icon

Riešenie refluxu u bábätiek

23. feb 2026

Ahojte, mám dcérku narodenú v 37.týždni tehotenstva.Od začiatku má problém s grckaním mlieka. Dostáva aj materské aj umelé, keďže sa mi nechce úplne rozbehnúť kojenie. V nemocnici po pôrode vraveli, že sa to upraví, že ešte nemá zrelé trávenie. No už je to viac ako mesiac a stále po kŕmení vygrcne cca 1/3 mlieka. Pediatrička vravela, že keď nebude priberať, tak zmení mlieko na AR. Malá našťastie priberá, prosperuje, ale grackanie ostáva. Môžem ju držať na rukách aj hodinu, no keď ju položím do postieľky, kolísky, tak za chvíľu jej tečie mlieko z úst, potom sa krúti, lebo má kyselinu v ústach. Potom je nekľudná, plačlivá.Postieľku aj kolísku máme podloženú, aby boli do 45 °. Ale nepomáha to. Už som videla aj sirup proti refluxu gastrotuss. Neviem, či to reálne pomáha.Zajtra mám poradňu u pediatričky, tak som zvedavá ako sa to bude riešiť. Čo pomoho v podobnej situácii vám? Prešlo to po čase, alebo pomohol prechod na AR mlieko? Akej značky? Momentálne máme Nutrilon duobiotik 1., ktorý bol aj ako dokrm v nemocnici. Prvé dieťa takéto problémy nemalo, tak som kus zúfalá, že sa malá takto trápi.

anonym_e71175
23. feb 2026

Dcéra narodená v 40tt a reflux mala. Trápili sme sa s tým dlho, v noci sa dusila. Asi 2 krát sme skončili v nemocnici - RZP.
Na gastro nás objednali o 5 m - kým sme sa dočkali dcére tento stav prešiel.
Okolo roka sa stav upraví.

autor
23. feb 2026
@anonym_e71175

Dcéra narodená v 40tt a reflux mala. Trápili sme sa s tým dlho, v noci sa dusila. Asi 2 krát sme skončili v nemocnici - RZP.
Na gastro nás objednali o 5 m - kým sme sa dočkali dcére tento stav prešiel.
Okolo roka sa stav upraví.

@anonym_e71175 malá práveže na noc pekne zaspí a keď jej dávam 2x v noci jesť, grcne minimum až vôbec, čomu nechápem, keď cez deň je to omnoho viacej. Hlavne, keď tlačí do plienky. Pár dní to vyzeralo, že sa to upravuje, no dnes opäť grcla po každom jedení.

kajus_a
23. feb 2026

nam pomohlo az ked zacala sediet 🤷🏼‍♀️

simsalabim
23. feb 2026

Cas a ciastocne tuha strava. Jedna dcera prestala az takmer v 11. mesiacoch - mala silny reflux, druha po 6. mesiaci. Je bezne, ze dieta viac grcka, ked je v pohybe.

domka222
23. feb 2026

Však ti povedala aj Dr,že nemá zrelé trávenie. To sa nespraví za mesiac. Ešte stále má nezrelý pažerákový zvierač. Väčšinou sa to zlepší,keď dieťa začne jesť príkrmy,hustejšiu stravu. Tento stav môže kľudne trvať až do roka,prípadne viac.

gaia14
23. feb 2026

Pomohlo zahustovat mlieko nutritonom, alebo potom priamo AR mlieko. Ale skutocne pomohli az prikrmy a ked zacala sediet. Vela slofikov sme riesili kontaktne alebo v nosici, aby bola co najvzpriamenejsie, vnoci jej az tak zle nebyvalo. Trva to, je to vycerpavajuce, treba len vydrzat.

autor
23. feb 2026
@gaia14

Pomohlo zahustovat mlieko nutritonom, alebo potom priamo AR mlieko. Ale skutocne pomohli az prikrmy a ked zacala sediet. Vela slofikov sme riesili kontaktne alebo v nosici, aby bola co najvzpriamenejsie, vnoci jej az tak zle nebyvalo. Trva to, je to vycerpavajuce, treba len vydrzat.

@gaia14 ďakujem za tipy, ten nutriton som tiež pozerala, keďže by som značku mlieka meniť nechcela, lebo prospieva a sadlo nám. Uvidím čo povie pediatrička, opýtam sa na ten gastrotuss aj nutriton.

kiki68
23. feb 2026

@anonym_autor mam v 38tt narodenu, od zaciatku takto, nepomohlo nic, len cas, aj teraz rada odgrcava. Mne povedali, kym to nejde prudom neriesia nic. Tak teraz ma 8 mes a kojim a prikrmy a uz je to o nieco lepsie. Ale stale 10x denne odgrcne nieco

kiki68
23. feb 2026
@gaia14

@gaia14 a nemali dieta potom zapchy? U nasej sme museli velakrat pouzit tie cipky na kakanie, tak lekar ze nech nic radsej nezahustujem, ani materske mlieko vo flaske keby dame. Bal sa, ze by bolo este horsie. Teraz uz sa to cele v 8 mes upravuje

anonym_08ac7f
23. feb 2026

Pomohol čas, reflux je fyziologický do 11 mesiacov. Ak priberá, len čakať. U nas to prešlo okolo 7 mesiaca, keď sme dávali hlavne tuhú stravu. Inak grcanie aj napriek opatreniam, mlieku a sirupom aj 20x denne. Ale priberal, takže len trpezlivosť.

gaia14
Dnes o 21:04
@kiki68

@gaia14 a nemali dieta potom zapchy? U nasej sme museli velakrat pouzit tie cipky na kakanie, tak lekar ze nech nic radsej nezahustujem, ani materske mlieko vo flaske keby dame. Bal sa, ze by bolo este horsie. Teraz uz sa to cele v 8 mes upravuje

@kiki68 nie, nasa zapchy nemavala, ja som ale pouzivala tak polovicu tej oficialnej nutriton davky. al to asi zalezi aj od dietatka. ak ma zapchy aj bez toho, urcite to moze este zhorsit.

kiki68
Dnes o 21:44
@gaia14

@kiki68 nie, nasa zapchy nemavala, ja som ale pouzivala tak polovicu tej oficialnej nutriton davky. al to asi zalezi aj od dietatka. ak ma zapchy aj bez toho, urcite to moze este zhorsit.

@gaia14 mne to skrz toto neodporucil. Ako radsej sme to nejako odtrpeli.