Riešenia pre detský tichý reflux
Ahojte, viem že je tu veľa diskusií o tichom refluxe ale zatiaľ som nenašla podobný prípad. Naša malá má 2 mesiace. Už tri dni sme nespali, a to doslova nespali. Naša malá má zrejme tichý reflux. Nezvracia, ale viditeľne aj počuteľne sa jej vracia obsah žalúdka do hrdla. Už dvakrát sa aj nevedela nadýchnuť. Robíme všetky režijné opatrenia - pokladáme ju pomaly do 50 stupňového sklonu, nosíme ju na rukách, odgrgáva si aj 5x za jedno kŕmenie, dávame jej menej a častejšie, skúsili sme aj AR mlieko aj nutriton - naťahuje ju stále, v hocijakej polohe a nech robíme čokoľvek. V noci to má katastrofálne. Nonstop hľadá jedlo, samozrejme keď poľavím a dám jej, tak je to ešte horšie, zrejme chce iba spláchnuť kyselinu ale potom sa to vystupňuje. Ona je totálne unavená, keď ju konečne utíšim, držím ju na rukách 5 minút, potom počujem že sa jej to vráti, otvorí oči a spustí nenormálny plač, taký, že sa nijak nedá utíšiť, dusí sa z toho plaču. A reflux to je, pretože jej niekedy ublikne malé množstvo a sliní. Dnes v noci to už bol extrém, o 6 ráno po takejto noci ako som opisovala už spustila taký plač že jej odchádzali hlasivky. Dali sme jej 2ml nurofenu pre deti a ihneď zaspala, akoby jej to pomohlo na bolesť. Takže od polnoci do 6 rána trpela v bolestiach, a my s ňou. Muž si vybral dovolenku, pretože asi by musel ísť do iného paneláku, aby to nepočul. Samozrejme dávame aj Gastrotuss, pomáha len do určitej miery, v noci nepomáha ani keby jej dám celú fľašu. Rada pediatričky? Nič sa nedá robiť treba ro vydržať, mám ju vyrúrkovať (???) - kaká normálne, prečo by som jej to robila???? Sme úplne zúfalí, čím je staršia tým sa jej to zhoršuje, počujem aj keď spí že sa jej zle dýcha, plus to dusenie. Pediatrička ma ani len neposlala na gastro. Navyše viem, že pri extrémnych prípadoch existujú aj lieky na toto. Samozrejme si myslí že preháňam. A to isté mi povedali aj na pohotovosti, že asi ju prekrmujem, a mám skúsiť jej dávať menej. Všetky režijné opatrenia robíme, dávame si na to extrémny pozor. Vraj keď je v sklone tak sa nemôže zadusiť. Ale dusiť sa mi začala keď som ju mala na rukách aj keď bola v takom sklone že sa šmýkala. Každý na mňa kašle,pretože negrcia prúdom ani nechudne. Mal niekto podobnú skúsenosť? Ja už som ochotná zaplatiť akémukoľvek lekárovi aj milión, len aby sa tomu trocha povenoval, a nie zo mňa pediatrička robí úplne sprostú, že jej dávam veľa alebo že ju mám vyrúrkovať ikeď kaká úplne normálne aj prdí.
Nedá sa vydržať ešte 3 mesiace kým dozrie to “ vydržať” bez spánku, a keď zaspí tak ju sledovať či sa neudusí. Dohodli sme sa že keď sa to dnes bude opakovať tak prídem na pohotovosť a budeme trvať na tom aby ju vyšetrili. Nemám slov na ignoráciu našej pediatričky. Ďakujem za rady a skúsenosti. Má 7t, pije 60ml - 90ml. Cez deň neplače, len je nepokojná.
Ja som pediatricku postavila pred hotovu vec - objednala som malu na gastro a pediatricke povedala, ze uz len potrebujem vymenny listok.
Mojej vyrazne pomohlo AR mlieko, ale chvilu to trva. Mojej hned po prvej flasi vsetko prestalo lietat hore dole, ale samozrejme kym sa pazerak ukludni, trva to.
Idealne plne prejst na AR mlieko dlhodobo. Inak ja som moju nosila na vsetky denne spanky a aj mimo, (kupila som nosic sestrice) a spala nie pod 50 stupnovym uhlom, ale skoro postojacky oblozena z kazdej strany. A tiez cumlik, na zaciatlu ho vyplula kazdu chvilu, ale ked si zvykla tak bola spokojnejsia.
Flase pravidelne, mensie mnozstva. Pravidelnost velmi pomaha. Lebo pazerak a zvierac ma cas oddychovat.
A ano, nie je vela moznosti len to prezit, bohuzial.
Moja ma 4 roky, z refluxu "nevyrastla" ako kazdy vravel... ma lepsie a horsie obdobia, ale liekom sa zatial uspesne vyhybame.

@prettywoman1212 zdravim, vidím ti Vás príspevok. Ako ste dopadli? Už je to lepšie?