icon

Riešenie častých chorôb u detí v škôlke

denka97
27. jan 2025

Syn bol chorý v decembri klasika nadcha kašeľ po 2 týždňoch zápal stredneho ucha keď zápal prešiel začal kašľať, kašeľ trval 3 týždne šiel do škôlky a po týždni začal soplik , zadná nadcha ktorá mu steká do hrdla a z toho kašle postupne začal vykasliavat , dr mu dala lieky pamycon, sinupret a prospan od kašlu.. štvrtok dobral pamycon už vyzeralo ze je zdravý no včera začal kychat a trochu začal soplik v noci kaslal hodinu co mu zas zatekali sopliky..
Už si nevieme s nim rady neustále chorý 2 týždne je kľud a potom znova dokola trvá to už 1,5 roka odkedy chodí do škôlky, dr povedala že to je normálne keď je v škôlke musí si vybudovať imunitu.. Ale už sa nám to nezdá v poriadku rozmýšľam ze sa objednáme na imunoalergologiu ..
Máte niekto podobný problém?

katkaseiner
27. jan 2025

je to absolutne normalne a poviem ti ze 99 % deti to tak ma. Proste sa zacnu stretavat a byt 'zatvorene' v triede s inymi bacilmi a virusmi a proste si tym potrebuju prejst.
Moja dcera kym bola v skolke a narodil sa syn, mala som pocit ze mame od oktobra do aprila domace vazenie. Bud bol chory jeden, alebo druhy, alebo vsetci sme to schytali... ale tym padom si to krpec odskakal a po nastupe do skolky to bolo o dost lepsie ako na zaciatku pri dcere.
Zial nevyhnes sa tomu... alergo urcite odporucam... nam dosli na alergie 'vdaka' opakujucim sa laryngitidam.

nevenka
27. jan 2025

Uplne normalne toto. Nam ten kolotoc na chvilku prestal, ked prisiel covid a deti ostali doma. Za rok sa synovi stiahla aj mandla, uz mal ist na operaciu. A ako isli do kolektivu, tak znova, ale uz boli vacsi. V skole to uz bolo lepsie. Ked sa narodilo tretie dieta, tak starsie deti mali 7 a 5 rokov, takze si presiel vsetkymi chorobami v babatkovskom veku. Aj covid prekonal ako babo 2x. No a teraz ma 4 roky, mame eate 2 rocnu. A co Ti poviem, pred tyzdnom vo stvrtok zacal hnackovat, ihned som ho nechala doma, trvalo mu yo 5 dni, potom sme uz aj na prechadzku sli. Stretli sme ucitelky na prechadzke s detmi a pytali sa, ako sa mame a dostala som podakovanie, ze aspon vy ste normalna, lebo grcajuce a hnackujuce deti poslu do skolky. Tak som sa rozhodla, ze pockame, nech sa dobre vylieci. No a hnacky sme schytali vsetci dalsi piati postupne. A vcera zacal kaslat a zatekaju mu hlieny, uz aj ja som s hrdlom nanic. 2 rocna este hnackuje, pridal sa najstarsi, ten ma sople a hnacky naraz 🙄🤪.
Od ORL mam, ze dieta moze mat aj 8-10x rocne virozy, ze pokial ma tak ATB raz za rok, ze to je este dobre. Ze ked je to len viroza, ze je to normalne. A pokial nema zvacsenu mandlu, tak ani neriesila.

zuzkaa1991
27. jan 2025

@denka97 moja os 2.5r chodila do škôlky 2dni v škôlke 2 3 týždne doma v 4r vydrzala.mozno az 3.dni 😁...my väčšinou len upchaty. Nos bezne kasel atd....potom som dostala odvahu v 5r jej vybrat nosnu mandlu zmenili škôlku predskolaka a vydrzala klobuk aj mesiac v škôlke.... vela zalezi ci ake deti chore tam chodia;)

larra15
27. jan 2025

@denka97 proste ťa chápem ,ja to mám tak isto v septembri nastúpila do škôlky a od októbra to začalo týždeň v škôlke mesiac doma zase po mesiaci išla do škôlky o týždeň znovu mesiac pauza ,kašle mi už od novembra s prestávkami je to na nervy ,brala antibiotiká sirupy od kašľu ,chvíľku bolo dobré keď bola doma ,keď šla do škôlky zase kolotoč upchatý nos bez nádchy 😏😏😏, každý mi to hovorí , že si musí zvyknúť ale je to na nervy ,keď ti treba chodiť do práce a stále sme chorý 😕

denka97
autor
27. jan 2025

@nevenka mandlu nám skontrolovala ORL keď sme tam boli na kontrole s uškom, tá je v poriadku

denka97
autor
27. jan 2025

@larra15 no našťastie svokra strážiť malého , ale už tiež majú toho dosť čo chápem keďže niekedy ich aj nakazí a majú tiež aj svoj život, na OCR som bola iba raz nechcem moc často byt na ocr keď mám ešte do novembra zmluvu na určito aby mi predĺžili na neurčito lebo o inej práci na 1 smenu neviem

vahcaac
27. jan 2025

My mame presne toto iste čo ty opisujes 🙂 nekonečne nocne kasle, zatekanie soplov, atd atd. Bilancia je týždeň škôlka a dva týždne doma 😀 Moj ale má nosnú mandľu zväčšenú 🙂