Riešenie krivky B po tympanometrii u detí
Ahojte, má niekto skúsenosť s opakujúcou sa krivkou B na Tympanometrii aj po zavedení stipuliek (teda tympano sa robilo znova po vybratí stipuliek a vyliečení bubienka)? Čo pomohlo vašim deťom na odstránenie tekutiny (zaľahnutie) v strednom ušku?
Ahoj, dcérka, teraz 5 ročná, mala zavedené stipulky do oboch ušiek pri operácii v apríli 2024 a a odvtedy má "B" v jednom ušku stále, zatiaľ len pravidelné kontroly, nejaké preliečenie, nosný sprej a o dva týždne ideme zase na kontrolu ak bude vtedy zdravá, ale vôbec netuším čo ďalej skúšať, doktor zatiaľ dopredu nechcel hovoriť, že dúfa že sa to napraví zlepší "samé" ale ja mám také tušenie že nie..Tvoje dieťatko to má odkedy?
@dajanav a pred zavedením stipuliek mala aké krivky na Tympanometrii? Teda predpokladám, že to bol dôvod zavádzania stipuliek. A jej samé vypadli? Lebo my sme museli ísť po roku znova na operáciu - výber stipuliek a pýtali sa ma, či majú zaviezť hneď aj nové, nesúhlasila som, lebo celý rok, čo ich mala, mala jednu stipulku "upchatú" tak si myslím, že jej to nie len že nepomohlo, ale zrejme na to jedno uško aj horšie počula napriek stipulkám. Dcérka má krivky B už asi 3 roky a pri každej kontrole je to B. Boli sme aj u iného lekára ORL, taktiež navrhuje stipulky, no nesúhlasíme s tým už. Tak nám dal sprej do nosa a o 2 mesiace máme prísť na kontrolu.
@dajanav a pred zavedením stipuliek mala aké krivky na Tympanometrii? Teda predpokladám, že to bol dôvod zavádzania stipuliek. A jej samé vypadli? Lebo my sme museli ísť po roku znova na operáciu - výber stipuliek a pýtali sa ma, či majú zaviezť hneď aj nové, nesúhlasila som, lebo celý rok, čo ich mala, mala jednu stipulku "upchatú" tak si myslím, že jej to nie len že nepomohlo, ale zrejme na to jedno uško aj horšie počula napriek stipulkám. Dcérka má krivky B už asi 3 roky a pri každej kontrole je to B. Boli sme aj u iného lekára ORL, taktiež navrhuje stipulky, no nesúhlasíme s tým už. Tak nám dal sprej do nosa a o 2 mesiace máme prísť na kontrolu.
@anonym_autor Ahoj, prepáč mne neukázalo odpoveď, teraz ma napadlo pozrieť či niekto niečo nové nenapísal...Dcérke „náhodou“ keď sme riešili že asi reflux zistili že nosné mandle na vybratie a vtedy aj v tom jednom ušku B už mala, ale stipulky jej zaviedli do oboch, to si už úprimne nepamätám prečo, bolo to celé nové pre mňa vtedy všetko ale operácia super, liečenie super, žiaden problém, ani bolesti, ani choroby, aj každá kontrola že krásne sa hojí a obaluje stipulka že ideál že vypadnú samé podľa dohody doktorky a tak aj bolo, resp. oni nevypadli len tak na zem niekedy jej počas hry ale na kontrole už boli tak vysunuté že ich len ľahko bez bolesti doktorka vytiahla...o to väčší šok potom že kontrola a ušku stále B....aj o pár mes. aj o ďalších pár mes. a je o už rok a pol..a stále B, ale keď jej robili vyšetrenie sluchu počula nie 100% ale dobre....teraz máme nový rok prísť, mám sprej do nosa už 3 mesiace asi a skontroluj sa sluch, naťahuje sa to trochu lebo skončila naša orl tak sme riešili nového ale aspoň už riešime zas, a uvidí sa, že ak sa to nepolepší za ten mesiac cca ešte tak zase stipulky je len riešenie, že tam musí byť tá tekutina...neviem ako sa to dá inak overiť zistiť, či to bude účinné teraz..z doktorka mám dobrý pocit ale veľmi veľmi sa mi nechce do uspatia...to mám škaredý zážitok s dcérkou ale aj keby nie tak to nerada ale neviem o žiadnej inej možnosti variante čo skúšať...čo vy skúsite? Keď stipulky nechcete? Držííím palce

Ahoj, dcérka, teraz 5 ročná, mala zavedené stipulky do oboch ušiek pri operácii v apríli 2024 a a odvtedy má "B" v jednom ušku stále, zatiaľ len pravidelné kontroly, nejaké preliečenie, nosný sprej a o dva týždne ideme zase na kontrolu ak bude vtedy zdravá, ale vôbec netuším čo ďalej skúšať, doktor zatiaľ dopredu nechcel hovoriť, že dúfa že sa to napraví zlepší "samé" ale ja mám také tušenie že nie..Tvoje dieťatko to má odkedy?