Riešenie problémov s predkožkou u dvojročného dieťaťa
Ahojte, máme dvojrocneho synceka a velke problemy s predkozkou a celkovou hygienou intimnych partií. Ked mal rok na odporucanie pediatricky sme sli k urologovi, kedze sa mu nedala predkozka stiahnut. Vravel, ze je to v poriadku, este je maly, ma to ciste nie je tam ziadny zapal, hromadene necistoty ani nic podobne, ale ze postupne skusajme kazdy jeden den po trocha stahovat a pouzivat na to urcenu masť. No robili sme to, ale synovi sa to extremne nepacilo, reval krical krutil sa, a napriek tomu ze sme sa snazili byt velmi opatrni stalo sa, ze sme mu to poranili.. aktualne to doslo do takej fazy, ze niekolko mesiacov ani nam nedovoli dotknut sa ho medzi nohami, kupe sa kazdy den takze v mydlovej vode mu aspon ako tak precistim tu oblast ale je to pramálo, trebalo by doslednejsie ale nepusti ma, stahovanie sa uz nekona vobec.. manzel hovori, ze sa mu uz asi nahromadila nejaka spina alebo vznikol tam zapal, preto ho to mozno boli :( ako by ste postupovali?
My sme s predkožkou nerobili nič prvé 3 roky. Umývali sme len zvonka vlastne. Potom sme len trošičku skúšali, ale len občas. Nikdy nič nasilu. Keď mal syn 4 roky tak mu to šlo dole už skoro samé bez nejakej väčšej snahy.
Pokiaľ nemá problémy, nič sa mu tam nehromadí, tak by som ho nechala na pokoji pár mesiacov a potom začala jemne opatrne skúšať znova. Nech nemá z toho ešte väčšiu traumu chúďatko, ak ho to bolí a mal to už aj poranené. To je viac na škodu ako na úžitok.
A teda nerozumiem niektorým lekárom, že to riešia už pri ročnom dieťati (pokiaľ nie sú problémy). U nášho syna to v roku - dvoch nehrozilo, že by mu to šlo dole. Aj naša lekárka to až pri 4 ročnej prehliadke pozerala že či už to ide.
@anonym_autor vo vani by som len umyla v ramci hry, medzi prstami pomasirovala ale nestahovala, skor potiahla k sebe nech sa to tam skratka pohybe ta koza, pri cikani sleduj ci je prud mocu rovnomerne silny a ci ide rovno, mojmu sa aj trocha stavia pindur pred cikanim tak hadam ze u vas narovnako to bude
Dalsi dokaz, ze stahovanie predkozky je skodliva, casto traumatizujuca a neefektivna praktika. Nechajte ho na pokoji, priroda-hormony, erekcia (uz ta mimovolna) a postupny zaujem o vlastne telo to vyriesi, a AK nie, tak urcite nie kvoli tomu, ze ste mu nestahovali predkozku nasilu (teraz uz skor naopak, kvoli zrastom z poranenia)…
Ja nechápem, že ešte v dnešnej dobe toto robí dobrovoľne svojmu dieťaťu. Mám dvoch synov, ani jednému som to nerobila, keď boli väčší, sťahovali si ju sami pri naťahovaní, ani jeden z nich nemá problém. Tak isto moja mamina bratovi a ani moja sestra svojmu synovi to nikdy nerobili a čuduj sa svete, tiež všetko bez problémov. Za mňa je to zbytočné utrpenie pre to dieťa, nedajbože, keď mu ju natrhneš, spôsobíš ranky. Toto už dávno mali zakázať.
Ja nechápem, že ešte v dnešnej dobe toto robí dobrovoľne svojmu dieťaťu. Mám dvoch synov, ani jednému som to nerobila, keď boli väčší, sťahovali si ju sami pri naťahovaní, ani jeden z nich nemá problém. Tak isto moja mamina bratovi a ani moja sestra svojmu synovi to nikdy nerobili a čuduj sa svete, tiež všetko bez problémov. Za mňa je to zbytočné utrpenie pre to dieťa, nedajbože, keď mu ju natrhneš, spôsobíš ranky. Toto už dávno mali zakázať.
@anonym_46cad0 ja zas poznám chlapov, ktorí sa na to sťažovali, že v puberte ich to potom dosť bolelo. 🤷♀️ Syn mal tiež raz zapálený pipík lebo to mal dosť zarastené a ostával mu tam moč, aj keď sme samozrejme umývali, odvtedy sťahujeme, vtedy sme sťahovali pravidelne, teraz len sem tam a syn žiadne poranenia ani traumu nemá.. proste sú prípady kde je to veľmi zarastené a odporúča sa sťahovanie, aby sa predišlo horším komplikáciám....
No ano zatial sme to neriesili kedze ine problemy okrem toho nema, zvonka nic nie je cervene ani opuchnute, pri cikani nie je ziaden problem, takze som bola v tom ze v ramci toho je vsetko v poriadku.. len teraz zase manzel skusal a mierne ako stiahol tak vravel, ze sa mu to zda byt dost cervene.. a este teda to ze pri tom velmi plakal, ci to nie je kvoli tomu ze ho to boli..
No ano zatial sme to neriesili kedze ine problemy okrem toho nema, zvonka nic nie je cervene ani opuchnute, pri cikani nie je ziaden problem, takze som bola v tom ze v ramci toho je vsetko v poriadku.. len teraz zase manzel skusal a mierne ako stiahol tak vravel, ze sa mu to zda byt dost cervene.. a este teda to ze pri tom velmi plakal, ci to nie je kvoli tomu ze ho to boli..
@anonym_autor syn pri sťahovaní neplakal.. takže ano pravdepodobne ho to boli
Natrite mu to framykoinom a dajte mu pokoj.
@anonym_autor naučte ho, nech si to vo vani ponatahuje a poumýva sám. Vy pri "skúšaní" či ide nemusíte vedieť odhadnúť, kedy je to už dosť a kedy už sposobujete bolesť. Syn si sám skontroluje len tak, aby ho to nebolelo
Preboha.Tolko hlúposti na jednom mieste.
1.Vymenila by som na vašom mieste pediatra.Ten váš sa zjavne zasekol niekde 50 rokov dozadu.
2.Prestan mu ho sťahovať a daj tomu čas.V dvoch rokoch nemá byť predkožka vôbec dole.Do troch rokov sa netreba predkozky vôbec nijakým spôsobom ani dotýkať.Tak od 3- 4 rokov pomaly sťahovať raz- dvakrát do týždňa.A nech to robí dieťa samé.
@anonym_autor Chudák malý. Sťahovať mu to nasilu... 🤦
@anonym_autor chodim s 20m synom od narodenia k urologovi (mal hydrokelu na jednom semenniku),chvalabohu mlady lekar,a dorazne mi pripominal aby som nepraktikovala ziadne zastarale stahovanie nasilu!pri kupeli len umyt necistoty,dodrziavat hygienu ale nic nestahovat.presne spominal pri neodbornom stahovani tieto mikro trhlinky,ktore sa velmi zle hoja a dost bolia aj dospeleho,nieto este male dieta.zavolaj na urologiu,predpisu ti na to masticku a preboha nic mu s tym nerobte🤔

Čudujes sa, že si to nechá, keď ste mu spôsobili bolesť s tým už raz? Kebyže tam má zápal, tak ho to boli aj pri cikani, nie je len on si nenechá s ním nič robiť.. proste si pamata že ho to bolelo. Ale keď si myslíte že tam má zápal, prečo ste už dávno neboli u urológa?