Zápcha u 13-mesačnej

lenuska333
16. júl 2023

Ahojte mala sa mi asi 4 dni nevykakala, dala som jej glycerinovy cipok tak vykakala len tvrde bobky.Papa len polievku s rezankami,slivky jogurty aj pit jej dávam viac.Vcera som jej dala cipok Lecicarbon zase vykakala len tvrde bobky,dnes rano to isté po hodine som jej dala este jeden a stale len tvrda stolica pri tom strasne plače ona aj by kakala ale vidím ze sa bojí a drží to v sebe.Inak je normálna brusko ma mäkké, neboli ju,aj papať si pýta neviete nieco poradiť aby sa mohla vykakat,k doktorke ideme zajtra . Ďakujem

lubkovaandrejka
16. júl 2023

@lenuska333 Zdravim ;) nasa mala taky isty problem. Doktorka kazala kupit sirup lactulosa biomedica, davat repkovy olej nie len do hlavneho jedla ale lyzicu aj do kase, dat viac ovocia - jablko,hruska,slivka. Vysadit mrkvu,ryzu. Ozaj to pomohlo ;)

nikpa
16. júl 2023

@lenuska333 ak je to psychicke tak do nej môžeš dať čokoľvek ale žiadnu slávu nečakaj. Zrejme už má zafixovane, že ju to bolí a naschvál to zdržiava. My sme s tým u syna bojovali niekoľko mesiacov. Nepomohli ani čipky ani preháňadla. Treba dávať stravu takú aby mala mäkkú stolicu stále, nie len keď už je zle lebo takého malé deti potom dostanú blok a proste to nejde.... Dávaj jej každý deň uvarenú kašu z ovsených vločiek s ľanovými semiačkami a kamilkovy čaj. To ako tak pomáhal ale treba naozaj tie vločky každý deň.