icon

Riešenie lipómu u trojročnej dcéry: ku komu ísť?

7. máj 2026

Ahojte, dcérka má pravdepodobne na stehne lipóm. Včera som s ňou bola u pediatra a povedal, že treba s tým ísť ku kožnej. Ale ja si myslím, že by sme mali s tým ísť skôr k detskému chirurgovi. Kto má s tým skúsenosti prosím vás?

anonym_782b10
7. máj 2026

@anonym_autor k som akurát riešila u seba, kozna mi dala papier na sono kde dr potvrdil a na chirurgii na základe nálezu zo sona vybrali

michaela329
7. máj 2026

@anonym_autor kožný to len pozrie, pošle ba chiru a tam urobia ultrazvukom vyšetrenie, čo to je. Otec to mal, pár rokov to nechal tak, potom sa to zväčšilo a dal to odstrániť.

anonym_5dc44e
7. máj 2026

Kozna a potom dalsi postup ako pisali. Doktor Ti dobre hovori, zbytocne vymyslas ine cesty, dostanes sa aj na chirurgiu neboj sa, predtym Vam ale este treba ine vysetrenia.

mima172
7. máj 2026

U nás lipóm rieši kožná. Dala mi na výber - "vyrezat" alebo rozpustiť akousi injekciou.

windblue
7. máj 2026

Nevysmyslaj blbosti, doktor ti povedal dobre, najprv sa na to pozrie kozny lekar, posúdi co a ako, a ak teba pošle aj na chirurgiu. Ak tam prídeš len tak aj tak by ta najprv na vyšetrenia museli poslať a len to predlzis