icon

Riešenie tvrdej stolice u 15-mesačného dieťaťa

21. júl 2025

Ahojte naše 15 mesačné dieťa ma stále tvrdu stolicu. Doktorka vravi že ak sa vykaká raz za 3 dni tak to stači. Že zje čo treba plus keď sa veľa dojči. Lenže ona kaká fakt niekedy bobky. Nedavame jej mrkvu. Sem tam ma bananove lievance alebo ako sladidlo do koláča. Zemiak tiež davame výnimočne. Ryža tiež málokedy. Na dennej báze ma čerstvú hrušku aj výživu. Takisto aj slivku. Pije vodu celkom pekne plus dojčenie. Iné piť nechce. Neviem už čo s ňou. Probiotiká tiež mala 6 týždňov a žiadna zmena. Je to v poriadku? Stretli ste sa s tym? Čo možeme urobiť ?

pribinak
21. júl 2025

Čerstvé ovocie, smotanove jogurty, acidko, lanovy chlebík, rôzne semiackove pečivo
A probiotiká skúste inú značku a môžete dávať dlhodobo

To je fajn, že dojcis, ale skúsila som ju učiť, že ráno vypiť pohár vlažnej skôr až teplej vody, jw to fajn na peristatiku čriev

Potom ak by to neustúpilo tak by som tlačila na gastro vyšetrenie

balerina2025
21. júl 2025

@anonym_autor davala som cipok. (okrem toho vela ovocia mixnute stavy , polievky , slivky ...) ale ked to nezabralo tak cipok

autor
21. júl 2025
@pribinak

Čerstvé ovocie, smotanove jogurty, acidko, lanovy chlebík, rôzne semiackove pečivo
A probiotiká skúste inú značku a môžete dávať dlhodobo

To je fajn, že dojcis, ale skúsila som ju učiť, že ráno vypiť pohár vlažnej skôr až teplej vody, jw to fajn na peristatiku čriev

Potom ak by to neustúpilo tak by som tlačila na gastro vyšetrenie

@pribinak ďakujem vyskúšame. Tá teplá voda mi asi neprejde, ona ani nevstane z postele bez toho aby sa nadojčila 😀

autor
21. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor davala som cipok. (okrem toho vela ovocia mixnute stavy , polievky , slivky ...) ale ked to nezabralo tak cipok

@balerina2025 aky čipok? Ak máš od bolesti tak ten mame problem dat aj ked je chora lebo ho “vytláča” von. Smoothie robíme, polievky nemá rada 🙂 slivky papa

balerina2025
21. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 aky čipok? Ak máš od bolesti tak ten mame problem dat aj ked je chora lebo ho “vytláča” von. Smoothie robíme, polievky nemá rada 🙂 slivky papa

@anonym_autor glycerinovy
nohy zial musis drzat pri sebe, my sme cakali asi 10min bol to boj dokym sa rozpustil, no zial museli sme zabavat riadne a drzali sme jej stehienka pri sebe.aby mala zovretu ritku

svetlonos
21. júl 2025

@anonym_autor
ehm.. polievky nema rada, jasne...
A čo este nema rada? Je iba hrušku slivky a výživu z ovocia? To je malo.
Napriklad ja som takym malym davala skor hustejšie polievky, ziadne vyvary, tie tak do fkase/pohára na vypitie len. Byca v nich veľa zeleniny=vlákniny. Pomáhajú aj čučoriedky naoriklad. A dosť na istotu pôjdeš s ovsené kasou z jemných vláčik, nastrúhame hruška jablko, slivka. To daj kazde ráno na raňajky a mate pohotový probléme. Aj kyslá kapusta je super.

autor
22. júl 2025
@svetlonos

@anonym_autor
ehm.. polievky nema rada, jasne...
A čo este nema rada? Je iba hrušku slivky a výživu z ovocia? To je malo.
Napriklad ja som takym malym davala skor hustejšie polievky, ziadne vyvary, tie tak do fkase/pohára na vypitie len. Byca v nich veľa zeleniny=vlákniny. Pomáhajú aj čučoriedky naoriklad. A dosť na istotu pôjdeš s ovsené kasou z jemných vláčik, nastrúhame hruška jablko, slivka. To daj kazde ráno na raňajky a mate pohotový probléme. Aj kyslá kapusta je super.

@svetlonos tak keď to nemá rada tak to nezje a čo? Nútiť ju nebudem. Nevypije to ani v pohári. Čučoriedky davame. Z ovsenej kaše ju zapekalo ešte viac. Na kyslú kapustu mi príde ešte malá.