Zrastená predkožka u 3-ročného

kejty13
3. jan 2023

Dobrý den. Syn 3 r-vôbec mu nejde stiahnuť predkožku aj napriek tomu ze pri každom kúpeli sa mu ju snažíme nenásilne sťahovať, mame aj masť pinďa. Boli sme dnes u jeho Dr. a ta nám dala výmenný lístok k urológovi..co čakať na vyšetrení u urológa?
Je možné že mu to ešte pôjde samo? Ako sa takyto problém rieši?

ildiko36
3. jan 2023

@kejty13 ked do teraz neslo dole zrejme bude trebaoperovať ale sa nemusiš vobec bať, mne museli obom chlapcom spravit obriezku, dala dom len čiastočne, tým padom kus sa da stiahnuť predkožka.Boli sme na jednodňovej chirurgiu v Ke, celý čas som bola s detmi, kym ho uspali, op trvalo daakych 30min, po narkoze som bola s nimi este ca 2hod na klinike, keď sa prebudili sme prisli domou.Tym padom že mali čiastocnu vobec ani si nevsimli že im to spravili.
Mladší mal 7mes a starší2,5r.obom kvoli zdrav problemov.Starsiemu urolog na silu strhol predkozku ked mal 6mes, mal tam hnis, potom zo sondou mu tam narezal bez anestezy😰aj napriek mojej snahe mu to zrastlo.Chcel to zopakovať ked mal 1rok, ale som to nedovolila, som povedala ked bude starší budem to riešiť v narkoze. A maly mal velmi dlhu predkozku a mal uplne zúženú, uz len po kvapkach močil a mal 10nasobok krvi v moči, museli mu tiez spraviť.Po operacii začal prudom močit a prijať tekutiny.

minarova22
3. jan 2023

Môjmu to urológ spravil ako 2r....v ambulancii mu to stiahol, vyšiel hnis, očistil. Všetko hotovo ani nie do pol minúty. Dal masticku na 2-3 dni. Samozrejme sme mali sťahovať pri každom umývaní. Teraz ma 5r,vsetko ok.Doktor vie, ako na to-a pokiaľ je dieťa menšie, tak je to lepsie. Do 1r.sa to nerieši.

beata_k
3. jan 2023

@kejty13 Urcite mu nedovol aby mu to nasilne stiahol.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/kedy-stahovat...

deedol
3. jan 2023

@ildiko36 prvy krok by mal byt kortiko krem. Hlavne nech mu to nestrhne.

ildiko36
3. jan 2023

@deedol to asi si nie mne chcela pisať..u nas krem nezabral, a malý mal iny problem, operacia bola nutna pri oboch.Ešte starsí keď mal 6mes z ničoho nic dostal 40c teploty a pipik mu neskutočne napuchol, daaka blana sa neotvorila a sa pod tým zapalilo, mal tam hnis, musel mu to lekar ošetriť, len som nečakala že bez anestezy😱..potom som dlho čakala a mastila či sa to zlepší no chudak už sa nevedel vymočiť, pod predkožkou sa mu zbieral moč a cikal do boku, a už ho to bolelo

deedol
3. jan 2023

@ildiko36 prepac, chcela som autorke, zle som klikla. Jasne, pri problemoch je iny postup, krem nemusi stacit

minarova22
5. jan 2023

Urológ nech mu to stiahne, už tam musí mať kopec hnisu-ak sa to nechá tak, ešte len to mu môže spôsobiť problémy.
Odborník hádam vie lepšie, co s tým.
Vyššie som uz napísala, ze sa to nerieši do 1r.(pokiaľ nenastal už problém).
Masticky ti s tým už nepomôžu.

deedol
5. jan 2023

@minarova22 mam inu skusenost, nas urolog nestrhava nasilu, syn ma 4,5 a normalne dostal krem na postupne uvolnenie

minarova22
5. jan 2023

@deedol
OK. Držím palce

diiidi
3. jún 2023

@deedol dobrý deň. Môžem sa opýtať aký krém to bol? Syn ma 4 a vôbec mu nejde dole. Mam strach už

deedol
3. jún 2023

@diiidi kortikosteroid to bol, tusim hydrocortison, ale nie som si 100% ista. viem, ze urologovia pouzivaju rozne, citala som tu v skupinkach. vsetky su na predpis, cize lekarovi sa nevyhnete, ale to je aj dobre, lebo pri detoch treba s kortikosteroidmi opatrne.

jankak055
3. jún 2023

Nam dala dr masticku triamcinolom myslim a krasne sa mu uvolnila vzdy na prehliadke trochu stiahla nenasilne. Ziadna operacia ziadna panika.

sarahh09
11. apr 2024

@deedol krém na uvoľnenie pomohol? Môžete mi poradiť krém.

candii
11. apr 2024

@minarova22 toto sú už zastarale praktiky. Toto sme riešili so synom, pokiaľ to nerobí problémy pri močení, neboli ho to a nezapaluje sa mu to, tak sa s tým nič nerobí. Nenasilne po každom kúpaní jemne sťahovať pokiaľ to ide, žiadne násilne strhavanie kde sa mozu spraviť trhlinky a zapáliť .. zvykne sa to spraviť samé a prekozka sa sama uvoľní. A teda urológ mal pravdu. Síce neskôr .. syn mal 8 rokov keď sa mu úplne pretiahla ale pretiahla a žiadne bolestive sťahovanie si nemusel zažiť a ani obriezku 👍

deedol
11. apr 2024

@sarahh09 nie nepomohol. Pomohla kortiko mast od urologa