icon

Riešenia pre bolestivú menštruáciu u 11-ročnej dcéry

12. máj 2025

Žienky poraďte niečo na bolestivú menštruáciu, má len 11, bolí ju hlava bruško aj chrbát,

livih
12. máj 2025

Ja mávam tiež veľmi bolestivú menštruáciu.. nezaberali mi žiadne lieky okrem Valetolu. Ale nie som si istá od koľkých rokov je možné užívať tento liek..

elanor
12. máj 2025

u nas zatial ponaha Panadol Femina, a teplo na brucho a krize.

autor
12. máj 2025
@elanor

u nas zatial ponaha Panadol Femina, a teplo na brucho a krize.

@elanor žial panadol má u nej iba minimálny účinok

pribinak
12. máj 2025

Flector a teplý termofor na brucho

autor
12. máj 2025
@livih

Ja mávam tiež veľmi bolestivú menštruáciu.. nezaberali mi žiadne lieky okrem Valetolu. Ale nie som si istá od koľkých rokov je možné užívať tento liek..

@livih píše že od 15r

autor
12. máj 2025
@pribinak

Flector a teplý termofor na brucho

@pribinak píše sa že od 15r navyše že sa nesmie pri alergii na ibuprofén , čize je vylúčené aby užívala, teplý obklad dávam ale to sa dá iba doma a čo v škole?

elanor
12. máj 2025

neter si dava nalgesin

vkatush
12. máj 2025

Do školy jej daj tie hrejivé náplaste. Sú buď na bolestivé kríže alebo aj vyslovene na menštruáciu. Ráno nalepí, hreje a drží to celý deň. Veľmi super vecička.
Pridať vitamíny tesne pred menštruáciou a aj počas, tuším som brala vysokú dávku Bkomplexu a Cčka. Pozri aj NoSpa (neviem, či je tam veková hranica, brala som ju od nepamäti ku krámom). A liek podľa toho, aký môže (nalgesin najviac asi za mňa alebo ibuprofén).
A ak bude mať náhodou teraz niekedy lekárku, skontrolovať železo. Ja som mala veľmi zlé hodnoty, kvôli ktorým to boli bolesti, ktorá ma obmedzovali v škole/práci, musela som ostávať doma. Keď som začala brať lieky, aby sa mi upravilo, zrazu aj krámy sa zlepšili.
Držím palce 🙂

liz_lemon
13. máj 2025

ja som trpela extremnymi bolestami az kym som nezacala brat antikoncepciu, ale to az ako dospela, na ZS/SS som vtedy ani do skoly nemohla chodit, resp. som musela ist domov, lieky na bolest pomozu, ale treba ich dat ked bolesti len zacinaju,inak nezaberu, a tiez len teply termofor a snazit sa zaspat, potom to bolo lepsie

janetinka27
13. máj 2025

Ahoj, mavala som silne bolesti ako dieta, pomohol mi studeny obklad - mokra vreckovka na brucho

simsalabim
13. máj 2025

Skus sa poradit s dr, mozno by pomohol na predpis Algifen. A urcite moze kombinaciu Paralen+NoSpa, dcera pri cakani na operaciu toto uzivala pravidelne. No Spa pomoze na krce, paracetamol na bolest.

slavomira236
13. máj 2025

Ja som to mala v jej veku tiez bolesti sa zmiernili po prvom porode. Bol to nastadtie vzdy len prvy den menzesu ja som aj zvracala mala hnacky . Prvy den som nesla do skoly ak som dostala v skole triedna ma pustila domov nebol s tym problem doma nejaku tabletku od bolesti lahnut pod perinu a majorankovy caj