Čo na bolestivú menštruáciu?

simonaaaaaaaaaaaaa
24. mar 2023

Ahojte potrebujem poradiť nejaké tabletky na silnú bolestivú menštruáciu dávala som si už rôzne tabletky no niektoré od bolesti už ani nezaberajú

pribinak
24. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa návšteva gyn. a hľadať príčinu bolesti

gabriela2952
24. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa neviem, možno máte nejaký závažnejším zdravotny problém. Ja som však mávala veľmi bolestivé menštruáciu, ale keď som začala piť alchemilkovy čaj, tak som ani nevedela ze som dostala 🙂

sovica
24. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa Každej zaberá niečo iné. Mne Nurofen 400. Na začiatok 2 tabletky. Ak máš čípky proti bolesti, tak tie zaberú rýchlejšie. Termofor (teplo) tiež pomôže na silné kŕče.
Ak máš bolestivú menštruáciu stále, tak tabletku/y si dávaj hneď, ako začínaš pociťovať bolesť. Keď je už bolesť príliš silná, tabletky nezaberajú resp. zaberajú pomaly.
Ak Ti je tak zle, že až na odpadnutie, klesá Ti tlak, prípadne aj vraciaš, tak nech Ťa niekto vezme na pohotovosť, pichnú Ti injekciu.

nikpa
24. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa môžeš mať polypy alebo cysty. Treba to konzultovať s gynekológom.

ninusa221
24. mar 2023

Určite skús AULIN ale v prášku nie tablety je na predpis používam veľa rokov a spokojnosť keď dostanem ms hneď si ho šupnem do vody vypijem a fungujem v pohode ani náznak ms.

veselo_neveselo
24. mar 2023

Buscopan, ten uvolnuje hladke svalstvo, takze odstrani pricinu bolesti.

patus_2
25. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa zmeniť prístup. Najprv choď k lekárovi, ak ti povie, že si zdravá, tak ti zostáva už len zmeniť prístup. Stravovanie pred menštruáciou ( vylúčiť cukor, nezdravé jedlá, kofeín), dostatok minerálov a vitamínov, aktívny pohyb. A potom celkovo svoje nastavenie v hlave ako na menštruáciu pozeráš. Mne sa uľavilo aj keď som prestala používať jednorazové vložky a tampóny. Môžeš skúsiť ženské čaje, pijú sa pár dní pred menštruáciou, rôzne cviky, doplniť železo (jesť cviklu, černice, listovú zeleninu, žihľavu).

t1nusa
25. mar 2023

@simonaaaaaaaaaaaaa začni užívať Vellenu, je na PMSko, hormonálnu nerovnováhu ako aj bolestivú a nepravidelnú menštruáciu… mne osobne veľmi pomohla s bolesťami

alenamihal
25. mar 2023

mne pomaha suche teplo a pijem alchemilku kazdy den cca 10 dni pred mestruaciou ..ja mam ovulaciu bolestivejsiu ako menstruaciu....

kaki3
31. mar 2023

Bylinkove caje su dobre a tiez Cetalgen, ten mam doma stale, ked ma pri menzese hlava boli, aj ked podbrusko, tak toto mi pomoze. Plus samozrejme aj strava vela dokaze pomoct. Ked trosku obmedzis cukor v tomto obdobi.