele vecera, co by nasvedcovalo dobe kedy sa to, co zjem dostane do MM zacalo opat to iste. Neda sa mu vykakat ani prdiky mu neodchadzaju. Nic nepomaha. Vzdy musim pouzit rurku. Dnes rano som mu ju opat musela dat, vykakal sa a potom sa konecne vykakal znovu i sam. Ale vobec neviem, ze ked som zjedla ten jogurt v nedelu, ci by od vtedy jeho crevkam trvalo dostat sa spat do nejakej aktivity? Po tom jogurte mal az taku spenenu stolicu. Teraz ju mal uz normalnu. Mam pocit, ze ako keby mu tie prdiky upchali crevka a neslo mu skrz to vykakat. Mate niekto podobne skusenosti? Myslite si, ze to moze byt tou laktozou, ked ten tyzden predtym, ked som vysadila mliecne produktu pekne kakal a prdel sam a od tej nedele vecera mu to nejde? Nechcem s nim uz ist na ziadne vysetrenia ak sa nam to teraz znova upravi, uz sme boli na vselijakych vysetreniach skrz hypertonus, ktory ma. A uz ho nechcem tento mesiac zatazovat. Kupila som si i bezlaktozove jogurty i mlieko, tak skusim to. Dakujem za rady i skusenosti.

Strana
z2
adriana9263
autor
4. dec 2020

@erisad
Dobrý deň, nebolo to mlieko, no nakoniec som to prestala riešiť. Používala som normálne rurku. Aj niekoľkokrát za deň, keď som videla, že ozaj chce kakať, bolo to ozaj únavné celé to obdobie. Občas sa vykakal nad umývadlo, ale to málo. Doktorka povedala, že rúrka nie je návyková, že pokiaľ ju nedávam ozaj vkuse, že by som mu podráždila zadok, tak že v kľude ju môžem dávať, tak som dávala, keď bolo treba. U nás ale nepomohlo vôbec nič, všetko som skúšala. Drahé kvapky, vysadenie mlieka v mojej strave, iné polohy pri kojení. Troška pomáhalo, keď som kojila postojačky a prechádzala sa s ním po miestnosti a ťapkala mu pritom po ritke 😁 Bolo to vtipné, ale vtedy sa tak stále obzeral a nesústredil sa až tak asi na to, že mu tak pracujú tie črevká. Potom trošku pomohlo ho počas kojenia dávať viackrát odgrgnút. A už inak nič, museli sme si to pretrpieť a zrazu zo dňa na deň to samé prešlo. Doktorka mi vravela, že to deti mávajú, takéto maličké bábätká vraj niektoré nemajú ešte zvierače v zadočku dobre vyvinuté a nemôžu niekedy dobre vypudiť stolicu aj keď je riedka. Menšia dcérka mala podobný problém, no len ozaj občas, no jej veľmi zaberal Coliprev. Dávala som jej ho asi mesiac a zrazu to prešlo. Vy už ste niečo skúšali?

Strana
z2