icon

Mesačné bábätko stále papá

15. máj 2023

Mamičky mám mesačne bábätko ktoré ma reflux najskôr malo babylove mliecko z dm z ktorého grckal po každom jedeny aj 2h potom som dala kendamil a dotoho dávam nutriton zahustovadlo lenže malého začalo strašne zapekat a pýta si papať aj každú hodinu keď mu nedám je nervózny uplakaný vypije cca 90ml a o chvíľku 30-50ml proste mám strach či je to normálne že takto veľa papa do mliečka dávam aj espumisan L najhoršie to je cez deň v noci vydrží nepapat aj 4 hodky nemalo by to zahustovadlo viac zasýtiť ?

nikpa
•
15. máj 2023

Prekrmujes ho, nie že je hladný. Nestíha mu to žalúdok spracovať, plače, je nervózny, zapeka ho, to je bludný kruh. Prestan mu dávat UM každú hodinu prosím ťa 🙏 poraď sa s pediatričkou ako sa kŕmi také malé dieťa. A keď má reflux, dávaj mu sirup na reflux z lekárne okrem toho Nutritonu.

veronikaszabova
•
15. máj 2023

Fuuuha,prekrmujes ho. Brusko ho boli z toho kvanta mlieka, co mu davas.

autor
•
15. máj 2023

@nikpa
@veronikaszabova
Skúšala som mu dávať pravidelne 90ml každé tri hodiny no proste stále plače volala som na pohotovosť včera a povedali mi že mu mám dávať toľko koľko si pýta , ja viem ako sa kŕmi také babo jedno už doma mám a ked sa napapa je chvíľu spokojný a potom opäť rev už sme skúsili kúpiť cumlík podobný fľaške že ak sa na flaske len ukľudňuje a nič nezaberá skôr mám pocit že to je tým mliečkom ale zase nutriton zahusťuje a mal by byt dlhšie najedený nerozumiem tomu

veronikaszabova
•
15. máj 2023

Hej, kolko si pyta (ml)- ale nie tak casto. Mam 6t dieta doma a papa cca 130ml kazde 2.5/3 hodiny.
Ozaj sa porad s pediatrom.

nikpa
•
15. máj 2023

Trvám na tom, že dieťa nemôže piť UM každú hodinu. Jednoducho mu to tráviaca sústava nestíha spracovať a je preťažena. Môžeš mu dať viac naraz ale nie tak často. Ale ok, nie som lekár. No mám pocit, že povedia matke čokoľvek len aby neotravovala s tým, že dieťa plače.
Čo sa týka tej zápchy, môže to byť z toho Nutritonu, je to hustejšie a logicky to aj zhustuje stolicu. Nasad probiotiká, masíru bruško, dávaj pit trošku vody medzi krmeniami a zmenila by som mlieko, volake ktoré sa odporúča pri zápche. Keď nie je pomoci, tak rektalna rurka.

mamamasama
•
15. máj 2023

V prvom rade si zaobstaraj šatku, alebo nosič. Nie každý nepokoj treba riešiť mliekom. Na mesačné bábätko ho skutočne prekrmuješ. Z toho je nepokojný, z toho má reflux.