Riešenie mrli detskej u škôlkara: skúsenosti mamičiek
Zdravim maminy, prosim o skusenost. Syna skolkara prvacika svrbievala ritka, hlavne v noci ale aj cez den. No v noci sa pomrvi pomrnci ze svrbi a pod. Na mrle nam lekarka predpisala zentel (uzil ho 20.11.) cize predvcerom. Po dodrziavani sprisnenej hygieny - za kolko dni ste videli zlepsenie? Aj ja som si vypytala od lekara pre zvysok rodiny (ja+muz). Mame aj psa, nvm ci aj tam treba, je to gaucak.
Zaroven som malemu objednala aj parazitex sirup na kazdodenne primiesanie do vody, dzusu. Obmedzime sladke. Cesnak a kys. kapustu nezje je priebercivy.
Zaujima ma kolko ste sa po pouziti zentelu mordovali a kolko ste s detmi boli v zavere doma. Lebo ho nemozem takto poslat do kolektivu, to by si len prenasali. Vopred dik!
Ps: zlaty dobry kasel a sopel, to byvala brnkacka oproti tomuto! 🤣
U nás tiež bol predpísaný Vermox. Pre celú rodinu, zmizlo to pomerne rýchlo. Ale trebalo aj doma všetko dezinfikovať, celý byt, toaletu po každom použití vydenzifikovať, kľučky, hračky...proste ja som všetko dezinfikovala...a zvlášť poháre, taniere, príbor, pranie všetkého na minimálne 60 stupňov atď. bol to masaker, ale zvládli sme to...to nám bolo odporúčané od lekára.
Takisto sme mali Zentel. Po 3 týzdňoch podobného režimu bol kľud, ale dezinfikovať fakt vsetko. Sanytol, domestos, najviac sa mi osvedčil parný čistič. Postele som prvy tyzden prala denne, potom 6 tyzdnov kazdy treti den, teraz raz tyzdenne. Hned rano vyumyvat ritky, ruky takmer nonstop.
A ked som nenasla nic v hovienku? Ziadne cervy? A to som ho prekutrala velmi peclivo. asi dat urobit rozbor pre potvrdenie, nie? Inak natieram ritku ak by ho len svrbela. Zentel uz ma v sebe. No uvidime

Mali sme 2x, vzdy sme dostali Vermox. Tiez sme preventivne brali cela rodina. Pocitovo zabrala uz prva davka - zmizli zo stolice. Bral sa 3x po nejakych tyzdnoch - to uz nepamatam. Parazitex je na to slaby.